Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 14:44, 06 lut 2013

Kurczę blade .. nie potrafię tak ładnie jak Juzinka

Czy to tak ?? Z tylu stożki buksikowe a między tym trawka ?? Coooo ???może być ??
gierczusia 14:49, 06 lut 2013

asc napisał(a)
Artykuł z trawami zimozielonymi do cienia Jakbyś chciałą trawki koło rh
http://www.ogrodytraw.eu/download/Trawy%20tolerujące%20niedobór%20światła.pdf

Pomiędzy możesz wsadzić jakie cebulowe... rozweselą wiosną. bo na to własnie czekamy.....

I przypominam radę Bogdzi.. na korzeniach rh nie ma prawa nic rosnąć...bo rh zmarnieje..

Pomiędzy hosty też możesz dać dużo cebulowych.. potem hosty przysłonią zasychające cebule
np narcyzki.... jedna odmiana dobrze znosi cień Rip Van Winkle... sprawdziłam u siebie i faktycznie.... + krokusy
Wiosną kolorowo, a potem masz hosty...... potem śnieg i tak nic nie widać Na to możesz odgarniać śnieg bezkarnie....
A to ten narcyz.. u mnie od głębokiej północy rośnie..

Aniu baaaardzo Ci dziękuję za radę i linka.. Poczytam sobie , dokształcę się a ten narcyzik .. Ślicznisty

I widzę ,że te hosty się wszędzie przewijają .. Chyba będę musiała moje myślenie zmodyfikować
gierczusia 14:51, 06 lut 2013

Magda70 napisał(a)

Madziu , żadna fatyga ... Nie wiem co z tą gardenią .., u Ciebie Madzenka pisała ,że ostatnio posucha była ,taka ,ze tylko obieraczkę do warzyw kupiła ... A to kawał drogi jest

To nie Marzenka lecz Wieloszka pisała
Pytam się bo myślałam, ze sobie wtedy odbiorę
Ale spoko...

Madziu a moźe zechcesz odwiedzić nasze katowickie targi w WPKi W ?? .. Kupować lampion ???
Magda70 15:07, 06 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Madziu , żadna fatyga ... Nie wiem co z tą gardenią .., u Ciebie Madzenka pisała ,że ostatnio posucha była ,taka ,ze tylko obieraczkę do warzyw kupiła ... A to kawał drogi jest

To nie Marzenka lecz Wieloszka pisała
Pytam się bo myślałam, ze sobie wtedy odbiorę
Ale spoko...

Madziu a moźe zechcesz odwiedzić nasze katowickie targi w WPKi W ?? .. Kupować lampion ???

Jeszcze mnie w Katowicach nie było ....
Chcieć to ja chcę...ale może nie w tym roku....
A wiesz, że ja jeszcze w Katowicach to nie byłam??hahaha...dzieki za chęci..

gierczusia 15:10, 06 lut 2013

Madziu to pora najwyzszejsza ... ... Gdyby ktoś ze Śląska jechał na tę Gardenię a byś się o tym dowiedziała , to możemy tak to zorganizować..ja podwiozę a ten ktuś uczynny Ci przekaźe .... Bo już innej koncepcji nie mam

A bardzo chętnie bym na tę Gardenię pojechała i się z coniektórymi milutkimi Osóbkami spotkała
Magda70 15:20, 06 lut 2013

Ela...spokojnie...moc się nie dzieje
Jak nie ten to inny będzie
gierczusia 15:30, 06 lut 2013

Tu znalazłam cosik podobnego ... Rh i buksiki .. Tylko że buksik z przodu a u mnie by było odrotnie ...

Tak mniej więcej oczywiście , bo moje rh aż taaaak wypasione nie są

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=238424

A tu z tą funkią co do której Wszyscy mnie chcecie przekonać

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=309575

gierczusia 15:33, 06 lut 2013

Magda70 napisał(a)
Ela...spokojnie...moc się nie dzieje
Jak nie ten to inny będzie

Wiesz 29 zł to śmieszna cena... Tym bardziej ,że na sklepie stały bardzo podobne lampiony za ... Uwaga !! 169 zł ... Jest różnica ...

I fajnie , gdy ktoś miły się takim bidnym lampionikiem zaopiekuje buziam i jeszcze raz gratuluję setki
gierczusia 16:37, 06 lut 2013

A kwestia tych donic , to mnie chyba do zawału doprowadzi...

Wszyscy radzicie grafitowe... Zobaczcie jak na mojej desce wyglądają

A beżowo wyglądają tak :

Które lepiej ???
GosiaJoanna 16:50, 06 lut 2013

Zdecydowanie beżowa sorki ale to moje subiektywne zdanie, ja nie cierpie szarości, betonu itd, itp...