Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:46, 10 mar 2014

Będę meldować na bieżąco , bo stan " reprezentacji " zmienia się każdego dnia .. Dziś już było ich 7
Magda70 20:47, 10 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Madziu .. Cierpliwość zdecydowanie nie jest moją mocną stroną ... Zamierzałam w przyszłym roku kupić kolejne 80 ....,

Ale.. Podniołaś mnie na duchu .. Czyli ,że nadzieja jest

Taaa....nadzieja matką głupich
Ale poważnie....nadzieja zawsze jest i trzeba poczekać...cebulki krokusów drogie nie są...
ewakatowice 20:47, 10 mar 2014

brawo

jednak jakieś sukcesy są
baraga1904 20:50, 10 mar 2014

...Elus...moje krokusy już padły...dokładnie wczoraj i już się nie podniosły...za ciepło mają od południa... ale za to tulipany szaleją...rosną w takim tempie że chyba jeszcze w marcu zakwitną jak dalej będzie tak ciepło
gierczusia 20:53, 10 mar 2014

Magda70 napisał(a)

Taaa....nadzieja matką głupich
Ale poważnie....nadzieja zawsze jest i trzeba poczekać...cebulki krokusów drogie nie są...

U nas na hasło " nadzieja matką głupich " jest odpowiedż " lepiej mieć taką matkę niż być sierotą ".. I tego się trzymajmy

Oglądałam dziś zarąbisty film krótkometrażowy , kino niezależne .. O pokonywaniu własnych słabości... " cyrk motyli ".. Zarąbisty .. Znasz ??

Tak jakośprzy okazji sierot mi sie skojarzyło.....
gierczusia 20:54, 10 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
brawo

jednak jakieś sukcesy są

... Jak to bedzie w takim tempie , to ostatnie krokusy będą mi kwitnąć koło sierpnia
gierczusia 20:55, 10 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...Elus...moje krokusy już padły...dokładnie wczoraj i już się nie podniosły...za ciepło mają od południa... ale za to tulipany szaleją...rosną w takim tempie że chyba jeszcze w marcu zakwitną jak dalej będzie tak ciepło

Seriooooo ???... Padły ??..... Szkoda .....

Ja moje dzis florowitem rąbnęłam .. Ciekawe , jak długo wytrzymają ...

Nie mam ańi jednego tulipana
anna_g 21:01, 10 mar 2014

Eluś - no nadrobić u Ciebie to nie da rady... biegnę, lecę, pędzę i tak nie nadążam Ale w Twoim wątku toż to mnie nic nie dziwi. Jednak -łączkę krokusową widziałam Bardzo ładne białe ja nie mam białych - albo mi jeszcze nie zakwitły
Cieszę się że Synuś cały i zdrowy wrócił - patrz jak to przeleciało - dopiero co miałaś kupę przygotowywania żeby go wysłać a tu już po wszystkim. Domek dla owadów będziesz kombinować? Mnie też kusi... Taka skrzyneczka na wino to coś byłoby fajnego...
Dostałam od Kindzi - patyczki z cięcia hortursi - próbuję ukorzenić A do kobei to już znowu tracę cierpliwość... ponad miesiąc a one znowu nic - dzisiaj im nagadałam i opieprzyłam Buziolek
gierczusia 21:19, 10 mar 2014

Aniu .. Jak ja za Tobą tęskniłam .... Chyba zarobiona jesteś na maxa ....

Zrezygnowałam z kobei w tym roku .. Ślag mnię trafiał ,jak ona się skapnęła ,że ma kwitnąć , kiedy już się zimnawo robiło na dworze .. A jak były tabuny gości upał , jak byk to ona nic ... Więc w tym rokuzrobiłam strajk .. Kobeowy ... I myślę o róży .. Wprawdzie ktoś pisał ,że na południowej stronie domu mogą się uwędzić ale chyba zaryzykuje

Ściskam

Ps.. Trzymam kciuki za Twoje patyki ,żeby z nich wyrosły najpiękniejsze hortki na świecie
gierczusia 21:39, 10 mar 2014

Eve napisał(a)
Elu, najlepiej glebę zakwaszać kwasem ortofosforowym, wtedy nie ma obawy przed zasoleniem gleby, a rodki jak najbardziej dolistnie chelatem, a potem magiczną siłą do RH

Ewka ... Ja nie wiem , czy Ty przez ostatnie dni nie mialaś mega czkawki ??... Bo ja Cię tak chwaliłam ,że szok ...

Zapytałam mojej koleżanki chemiczki o to zakwaszanie i ona mi odpowiedziała ,że siarką to jest jednak średni pomysł , a za to kwas ortofosforowy , który mi poleciłaś jest jak najbardziej supi ... Jeszcze jestem na etapie poszukiwania miejsca , gdzie go można kupić ale dzięki wielkie i buziaki