Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Juzia 22:07, 05 sie 2014

Bogda...a perz to raczej jednoliścienny
I jego to nic za bardzo nie chce brać...oprócz roundupu
Syla 22:13, 05 sie 2014

Bogda napisał(a)
Nie doczytałam...a może tylko na dwuliścienne a potem zrób dosiewkę i nawóz i woda i znów będzie piękny

mus zaorać i wyrównać ... tego na zdjęciach nie widać ale pozostały koleiny po ciężarówkach ....nie chcę już ratować czegoś czego się nie da inaczej jak tylko tak jak w pierwszych słowach mojego wpisu ...

perzu inaczej prawdopodobnie nie usunę jak za pomocą randapu lub wybierania ręcznego po zaoraniu ....

szerokolistne skutecznie wytępione .... reszta pozostała
Sonka 22:14, 05 sie 2014

Sylwia a masz kapturek na opryskiwacz? sprawdza się bo bezpiecznie ogranicza pole oprysku,
Zielona 22:14, 05 sie 2014

Sylwia - moje zdanie znasz. Ja zdecydowałam się na roundap, bo nie miałam żadnych roślin. Herbicyd jesienią, potem dwa miesiące czekania, głęboka orka, wiosną wyrównywanie i dopiero siew... Mówiłam Tobie o naszych doświadczeniach... wystarczy delikatny powiew wiatru i preparat ląduje na roślinach...
Syla 22:15, 05 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Syla, są środki na jednoliścienne - zwalczają perz i trawy, poszukaj w googlach.

poszperam tylko kto mnie zapewni o skuteczności ? dziękuję za podpowiedz ...
AgnieszkaW 22:17, 05 sie 2014

Syla napisał(a)

poszperam tylko kto mnie zapewni o skuteczności ? dziękuję za podpowiedz ...

np. Fusilade, Avans i inne, wszystko zależy chyba od dawki, na perz daje się ciut więcej - pisze na opakowaniu.
Syla 22:17, 05 sie 2014

Sonka napisał(a)
Sylwia a masz kapturek na opryskiwacz? sprawdza się bo bezpiecznie ogranicza pole oprysku,

mam zapewnienie , że będzie osłonka + dodatkowe foliowanie roślin ale to i tak nie pozbawia mnie obaw .... bo przy tej huśtawce pogodowej jak lunie niespodziewanie to zaliczam zgon ....
Syla 22:18, 05 sie 2014

Zielona napisał(a)
Sylwia - moje zdanie znasz. Ja zdecydowałam się na roundap, bo nie miałam żadnych roślin. Herbicyd jesienią, potem dwa miesiące czekania, głęboka orka, wiosną wyrównywanie i dopiero siew... Mówiłam Tobie o naszych doświadczeniach... wystarczy delikatny powiew wiatru i preparat ląduje na roślinach...

tak tak znam po trzech tygodniach będę miała kładziony nowy trawnik ...
Syla 22:19, 05 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)

np. Fusilade, Avans i inne, wszystko zależy chyba od dawki, na perz daje się ciut więcej - pisze na opakowaniu.

a czy te preparaty stosowałaś u siebie ???
Matka 22:21, 05 sie 2014

Ja się po prostu raoundapu boję (ostatnio czytałam jak to się roundapuje rzepak ,ale inne zboża też, żeby wysuszyć ziarno i potem z tego olejkichaćwolałabym już solidnie zaorać wyrównać i rolkę położyć(gdyby było mnie na nią stać)...