Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

anna_g 09:30, 09 kwi 2013

Ela - fajnie zobaczyć Twojego syna Kusi mnie się tam wybrać, oj kusi, ale zdecydowanie pogoda musi się ustabilizować. Dzisiaj ukradziono mi słońce, podrzucono deszcz. Skandaliczny skandal. Nie wiem jeszcze kto to zrobił, ale siem dowiem i.... oj...
Mnie też coś zakupy przeszły... pogoda nie nastraja. Mam zamówione hosty, które jeszcze nie doszły. No i trochę zakupów zrobionych w biedronce, ale to tam tylko takie tam Po resztę pojadę gdzieś do szkółek... A podstawa to muszę kupić ziemię, torf, obornik, humus, previcur... tylko niech w końcu się zrobi ta wiosna radosna
Też myślę, że sami sobie do szczęscia wystarczymy na spotkaniu, ciekawe ilu nas tam zjedzie
Pozdrawiam i ruszam pełną parą do roboty papierkowej... (ufff, puf, buch.. )
JulkAd 09:56, 09 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Julciu ... Ja jeszcze nic nie kupiłam .... Bo ten śnieg jakoś tak wpływa.. Poza tym czytam ,że w wielu sklepach internetowych wysyłka jest wstrzymana..

Tobie równieź wszystkiego miłego dziś .. Buziam

Kupić jeszcze nic nie kupiłaś, ale już szukasz, a ja jeszcze nie zajrzałam nigdzie, no oprócz tych dwóch rodków z Aldiego, ale to tylko dlatego, że żal było zostawić
Bogdzia 12:04, 09 kwi 2013

Poczytałam o Waszych planach. Szykuje sie fajne spotkanie. Dla mnie za daleko niestety . Miłego dnia.
gierczusia 16:18, 09 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o Waszych planach. Szykuje sie fajne spotkanie. Dla mnie za daleko niestety . Miłego dnia.

Łoj szkoda Bogdziu ..., ale mam nadzieję ,że kiedy indziej sobie odbijemy
gierczusia 16:20, 09 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Kupić jeszcze nic nie kupiłaś, ale już szukasz, a ja jeszcze nie zajrzałam nigdzie, no oprócz tych dwóch rodków z Aldiego, ale to tylko dlatego, że żal było zostawić

Julciu .. Ja myślę ,że do internetowych to teraz nie ma już co się pchać.. Wysyłki wstrzymane a potem będą wznowione wg kolejności wpłat.. Więc jak teraz wpłacimy , to będziemy czekać i czekać.. Ja po prostu zrobię tak jak Madzenka radzi.. W maju będę kupować w szkółkach , przynajmniej nie kota w worku
Milka 16:22, 09 kwi 2013

Widzę, że dobre wzorce powielane i szykuje się spotkanie i super póki, co tak ciut po trochu zaglądam do wszystkich
Gierczusiu pozdrawiam
gierczusia 16:34, 09 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Ela - fajnie zobaczyć Twojego syna Kusi mnie się tam wybrać, oj kusi, ale zdecydowanie pogoda musi się ustabilizować. Dzisiaj ukradziono mi słońce, podrzucono deszcz. Skandaliczny skandal. Nie wiem jeszcze kto to zrobił, ale siem dowiem i.... oj...
Mnie też coś zakupy przeszły... pogoda nie nastraja. Mam zamówione hosty, które jeszcze nie doszły. No i trochę zakupów zrobionych w biedronce, ale to tam tylko takie tam Po resztę pojadę gdzieś do szkółek... A podstawa to muszę kupić ziemię, torf, obornik, humus, previcur... tylko niech w końcu się zrobi ta wiosna radosna
Też myślę, że sami sobie do szczęscia wystarczymy na spotkaniu, ciekawe ilu nas tam zjedzie
Pozdrawiam i ruszam pełną parą do roboty papierkowej... (ufff, puf, buch.. )

Aniuś .., uprzedzam ze syn do mnie niepodobny ..,więc nie szukaj smukłej blondyny na spotkaniu teź mam deszcz a rankiem dodatkowo marznący , więc znów miałam lodowisko na tarasie i sobie o chłopach w rajtuzach przypomniałam , co mi deczko humor poprawiło

A jakie hosty zamówiłaś , jeśli to nie tajemnica ?... Jest ich tyle odmian ,że można oszaleć albo oczopląsu dostać...... Słyszałam ,ze fajna patriot i francee ale nie mam doświadczenia , bo mam dwie ale zielone a takiego białoobrzeżonego biedaka też mam , ale jest maciupki i nazwy nie znam ..

Czy już gdzieś natrafiłas na humus lub próchnicę w naszych okolicach ??... Bo Danusia ją bardzo poleca a ja nie potrafię jej drapnąć

A co do spotkania.. Ja obstawiam na jakieś 15 osób, no może 20 ... Nie wiem ile osób z Wrocka przyjedzie

Aaaa ( mammo , ależ mam dziś do Ciebie korespondencję )... Może zahaczymy tego Żurka przy okazji wystawy kwiatów w Parku Kultury ??.. Hmmmm ??

gierczusia 16:36, 09 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Widzę, że dobre wzorce powielane i szykuje się spotkanie i super póki, co tak ciut po trochu zaglądam do wszystkich
Gierczusiu pozdrawiam

No Irenko .., bardzo miło mi Cię widzieć i liczę na to ,że powolutku uśmiech u Ciebie będzie taki jak na aawatarowej fotce ...

Madzenka się wstępnie wybiera 8 czerwca ... A Ty ?
gierczusia 16:38, 09 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Elusiu czy u ciebie też sypie śnieg bo u mnie znowu zima i jak tu żyć. Wczoraj było cudownie wiosennie a dziś znowu paskudna pogoda.

Iwonko ... Niestety u mnie teź nadal paskudnie ... Jeden dzień radości ( czytaj : słoneczka ).., a teraz znów bura rzeczywistość
gierczusia 16:42, 09 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
..kiedy Ty tyle stron natrzaskałś...kobieto...daj żyć..ja mam dwa " okna" i wykorzystuję oczywiście...
...buziam...
...na Kapiasów się szykuję...

Agusiu ... Ja przepraszam ,że " zmuszam " do czytania tylu stron

Ja teź się szykuję .. Na Kapiasów oczywiście ... Pisali ludzie ,że oni nie są tak gościnni jak Szmitowie , ale trudno znależć lepsza miejscówkę na spotkanie Śląsk+ Góry

Czekam ciagle na info od Danusi , bo Ona im wysyłała intencyjnego maila , a to było w poniedziałek rano.. Nadal nic zwrotnego nie mam