Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

nieszka 22:26, 10 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Eli działka jest taka mała że to jest latarenka (sorry, żartowałam)

Bogdzia 22:29, 10 kwi 2013

Skimmia zawiązuje pąki w jednym roku a kwitnie w nastepnym jak większośc kwasolubnych roslin więc absolutnie nie obcinaj.
anna_g 22:31, 10 kwi 2013

bociek napisał(a)
Ja bym nie wytrzymala i rozgrzebala, zeby zobaczyc czy kielkuje

Ha ha ha - ja nie wytrzymałam i trzy dni temu wsadziłam palucha... - i co??? i psinco. Znalazłam 1 ziarenko zupełnie bez ruchu a reszty nie znalazłam wcale... uciekly czy co?? Czyli jeśli idzie o kobeę - porażka ale to nic - w tym roku dam jej spokój w przyszłym się zobaczy. Może za krótko moczyłam - tylko 3 godziny a nie 24 Fakt - być może moja wina. Będę mądrzejsza
Enya73 22:32, 10 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Duża latarenka też by tam ładnie wyglądała
anna_g 22:38, 10 kwi 2013

Masz rację Anita - widziałam ostatnio piękne duże latarnie - z piękną też ceną oczywiście Ale byłaby w sam raz u Eli.
anna_g 22:41, 10 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
...Madzenka ma rację ...TGV to mało...takie masz tempo... chwilę nie ma człowieka a tu natrzaskane...ło matko... ale na bieżąco jestem...

Dziewczyny kochane - co to jest TGV???

U mnie dzisiaj był prawdziwy kwiecień plecień Trochę słońca, trochę deszczu, ładnie, pracowałam sobie w ogrodzie jakąś godzinkę porządki robiłam .... Okropnie mokro - po trawie lepiej nie chodzić bo się błotko robi. Ale teraz to już musi byc lepiej

Ela - fajny pomysł z tymi lampionikami... Oczywiście myślę o odgapianiu
Hosty to nie tajemnica Gdzieś w swoim wątku pisałam jakie kupiłam ale teraz sama nie potrafię tego znaleźć - kurcze to już dawno było że sobie co chwilę zapominam, że w ogóle je kupiłam
Wypiska z zamówienia dla Ciebie
1 x Yellow Splash Rim Funkia (Hosta) (Yellow Splash Rim) = 7.00zł
Doniczka P9
1 x Wide Brim Funkia (Hosta) (Wide Brim) = 7.00zł
Doniczka P11
1 x Second Wind Funkia (Hosta) (Second Wind) = 9.00zł
Doniczka P9
1 x White Christmas Funkia (Hosta) (White Christmas) = 12.00zł
Doniczka P9
1 x Ghost Spirit Funkia (Hosta) (Ghost Spirit) = 15.00zł
Doniczka P9

nawet z cenami - myslę że pomału już to będą wysyłać

a kupowałam tutaj: http://funkia.pl/ - przyznaję trochę tak z rozpędu - ale to w dzień kobiet było to sobie taki prezent zrobiłam. Mam nadzieję, że firma okaże się solidna.
gierczusia 07:23, 11 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Wiesz Elu, tak mnie nakręciłaś, że ja też zaczęłam zbierać słoiczki, ale po konfiturze wiśniowej.
Mają podobny kształt, ale są o połowę mniejsze. Zaleta - są lżejsze, wada - są mniejsze, więc nie wiem czy świeczka nie będzie gasła.
Zaprezentuję jak będą gotowe.

Eluś .. To ja się cieszę ... Nie znam tych Twoich sloiczków , ale kwestia wagi lampioniku jest bardzo istotna.. Widziałam to wczoraj kiedy moja mała brzózka miała lekki problem, bo powiesiłam 3 lampiony i to było wszystko , bo reszta gałęzi zbyt cieńka... Więc super ,że masz lżejsze
Tylko sprawdź ,czy świeczuszka Ci wejdzie .. Bo mnie tak na styk wchodzi...

Koniecznie pokaż , jak już będą gotowe ... Super
gierczusia 07:27, 11 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
...będziesz stawiac altanę..? chyba coś przegapiłam...

Nieeee Agusiu .., u mnie od końca tarasu do płotu zewnętrznego jest zaledwie 3 M ... Więc altana... .. Hmmm.. Chyba dla myszek

Chodzi o zmianę układu rabat... Bo teraz mam tak ..no i jak to ktoś pięknie określił gapię się centralnie na płot , a poziom intymności wynosi zero

gierczusia 07:28, 11 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Czy Wy się z mojej wielkiej działki nabijacie , czy mi się tylko wydaje ??
gierczusia 07:33, 11 kwi 2013

Przybyło moje ulubione Pogotowie Ratunkowe .., Bogdziu, ,,, wielkie dzięki.. Bo ja bym już to wycięła.. Dobrze , ze razem z Irenką nade mną czuwacie i nad moimi głupimi pomysłami

Bogdzia napisał(a)
Skimmia zawiązuje pąki w jednym roku a kwitnie w nastepnym jak większośc kwasolubnych roslin więc absolutnie nie obcinaj.

Jeszcze raz dzięki Bogdziu