Ja też od nich dostałem maila o wielkiej wyprzedaży towaru związanej z przeprowadzką Podobno tam gdzieś u Ciebie mają swoje mateczniki ? Będziesz miało bardzo blisko na zakupy Z towarem u nich różnie bywa Trzeba im przyznać że maja prawie wszystko ale ceny kosmiczne
Na osty trzeba wybrać odpowiedni termin, bo jak są młode to mają jakąś blokadę na rozprowadzanie w komórkach trucizn i się nie dają. Cwana roślina. Trzeba by poczytać dokładnie, bo to wiadomości sprzed dobrych kilku lat z czasów, gdy namiętnie czytałam działkowca. Więcej nie pamiętam.
no ja już nie popełnię tego błędu i napewno przed założeniem rabaty będę lać randapem...wydawało mi sie że wyrwałem całe dziadostwo na tej mojej jedynej rabacie a tu teraz wszystko wyłazi spod kory...a tak to randap...orka...chwile odczekać i można sadic
z moich doświadczeń to ja leje randapem pod siatka wokoło działki...mam posadzone od tego thuje ok 80cm i brzózki i na razie nic się im nigdy nie działo...żadnych osłon nie używam..tylko bezwietrzny dzień musi być
To chyba te moje są wyjatkowo chętne do "współpracy"
Mam za płotem z jednej strony łany ostu, który się sieje do mnie jak szalony. Zwalczam go w miarę na bieżąco, wiec najczęściej właśnie takie małe 10-20 cm, ale jak przegapię to np. w żywopłocie wyrastają i większe. Jak na razie zawsze reagowały zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Może są różne odmiany...
Sylwia, sorki za dyskusję nie na temat, jak coś to kasuj
Pozdrawiam
Sylwia, no to masz dylemat. Nie dziwie sie, jakby cos poszlo nie tak w Twojej bombonierce to tylko harakiri. Z drugiej strony skoro firma sie podejmuje... Tylko spisz umowe na wszelki wypadek, z serca radze. A pytalas moze Danusi co sadzi?
Ja stosuje (tzn. rekami Zona osobistego) randup na kostke i tez skutek jest rozny. Czasami bierze a czasami nie bierze, ale to pytanie jak eM pryska