Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

anna_g 21:24, 25 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki ... Ja tu sobie patrzę ,że mi folię cosik wysadza... Kobea mi już wykiełkowała ... Nasion było sporo , tylko część namoczyłam a reszty nie... Wykiełkowało mi to namoczone .. Ciekawe czy biała czy fioletowa , o z fioletowych mam zrobione sadzonki z ubiegłorocznych roślin ...

Brawo - cudnie. Ja też tak kcem i zakładam że będę miała

Zakupy też cudniste - ja obecnie nigdzie nie idem do żadnego sklepu... bo się też nie potrafię powstrzymać

Tylko ta zima paskudna mnie powstrzymuje. Ale dzisiaj zafundowałam sobie rarytasik - całe popołudnie na Ogrodowisku, łał ale mi jest fajnie... super super super

anna_g 21:58, 25 mar 2013

U Elizy tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2109-kwiatki-i-rabatki-u-elizy?page=322 też się zrobiło "kobeowo"
nieszka 22:08, 25 mar 2013

Nic tak nie poprawia nastroju jak zielono zółte zakupy wiosenne
Czyli że kupiłaś domek a planów na niego ani ani??
gierczusia 22:13, 25 mar 2013

monitka napisał(a)
Wieniec powiadasz? najpierw muszę małża do misji pozyskania witek namówć a potem to zobaczymy

Dziewczyny a wy tą cudną roślinę zwaną kobeą to jak sadzicie? Do donicy da radę? bo to chyba pnące jest jak dobrze kojarzę.

Moniu .. U mnie Kobea w ubiegłym roku rosła calutki sezon w donicy, wyrosła na 2.3 M wysokości . Ona się czepia takimi spręzynkami albo drutów albo np bardzo chropowatego tynku .. Ja miałam metalową kratkę .. Ale ona jest jednoroczna niestety bo w naturze w Meksyku mieszka a u nas temperatury zimą zgoła nie meksykańskie
gierczusia 22:16, 25 mar 2013

anna_g napisał(a)

Ale dzisiaj zafundowałam sobie rarytasik - całe popołudnie na Ogrodowisku, łał ale mi jest fajnie... super super super

To ja zazdraszczam Anuś .. Kule u mnie czasu ostatnio jak na lekarstwo

A ileź wątków ostatnio zaniedbałam , achhh wstyd prawdziwy.. Liczę jednak na wyrozumiałość Koleżanek i Kolegów
monitka 22:18, 25 mar 2013

No to koniecznie muszę ją mieć jak do donicy sie nada Wbiję ze trzy babmusowe kijki, uformuję je na stożek i niech się wspina Ile sadzonek miałaś w jednej donicy?
gierczusia 22:24, 25 mar 2013

anna_g napisał(a)
U Elizy tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2109-kwiatki-i-rabatki-u-elizy?page=322 też się zrobiło "kobeowo"

Dzięki Aniu .. Odwiedziłam Elunię przy okazji ... Jak nam to wszystko wyrośnie , to Ci będzie szał
gierczusia 22:27, 25 mar 2013

nieszka napisał(a)
Nic tak nie poprawia nastroju jak zielono zółte zakupy wiosenne
Czyli że kupiłaś domek a planów na niego ani ani??

Kiedyś dawno temu widziałam taki stroik na Święta Bożego Narodzenia u sąsiadki Danusi.. Teź był z budką dla ptaków ( taką niby )... Nie wiem czy kojarzysz... .. I on jest moim mentalnym wzorcem
gierczusia 22:29, 25 mar 2013

monitka napisał(a)
No to koniecznie muszę ją mieć jak do donicy sie nada Wbiję ze trzy babmusowe kijki, uformuję je na stożek i niech się wspina Ile sadzonek miałaś w jednej donicy?

Miałam 3 rośliny .. Ale było im ciasno .. Podlewanie nieraz 2 razy dziennie i nawozy , nawozy.....od razu zrób ten stożek dość pokażny .. Ale piękna koncepcja .. Stożek z kobei
monitka 22:33, 25 mar 2013

Dzięki Elu za info muszę do ogrodniczego się wybrać w takim razie