Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Matka 22:29, 06 sie 2014

Kaczuszkę też z jabłuszkiem i żurawinką wcinać lubujemy...ale już na kaczki się nie zdecyduję
Gardener27 23:01, 06 sie 2014

Syla napisał(a)

To , że Łuccy się wyprowadzają z Węgrzc to wiem bo mi napisali ale że w moje okolice ??? Ciekawa jestem które miejsce obrali ..... Kwiaciarnię na Krakowskiej kojarzę (skrzyżowanie z Masłomiącą)

Łuccy mają duży potencjał roślinny ale mocno zaniedbany a szkoda

Ja też od nich dostałem maila o wielkiej wyprzedaży towaru związanej z przeprowadzką Podobno tam gdzieś u Ciebie mają swoje mateczniki ? Będziesz miało bardzo blisko na zakupy Z towarem u nich różnie bywa Trzeba im przyznać że maja prawie wszystko ale ceny kosmiczne
Gardener27 23:05, 06 sie 2014

Margo napisał(a)

Nie zgodzę się z tą opinią, pryskałam/pędzlowałam oset Roundapem w zalecanym stężeniu i super zadziałało i nie lałam na niego jakiś ogromnych ilości

Margo na moje osty niestety nie zadziałał Może jakieś bardziej złośliwe były

Pozdrawiam
agniecha973 00:25, 07 sie 2014

Na osty trzeba wybrać odpowiedni termin, bo jak są młode to mają jakąś blokadę na rozprowadzanie w komórkach trucizn i się nie dają. Cwana roślina. Trzeba by poczytać dokładnie, bo to wiadomości sprzed dobrych kilku lat z czasów, gdy namiętnie czytałam działkowca. Więcej nie pamiętam.
Krakus 08:05, 07 sie 2014

no ja już nie popełnię tego błędu i napewno przed założeniem rabaty będę lać randapem...wydawało mi sie że wyrwałem całe dziadostwo na tej mojej jedynej rabacie a tu teraz wszystko wyłazi spod kory...a tak to randap...orka...chwile odczekać i można sadic

z moich doświadczeń to ja leje randapem pod siatka wokoło działki...mam posadzone od tego thuje ok 80cm i brzózki i na razie nic się im nigdy nie działo...żadnych osłon nie używam..tylko bezwietrzny dzień musi być
iwonaal 09:36, 07 sie 2014

Ja pryskam, staram się ostrożnie. A pod nową rabatę raz pryskałam i dzisiaj robię powtórkę.
Juzia 10:14, 07 sie 2014

UFfffff!

Syla daj znać jak trawnik....jak wrócisz
Margo 10:17, 07 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Margo na moje osty niestety nie zadziałał Może jakieś bardziej złośliwe były

Pozdrawiam

To chyba te moje są wyjatkowo chętne do "współpracy"
Mam za płotem z jednej strony łany ostu, który się sieje do mnie jak szalony. Zwalczam go w miarę na bieżąco, wiec najczęściej właśnie takie małe 10-20 cm, ale jak przegapię to np. w żywopłocie wyrastają i większe. Jak na razie zawsze reagowały zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Może są różne odmiany...
Sylwia, sorki za dyskusję nie na temat, jak coś to kasuj
Pozdrawiam
bociek 11:20, 07 sie 2014

Sylwia, no to masz dylemat. Nie dziwie sie, jakby cos poszlo nie tak w Twojej bombonierce to tylko harakiri. Z drugiej strony skoro firma sie podejmuje... Tylko spisz umowe na wszelki wypadek, z serca radze. A pytalas moze Danusi co sadzi?

Ja stosuje (tzn. rekami Zona osobistego) randup na kostke i tez skutek jest rozny. Czasami bierze a czasami nie bierze, ale to pytanie jak eM pryska

Udanego urlopu i powodzenia w walce!!!
Syla 13:09, 07 sie 2014

Krakus napisał(a)
no ja już nie popełnię tego błędu i napewno przed założeniem rabaty będę lać randapem...wydawało mi sie że wyrwałem całe dziadostwo na tej mojej jedynej rabacie a tu teraz wszystko wyłazi spod kory...a tak to randap...orka...chwile odczekać i można sadic

z moich doświadczeń to ja leje randapem pod siatka wokoło działki...mam posadzone od tego thuje ok 80cm i brzózki i na razie nic się im nigdy nie działo...żadnych osłon nie używam..tylko bezwietrzny dzień musi być

dziękuję za informacje