Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Krakus 12:55, 05 sie 2014

Syla napisał(a)

...
Po wczorajszej nawałnicy dosłownie mi ręce opadły
...

no że tak napisze Krajance "ciekawie" u nas ostatnio z tymi burzami ;/ a po deszczach chwastów, trawa rosnie jak szalona, wyjśc z domu się nie da a do tego strach o rośliny...

a tak z dobrych wieści to czekamy na Twoje nowe realizacje ...znowu się szykuje jakiś serial?
Margo 13:26, 05 sie 2014

Sylwia, ja osobiście na Roundap bym sie nie zgodziła. Raz że to paskudztwo szkodliwe dla środowiska, a dwa nie wierzę, że uda sie opryskać tak, by nie było strat na rabatach. A szkoda by było Twoich cudnych kompozycji
U Ciebie ulewy i nawałnice niszczą ogród, u nas susza niemiłosierna robi to samo, nie nadążam podlewać . Niech ta pogoda sie juz uspokoi, bo na razie same skrajności Nam serwuje...
A ja chciałam się podpytać w jakiej odległosci sadziłaś miskanty od siebie i innych roślin ? Masz gracillimusy z tego co pamiętam, prawda ?
Pozdrawiam
Syla 16:38, 05 sie 2014

Margo napisał(a)
Sylwia, ja osobiście na Roundap bym sie nie zgodziła. Raz że to paskudztwo szkodliwe dla środowiska, a dwa nie wierzę, że uda sie opryskać tak, by nie było strat na rabatach. A szkoda by było Twoich cudnych kompozycji
U Ciebie ulewy i nawałnice niszczą ogród, u nas susza niemiłosierna robi to samo, nie nadążam podlewać . Niech ta pogoda sie juz uspokoi, bo na razie same skrajności Nam serwuje...
A ja chciałam się podpytać w jakiej odległosci sadziłaś miskanty od siebie i innych roślin ? Masz gracillimusy z tego co pamiętam, prawda ?
Pozdrawiam

Martwi mnie bardzo propozycja pani odnośnie użycia randapu ale mam w trawniku dużo perzu i przenicy i obawiam się po położeniu nowego trawnika , że od nowa się pojawi .... Zapewniła mnie jednocześnie , że rośliny będą zakrywane folią podczas oprysku .... Jeszcze mam czas na przemyślenia i cały czas niepokój przed podjęciem właściwej decyzji ...

Mój najszerszy gracillimus ma 76 cm .... Co 70cm można posadzić - jeśli chcesz szpalerek . Jeśli nie to można rzadziej i pomiędzy jakąś inną roślinkę ... A roślinki sadzone są od gracków jakieś 30cm tyle , że ja sadziłam wszystko z doniczek i korzenie nie przeszkadzały w sadzeniu tak blisko siebie ....

Skrajności pogodowe będą nas gnębić i musimy się z tym pogodzić bo wpływu na to nie mamy
Syla 16:43, 05 sie 2014

Krakus napisał(a)

no że tak napisze Krajance "ciekawie" u nas ostatnio z tymi burzami ;/ a po deszczach chwastów, trawa rosnie jak szalona, wyjśc z domu się nie da a do tego strach o rośliny...

a tak z dobrych wieści to czekamy na Twoje nowe realizacje ...znowu się szykuje jakiś serial?

Zrobiłam warzywnikowe oględziny i mi pomidory lekko poderwało z ziemi ... korzenie na wierzchu i liście mają mączniaka lub coś tam ...

Reszta sobie radzi .... nie mogę narzekać...

5 min ulewy a było już tak .... gdyby nie schody to woda była by w domu ...

A kolejne prace będą tylko jak sobie troszkę wakacyjnie odpocznę
Margo 16:52, 05 sie 2014

Dziękuję za odpowiedź, chce tak luźniej je posadzic, wiec chyba co 1 m dam.
A u nas właśnie zaczęło padac, bardzo się cieszę. Na szczęście tak spokojnie, bo takiego potopu jak u Ciebie bym nie chciała.
Syla 17:22, 05 sie 2014

Margo napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź, chce tak luźniej je posadzic, wiec chyba co 1 m dam.
A u nas właśnie zaczęło padac, bardzo się cieszę. Na szczęście tak spokojnie, bo takiego potopu jak u Ciebie bym nie chciała.

Co metr będzie dobrze Woda u mnie nie stała długo
adom1206 17:38, 05 sie 2014

Sylwuś u mnie jak teściowa popryskała randapem to mimio osłonięcia i tak część roślinek z brzegu padła.Pani w ogrodniczym powiedziała,że to do samych korzeni i rozłogów ciągnie.
Syla 18:13, 05 sie 2014

adom1206 napisał(a)
Sylwuś u mnie jak teściowa popryskała randapem to mimio osłonięcia i tak część roślinek z brzegu padła.Pani w ogrodniczym powiedziała,że to do samych korzeni i rozłogów ciągnie.

właśnie o tym myślałam ... a ja mam tyle obrzeży .... nie wiem jak pani pogodzi się z moją odmową ... będę musiała dopłacić za papraninę ale lepiej tak niż potem łzy ... dziękuję
Syla 18:14, 05 sie 2014

jak ktoś ma jakieś doświadczenia z randapem to piszcie proszę
Matka 19:54, 05 sie 2014

A co Ty chcesz randapować?