Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Tess 11:53, 06 sie 2014

Acha, dodam - Madżenie dobrze radzi
Syla 13:05, 06 sie 2014

Bardzo dziękuję dziewczyny za dyskusje w sprawie randapu .... To bardzo cenne uwagi ..... Biorę sobie wszystkie do serca ....

Nie zdecyduję się na użycie randapu !!!!.... Będziemy walczyć ręcznie ....

ściskam mocno i uciekam do roboty .... dzisiaj odmładzam jeden rodzaj żurawki .... widać jak się postarzała i koniecznym jest zrobienie nowych sadzonek

Miłego dzionka !!!!!
baraga1904 13:13, 06 sie 2014

...czytam o roundapie i się zastanawiam...miałam zacząc lac nim trawnik za tydzień bo też mam wymianę, teraz siem bojam...qurcze blade
Syla 14:40, 06 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...czytam o roundapie i się zastanawiam...miałam zacząc lac nim trawnik za tydzień bo też mam wymianę, teraz siem bojam...qurcze blade

właśnie ... napisałaś kiedyś , że masz w sierpniu wymianę trawnika ... i widzę , że również zaproponowali użycie tego środka ... przypuszczam , że im jest wówczas łatwiej zmielić to co zostanie ....

hmmm ciekawa jestem Twojej decyzji bo również masz posadzone rośliny ...
Juzia 17:50, 06 sie 2014

No i ładnie
Wszyscy się boją! A ja liczyłam, że mnie przekonacie, że będzie po roundupie ok.
A tu doooopa

Sylwia Twój trawnik był ładny do tej pory...to pewnie tego perzu mało masz. Niech kopią i wybierają ręcznie.

Ja to mam sam perz Się zastrzelę....
Gardener27 18:33, 06 sie 2014

Perz właściwy to krzepka roślina wieloletnia potrafiąca osiągnąć wysokość do 80 cm. Jest chwastem pospolitym, trudnym do pozbycia się w naszych ogródkach przydomowych. Perz właściwy posiada długie, pełzające kłącza, które mogą osiągnąć nawet kilkanaście metrów długości więc usuwanie go mechaniczne też wiele nie pomoże bo i tak odrośnie Najlepszym sposobem ale nie trwałym ;( pozbycia się go jest herbicyd m.in wspomniany Randap Nie prawdą jest że Randap przenosi się przez korzenie Tam gdzie go zastosujesz tam wypali wszystko ( na oset nie działa) bo działa tylko na zieloną powierzchnię roślin ( no chyba że ktoś leje bez opamiętania ten środek to i krzew załatwi ) Stosowałem ten środek wielokrotnie i mogę go polecić

A tak w ogóle to chciałem się przywitać

Ogród posiadasz piękny i zadbany a co najlepsze to mieszkamy chyba niedaleko siebie Jadąc do pracy przejeżdżam przez Michałowice a to rzut beretem

Pozdrawiam
Syla 20:22, 06 sie 2014

Gardener27 napisał(a)
Perz właściwy to krzepka roślina wieloletnia potrafiąca osiągnąć wysokość do 80 cm. Jest chwastem pospolitym, trudnym do pozbycia się w naszych ogródkach przydomowych. Perz właściwy posiada długie, pełzające kłącza, które mogą osiągnąć nawet kilkanaście metrów długości więc usuwanie go mechaniczne też wiele nie pomoże bo i tak odrośnie Najlepszym sposobem ale nie trwałym ;( pozbycia się go jest herbicyd m.in wspomniany Randap Nie prawdą jest że Randap przenosi się przez korzenie Tam gdzie go zastosujesz tam wypali wszystko ( na oset nie działa) bo działa tylko na zieloną powierzchnię roślin ( no chyba że ktoś leje bez opamiętania ten środek to i krzew załatwi ) Stosowałem ten środek wielokrotnie i mogę go polecić

A tak w ogóle to chciałem się przywitać

Ogród posiadasz piękny i zadbany a co najlepsze to mieszkamy chyba niedaleko siebie Jadąc do pracy przejeżdżam przez Michałowice a to rzut beretem

Pozdrawiam

Dziękuję za opinię .... Juzia odetchnie

Do Michałowic mam 11min drogi Witam u siebie sąsiada
Juzia 20:26, 06 sie 2014

Syla napisał(a)

Haha... Przemek już mi pisał żeby pryskać....ale ja dalej się obawaiałam
Teraz już chyba zaufam... UF UF

Gardener27 20:30, 06 sie 2014

Syla napisał(a)

Ja od siebie do Michałowic mam ok 20 min Koleżanka kiedyś prowadziła kwiaciarnię w Masłomiąca/y przy kościele no i Łuccy przenoszą się z Węgrzc w Twoje okolice ze sprzedażą
Syla 21:30, 06 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Ja od siebie do Michałowic mam ok 20 min Koleżanka kiedyś prowadziła kwiaciarnię w Masłomiąca/y przy kościele no i Łuccy przenoszą się z Węgrzc w Twoje okolice ze sprzedażą

To , że Łuccy się wyprowadzają z Węgrzc to wiem bo mi napisali ale że w moje okolice ??? Ciekawa jestem które miejsce obrali ..... Kwiaciarnię na Krakowskiej kojarzę (skrzyżowanie z Masłomiącą)

Łuccy mają duży potencjał roślinny ale mocno zaniedbany a szkoda