Bogdziu to jest myśl !!! przesadzić drugą simonkę na drugą stronę ścieżki ... Nie będzie nadmiaru gatunków, jakaś jedność między rabatami zostanie zachowana... Bogdziu Ty jesteś Aniołem
Ale wracając pod dom .. To mówisz ,że trawka z tylu jakaś ekspansywna może być ???
Ten artykuł, który mi podesłałaś jest świetny.. Bardzo Ci dziękuję .. Jak się kiedyś spotkamy , to kawusię Ci stawiam bo mnie normalnie uratowałaś
Aaaa ... Przed te rh.. To co ?? Hosty, czy te gaulterie ??? Bo wrzosy odradzasz , rozumię ???
Ela a nie możesz zrobić zdjęcia z daaaaaleka ?
Cięzko tak po kawałku oglądać i coś sensownego doradzić
Juziu ja dla Ciebie wszystko ... Z widokiem z daleka to jest problem , bo zaraz przed rabatami jest wąska ulica i zaraz potem posesji nowego sąsiada , którego jeszcze nie znam
To zdjęcie z góry jest moim zdaniem najlepsze ... Ale postaram się zrobić jutro jakoweś bo dziś już ciemno jak u mudżina... Noooo ... Wiecie gdzie
Donice beżowe......
Trawy nie ekspansywne, bo ekspansywne rh zagłuszą ..
Bergenie chyba podobnie kwitną jak rh........ po co rh konkurencja.... (ale mogę się mylić bom ja ogrodnik mimo woli jestem)... trza sprawdzić... aż mnie to samą nurtuje...
Bogdziu jak ja się cieszę ,że o mnie i mojej simonie nie zapomniałaś bo ja tu czekam na Ciebie od rana , jak mała dziewczynka na Mikołaja
Mam tam dwie simony ale z tylu mają prawie jeszcze metr luzu , a po bokach czasem 30 a czasem 50 cm...( bo rabata jest nieregularna )... I jak sądzisz ... Wejdą tam buksikowe stożki trawki ??? Czy przeginam ??
Jak jest tylko po 30, 50cm luzu to wypadałoby jedną Simonę zabrac w inne miejce. Z tego co proponują dziewczyny najbardziej mi się z hostami podoba , choc z tyłu wysokie trawy moga byc ale takie co nie rozrastają sie za bardzo na boki. Bukszpanów przy takim areale wogóle tam nie widzę.Widziałam u Ciebie zdjecie gdzie były dwie grzadki rozdzielone scieżką żwirową może tam dac drugą Simonkę?
Bogdziu to jest myśl !!! przesadzić drugą simonkę na drugą stronę ścieżki ... Nie będzie nadmiaru gatunków, jakaś jedność między rabatami zostanie zachowana... Bogdziu Ty jesteś Aniołem
Ale wracając pod dom .. To mówisz ,że trawka z tylu jakaś ekspansywna może być ???
Ten artykuł, który mi podesłałaś jest świetny.. Bardzo Ci dziękuję .. Jak się kiedyś spotkamy , to kawusię Ci stawiam bo mnie normalnie uratowałaś
Aaaa ... Przed te rh.. To co ?? Hosty, czy te gaulterie ??? Bo wrzosy odradzasz , rozumię ???
No więc tak, moim zdaniem przesadz drugą Simonkę , z tyłu daj wysokie trawki ale nie ekspansywne a z przodu ja bym wolała hosty ale też takie średnie gatunki , absolutnie nie z tych wielkich no i mozesz trochę jakichś cebulowych , jeśli wolisz gaulterie zamiast host też mogą byc. Już nawet nie wiem jaki artykuł Ci podesłałam, tyle różnych rzeczy na raz robię że sama się gubie.Pozdrawiam.
Donice beżowe......
Trawy nie ekspansywne, bo ekspansywne rh zagłuszą ..
Bergenie chyba podobnie kwitną jak rh........ po co rh konkurencja.... (ale mogę się mylić bom ja ogrodnik mimo woli jestem)... trza sprawdzić... aż mnie to samą nurtuje...
Aj Aniu Ty ogrodnik Fantastiko .. Bergenia kwitnie na różowo , mój rh na bardzo jeśniutki róż... może rzeczywiście będą się zagluszać .. Po co mojej simonie konkurencja ???