Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

JulkAd 19:23, 26 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Zieleńina ... Mnie teź gdzieś wpadł w oko zawijasek bukszpanowy wokół pnia drzewa.. Baaaarzdo mi się podobał ... Teraz się właśnie zastanawiam , czy nie zrobić sobie sadzonek i tak na spokojnie , to zrobić w przyszłym roku ... Ale " spokój" i " cierpliwoś " nie należą do moich imion ... Raczej - uparty osioł , który wszystko chce szybko

No też właśnie u mnie jest podobnie, ale chyba wybierać będę musiała między różami, a bukszpanem(no chyba, że cena okazyjna będzie) i to chyba na korzyść róż jednak...bukszpan rozmnożę, ale czy cierpliwość znajdę?
gierczusia 19:28, 26 mar 2013

Julciu... U mnie też cierpliwość towar deficytowy
JulkAd 19:52, 26 mar 2013

Elu u mnie cierpliwość jest zawsze.... jak coś krótko trawa
anna_g 21:09, 26 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Zieleńina ... Mnie teź gdzieś wpadł w oko zawijasek bukszpanowy wokół pnia drzewa.. Baaaarzdo mi się podobał ... Teraz się właśnie zastanawiam , czy nie zrobić sobie sadzonek i tak na spokojnie , to zrobić w przyszłym roku ... Ale " spokój" i " cierpliwość " nie należą do moich imion ... Raczej - uparty osioł , który wszystko chce szybko

No i znowu wspólna cecha Chociaż sadzonki to ja akurat robić uwielbiam - jak będę przycinała buksiki w tym roku to postanowiłam że spróbuję zrobić sadzoneczki - jak mi się to uda to się z Tobą podzielem, kcesz?

Kroplóweczka fajna - kiedyś sie zastanawiałam nad zakupem takiego ustrojstwa do roślinek na balkonie bo niestety ale zdarzało mi się zapomnieć o podlaniu nie kupiłam bo uznałam, że nie wiem gdzie te dzbanki z wodą poustawiać. Ale do kobei byłoby fajne, myślałam też o dodaniu hydrożelu do ziemi - powinno trochę pomóc.
Madzenka 22:49, 26 mar 2013

Pozdrawiam Elu
gierczusia 06:53, 27 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam Elu

Cześć Madzenko ... Czy Ty piaskujesz trawnik po aeracji ???... Bo tak mi cosik dzwoni ,że też masz glonę....

A jeśli tak , to czym ,jeśli mogę zapytać ??
gierczusia 07:59, 27 mar 2013

anna_g napisał(a)

No i znowu wspólna cecha Chociaż sadzonki to ja akurat robić uwielbiam - jak będę przycinała buksiki w tym roku to postanowiłam że spróbuję zrobić sadzoneczki - jak mi się to uda to się z Tobą podzielem, kcesz?

Kroplóweczka fajna - kiedyś sie zastanawiałam nad zakupem takiego ustrojstwa do roślinek na balkonie bo niestety ale zdarzało mi się zapomnieć o podlaniu nie kupiłam bo uznałam, że nie wiem gdzie te dzbanki z wodą poustawiać. Ale do kobei byłoby fajne, myślałam też o dodaniu hydrożelu do ziemi - powinno trochę pomóc.

... Ja teź mam " lekką " sklerozę ., więc kupiłam.. ... Ale do końca nie byłam pewna czy będzie działało ..butelki z wodą takie 1.5 l ustawiałam za donicą ,żeby widać nie było ... I hydrożel teź dałam

A co do sadzonek buksików ..:.. Babcia zawsze mówi : jak dają to brać , jak biją to uciekać ... Tak więc chętnie Aniu
gierczusia 08:00, 27 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Elu u mnie cierpliwość jest zawsze.... jak coś krótko trawa

...
Gabrysia_ 08:01, 27 mar 2013

Elu...czy u ciebie też śnieg za oknem?
boguslawa_ma... 08:03, 27 mar 2013

Elu pozdrawiam