Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Matka 21:34, 06 sie 2014

To co?psikasz jednak?
Syla 21:39, 06 sie 2014

Bogda napisał(a)
To co?psikasz jednak?

Nie psikam , psikam .... a sama już nie wiem . Muszę wykonać jeszcze jeden telefon w tej sprawie .... A wiesz ja u siebie o kozie a ty ją na serio chcesz mieć hihihihihi
Matka 21:43, 06 sie 2014

no takkózkowe mleczko, serek...mniam mniam...i w odpowiednich miejscach mi pozjada to co trzeba(chwasty i chwaściki)oj będzie tłuściutka
Syla 21:47, 06 sie 2014

Bogda napisał(a)
no takkózkowe mleczko, serek...mniam mniam...i w odpowiednich miejscach mi pozjada to co trzeba(chwasty i chwaściki)oj będzie tłuściutka

Mojemu dziecku tylko kozie muszę kupować bo alergik ale kozy nie chcę już u siebie .... no nie zmieszczę
Matka 21:52, 06 sie 2014

A jak smakuje kozie mleko? bo słyszałam tylko, że zdrowszemuszę postudiować przez zimę co z tego mleka można robić i jak?
Matka 21:53, 06 sie 2014

aha i na kurki też się zdecyduję chybabo te sklepowe już dawno mi bokiem wyszły
Margo 22:01, 06 sie 2014

Gardener27 napisał(a)
Najlepszym sposobem ale nie trwałym ;( pozbycia się go jest herbicyd m.in wspomniany Randap Nie prawdą jest że Randap przenosi się przez korzenie Tam gdzie go zastosujesz tam wypali wszystko ( na oset nie działa) bo działa tylko na zieloną powierzchnię roślin

Nie zgodzę się z tą opinią, pryskałam/pędzlowałam oset Roundapem w zalecanym stężeniu i super zadziałało i nie lałam na niego jakiś ogromnych ilości
baraga1904 22:21, 06 sie 2014

...Syla...ja się jednak zdecyduję na rundap, poleciła mi to firma bardzo profesjonalna do której mam zaufanie...po tym preparacie zchodzi wszystko z chwaściorów jak leci, tak też przygotowywałam w pierwszej fazie swoje rabaty...oczywiście będzie to pryskanie z zachowaniem wszelkich zasad ostrożnośi i tylko na odpowiedną odległośc od roślin...u mnie nie ma na brzegach rabat dużych drzew czy krzewów które mogą miec super długie korzenie, tylko byliny...do krzewów typu rh czy ew.tuja danici zbliżę się tylko na metr, to chyba bezpieczna odległośc...na dzień dzisiejszy nie wyobrażma sobie rwania ręcznego bo stara darń jest nawet łopatą cięzka do zdjęcia a tak będzie roundup i glebogryzarka... zresztą mój M nawet nie chce słyszec o innych sposobach, ma byc jak ogrodnicy kazali i już...zresztą ogrodnicy z wielkim doświadczeniem żeby nie było...
Syla 22:25, 06 sie 2014

Bogda napisał(a)
A jak smakuje kozie mleko? bo słyszałam tylko, że zdrowszemuszę postudiować przez zimę co z tego mleka można robić i jak?

Jak ktoś ma uprzedzenie to mówi bleee .... Moi nie wiedzą nawet , że im podmieniam Ale to wiesz .... sklepowe pasteryzowane ... nie ma porównania .... Kur u mnie na wsi pod dostatkiem ale mnie to nie rajcuje bo mój alergik nie może ... Dlatego mrożę wiejskie kaczki co roku namiętnie 20szt Tłuste bo tłuste ale coś ten mój człek jeść musi ... A takie kaczusie w całości piekę z jabłkami od czasu do czasu aby się nie przejadły
Syla 22:28, 06 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...Syla...ja się jednak zdecyduję na rundap, poleciła mi to firma bardzo profesjonalna do której mam zaufanie...po tym preparacie zchodzi wszystko z chwaściorów jak leci, tak też przygotowywałam w pierwszej fazie swoje rabaty...oczywiście będzie to pryskanie z zachowaniem wszelkich zasad ostrożnośi i tylko na odpowiedną odległośc od roślin...u mnie nie ma na brzegach rabat dużych drzew czy krzewów które mogą miec super długie korzenie, tylko byliny...do krzewów typu rh czy ew.tuja danici zbliżę się tylko na metr, to chyba bezpieczna odległośc...na dzień dzisiejszy nie wyobrażma sobie rwania ręcznego bo stara darń jest nawet łopatą cięzka do zdjęcia a tak będzie roundup i glebogryzarka... zresztą mój M nawet nie chce słyszec o innych sposobach, ma byc jak ogrodnicy kazali i już...zresztą ogrodnicy z wielkim doświadczeniem żeby nie było...

Aga ja również ... właśnie przed chwilą z M rozmawiałam .... Skropią a ja w między czasie uciekam na wakacje i niech się dzieje wola nieba .... Po fakcie opowiem co i jak dla innych z przestrogą lub ewentualnym sukcesem .... Dziękuję za podzielenie się wiadomością