Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 22:36, 25 mar 2013

monitka napisał(a)
Dzięki Elu za info muszę do ogrodniczego się wybrać w takim razie

Cała przyjemność po mojej stronie Moniu ..nie ma sprawy ... Aaa... One lubią nawóz dla pomodorów( o jakieś składniki tam chodzi , ale o jakie to nie wiem ... Ja już kupiłam )... Specjalnie dla tej mojej wariatki

anna_g 22:48, 25 mar 2013

monitka napisał(a)
No to koniecznie muszę ją mieć jak do donicy sie nada Wbiję ze trzy babmusowe kijki, uformuję je na stożek i niech się wspina Ile sadzonek miałaś w jednej donicy?

U Elizy an_tre napisała, że miała 8 w jednej donicy

an_tre napisał(a)
Donica dość duża, spłaszczona, około 20 litrów o średnicy gdzieś z 45 cm, podlewałam 2 x dziennie, wodą odstałą lub deszczówką, zasilałam prawie codziennie
anna_g 22:50, 25 mar 2013

gierczusia napisał(a)

To ja zazdraszczam Anuś .. Kule u mnie czasu ostatnio jak na lekarstwo

A ileź wątków ostatnio zaniedbałam , achhh wstyd prawdziwy.. Liczę jednak na wyrozumiałość Koleżanek i Kolegów

Też z czasem krucho Eluś, i roboty dużo, ale dzisiaj zrobiłam sobie labę, urlop, strajk, czy jak to zwał - przybyłam tu i byłam... całe popołudnie - i jest mi super. I tego mi było trzeba. Hough!
gierczusia 23:08, 25 mar 2013

anna_g napisał(a)

Też z czasem krucho Eluś, i roboty dużo, ale dzisiaj zrobiłam sobie labę, urlop, strajk, czy jak to zwał - przybyłam tu i byłam... całe popołudnie - i jest mi super. I tego mi było trzeba. Hough!

Koffana .... Strajk to jutro , nie dziś .., a co tam , możesz 2 dni postrajkować

Nie wyobrażam sobie 8 kobei w jednej donicy , moja po trzech roslinkach i całym sezonie była jednym wielkim korzeniem .. Ale może one lubią tłok

Moje miały zresztą podlewanie non stop takim ekstra systemem
gierczusia 07:28, 26 mar 2013

Witajcie .. Aniu .. Ja jestem chiba nawiedzona .. Przez pól nocy myślałam o tych 8 kobeach w jednej donicy.. Zaczęłam liczyć .. 80l=80 dm 3= 2dm na 2dm na 20 dm?.. Czyli wszystko jasne .. Donicę Ania miała potężną.. Bo sobie wyobraź jaki to jest byk to 80 l .. Już rozumię uffff
GosiaJoanna 08:43, 26 mar 2013

Ojoj aż 26 postów do przeczytania ...Elunia nadrabia że hohoho. Pozdrawiam
Kindzia 09:37, 26 mar 2013

Siejąc kobeę nie wiedziałam, że taki potwór rośnie...codziennie nawóz???!!! Jak ja to mam zrobić?

U mnie za różami, na siatce będą i papu dostaną tylko 3 x w tygodniu...zobaczymy...

Gosiniak 11:28, 26 mar 2013

Ela widzę że dekoracje rozpoczęte, kurczak pieczony a u mnie jeszcze nic, jakoś weny nie mam, a coś dzieciom trzeba wymyślić do roboty, jutro chyba pojadę,
i melduję że udało się jedno okienko umyć, ale z tych mniejszych, ty wiesz że nawet po otwarciu okna zimno mi nie było, to słońce tak daje, że od południowej strony przy oknie ze 30 stopni było, więc jednak można coś tam podziałać, jeszcze dwa wielkie czekają, chyba sobie je zostawię na potem, bo na dwór trzeba wyjść, żeby je umyć. Robię porządki żeby mieć później więcej czasu dla ogrodu, bo jak przyjdzie ciepło to mnie nikt nie zmusi to mycia okien, wolę sadzić roślinki..hehe
Milka 12:44, 26 mar 2013

Poczytałam o tej malutkiej, co się w tej doniczce przebija i ja tez łakomym wzrokiem na nią patrzę, zwłaszcza, że czepliwa, choć jednoroczna kupię może gdzie i wsadzę nasiona, a potem w grunt i najwyżej czasami papu, albo jakieś stałe w granulkach
anna_g 13:32, 26 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Witajcie .. Aniu .. Ja jestem chiba nawiedzona .. Przez pól nocy myślałam o tych 8 kobeach w jednej donicy.. Zaczęłam liczyć .. 80l=80 dm 3= 2dm na 2dm na 20 dm?.. Czyli wszystko jasne .. Donicę Ania miała potężną.. Bo sobie wyobraź jaki to jest byk to 80 l .. Już rozumię uffff

Eluś biedoczku - toś się przeze mnie nie wyspała No mówią, że dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane (bo ja miałam dobre chęci). Obliczenia Ci za to wyszły śliczne... ino mnie wyobraźnia zawodzi Nie staram się zbytnio bo po pierwsze nie posiam 8 kobei a po drugie - w zasadzie na razie nie posiadam jej wcale

W ramach rekompensaty za straconą nockę i nie tylko - to ja oczywiście na te poziomki z bitą śmietanką serdecznie zapraszam