Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 16:55, 06 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Tu znalazłam cosik podobnego ... Rh i buksiki .. Tylko że buksik z przodu a u mnie by było odrotnie ...

Tak mniej więcej oczywiście , bo moje rh aż taaaak wypasione nie są

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=238424

A tu z tą funkią co do której Wszyscy mnie chcecie przekonać

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=309575

A może bergenie posadź. Ona fajnie zimuje, zobacz jak moja wygląda po zimie..tzn znów jest biało za oknem

ZbigniewG 17:00, 06 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Zdecydowanie beżowa ..

oczywiście że tak

a jeżeli bergenia to proponuję wersję mini jest zgrabniejsza
gierczusia 17:06, 06 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

A może bergenie posadź, ona fajnie zimuje. zobacz jak moja wygląda po zimie..tzn znów jest biało za oknem

]

Anooo bergenia... Uwielbiam ją mój eM mówi na nią tak fajnie : sałata

Też ją mam na myśli
A u mnie wiosna
GosiaJoanna 17:08, 06 lut 2013

Moją posadziłam w lipcu i zobacz jak fajnie się ma, już nie mogę doczekac się jak zakwitnie
gierczusia 17:09, 06 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

Zdecydowanie beżowa ..

oczywiście że tak

Nooo ja też tak myśle .. Sęk w tym ,ze chyba połowa oferty w tej chwili na rynku , to donice grafitowe .. ... Aaajajj,,,

Ale będę szukała nie poddam się

I dzięki za pomoc Gosiu i Zbyszku
Bogdzia 17:11, 06 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Elu zakup fajny ale ja z inną sprawą . Zmierzyłam moją Simonę. Ma 1,2m wzrostu i w jedną stronę 1,5 a w drugą 1,75 m szerokości , nie rośnie więc wysoka ale jest szeroka . Może by nawet była szersza gdyby nie rosła w krzakach które nie dają jej za dużo miejsca. Myślę ze ta informacja powinna byc dla Ciebie wskazówką czy tam jeszcze cos sadzic bo wszystko zależy od tego ile tam jest miejsca.

Bogdziu jak ja się cieszę ,że o mnie i mojej simonie nie zapomniałaś bo ja tu czekam na Ciebie od rana , jak mała dziewczynka na Mikołaja

Mam tam dwie simony ale z tylu mają prawie jeszcze metr luzu , a po bokach czasem 30 a czasem 50 cm...( bo rabata jest nieregularna )... I jak sądzisz ... Wejdą tam buksikowe stożki trawki ??? Czy przeginam ??

Jak jest tylko po 30, 50cm luzu to wypadałoby jedną Simonę zabrac w inne miejce. Z tego co proponują dziewczyny najbardziej mi się z hostami podoba , choc z tyłu wysokie trawy moga byc ale takie co nie rozrastają sie za bardzo na boki. Bukszpanów przy takim areale wogóle tam nie widzę.Widziałam u Ciebie zdjecie gdzie były dwie grzadki rozdzielone scieżką żwirową może tam dac drugą Simonkę?
Juzia 17:12, 06 lut 2013

A mówiłam już dawno, że beżowa
gierczusia 17:13, 06 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Moją posadziłam w lipcu i zobacz jak fajnie się ma, już nie mogę doczekac się jak zakwitnie

Uhummmm ona fajnie kwitnie. , mam ją z tylu... Takie różowe kwiaty na wysokich słupach , wysoko nad rośliną nie mogę się już doczekać...

A ciemierniki leniuchy dalej nic
Juzia 17:14, 06 lut 2013

Ela a nie możesz zrobić zdjęcia z daaaaaleka ?
Cięzko tak po kawałku oglądać i coś sensownego doradzić
ZbigniewG 17:14, 06 lut 2013

Ela a obojętnie jaka owinięta np śniurkiem lub patyczki w pionie- do desek pasuje