Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

anna_g 22:12, 15 kwi 2013

Elu pozdrawiam Obiadek właśnie kończę gotować - muszę jeszcze poczekać aż się dogotuje to na O.sobie wskoczyłam ciemiernik u Ciebie śliczniutki, żuraweczki też ładne, ta "bestia" już na pewno ma młode listeczki - ja też mam podobne ale widziałam a nawet obfociłam że ładnie od środka puszczają... Florovit mówicie? No to musze kupić... a dzisiaj byłam na zakupach... eh.. i znowu pojadę... ja nie wiem czy to dobre bo wiecznie coś mi się do łapki przyklei i do koszyka wpadnie co niekoniecznie powinno no ale jak tu wytrzymać jak tyle śliczności teraz, a ja dopiero początkująca jestem to jeszcze się mnie wszystko podoba - no i tak się trochę rozgrzeszam a co
JulkAd 08:04, 16 kwi 2013

Florovit czytam, a czy ktoś wie jaki dokładnie?, bo jak byłam ostatnio to oczopląsu od ilości dostałam...czy to jakiś universal ma być?...muszem też zakupić
....Ela ciemiernik zajefajny....powinnaś być z niego dumna...co z tego, że nie kwitł ani w styczniu, ani w lutym i tak byś go nie popodziwiała, a teraz możesz...pewno codziennie łazisz koło niego i oglądasz...Twoim żurawkom raczej nic nie jest, moje miały liście wysuszone i zbrązowiałe. Zdjęć niestety nie zrobiłam, bo zanim o nich pomyślałam, to wcześniej ochlastałam....miłego dnia życzę, u mnie wprawdzie dzisiaj późno się zaczyna, ale też i późno się kończy
gierczusia 08:21, 16 kwi 2013

Cześć Julciu , Aniu i Agnieszko.. Tenskniłam już za Wami u mnie dziś pierwsza noc bez przymrozk.. Uuuu.. Długo to trwało w tym roku , za długo

Szukam co z tym Florowitem w swoich notatkach..

Dla rodków mam napisane ,że mieszasz Florowit uniwersalny z florowitem dla iglaków pól na pól , rozcieńczasz gęściej niż w opisie i pryskasz. ....
Ja kupiłam uniwersalny póki co ...
A czy kosiliście już trawkę ???? Bo mój sąsiad już kosił ,a ja czekam na zeolit i czekam

Buziam Was Dziewczynki gorąco
gierczusia 08:28, 16 kwi 2013

Aaa ... A czy ktoś mnie oświeci czym najlepiej nawozić trawnik???... Bo moj marny jest , po prostu .. I muszem go zaatakawać
JulkAd 08:41, 16 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Cześć Julciu , Aniu i Agnieszko.. Tenskniłam już za Wami u mnie dziś pierwsza noc bez przymrozk.. Uuuu.. Długo to trwało w tym roku , za długo

Szukam co z tym Florowitem w swoich notatkach..

Dla rodków mam napisane ,że mieszasz Florowit uniwersalny z florowitem dla iglaków pól na pól , rozcieńczasz gęściej niż w opisie i pryskasz. ....
Ja kupiłam uniwersalny póki co ...
A czy kosiliście już trawkę ???? Bo mój sąsiad już kosił ,a ja czekam na zeolit i czekam

Buziam Was Dziewczynki gorąco

Co tu kosić? ja muszę dosiać...na razie wygrabiłam, dorzucilam nawozu, czekam na weekend na wertykulację, dosypię ziemi, dosieję, a pierwsze koszenie po 10 dniach pewno...no chyba, żeby przed wertykulacją jeszcze urośnie to co zostało ładne
JulkAd 08:43, 16 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Aaa ... A czy ktoś mnie oświeci czym najlepiej nawozić trawnik???... Bo moj marny jest , po prostu .. I muszem go zaatakawać

Ja zakupiłam u siebie w ogrodniczym coś takiego ...na razie 5 kg, czytałam, że daje szybki efekt....zobaczymy

http://www.farma-malecki.pl/index.php?p558,yara-mila-complex-12-11-18-25kg-hydrocomplex-ogolne-zastosowanie
anna_g 11:09, 16 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Wczoraj w casto to mało nie dostałam oczopląsu od ilości nawozów do traw... doktoryzować by się można... kupiłam jakiś taki ogólny i przyznaję nie za drogi - co prawda trzeba nim co miesiąc sypać, ale mój Żon stwierdził, że "aż takiej złej tej trawy nie mamy żeby ciągle nawozić" - no a Żona trzeba słuchać Se wybrał se ma
gierczusia 19:25, 16 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Ja zakupiłam u siebie w ogrodniczym coś takiego ...na razie 5 kg, czytałam, że daje szybki efekt....zobaczymy

http://www.farma-malecki.pl/index.php?p558,yara-mila-complex-12-11-18-25kg-hydrocomplex-ogolne-zastosowanie

Julciu .. A co ta cudeńko ??.. Tak Ci go w sklepie polecili ,czy już go ktoś stososwał i sprawdzony ??
U mnie trawniczek wygrabiony ale póki co czekam na przenosiny rabat i cała robota stoi.. Ale potem sobie odbiję .. Przynajmniej mam taką nadzieję

Buziaki ślę

gierczusia 19:27, 16 kwi 2013

anna_g napisał(a)

ale mój Żon stwierdził, że "aż takiej złej tej trawy nie mamy żeby ciągle nawozić" - no a Żona trzeba słuchać Se wybrał se ma

Nooo , to ja chiba też bym musiała zacząć eMa słuchać .. Bo ja to zawsze dyskutant jestem . Na spolegliwą kobiecinkę mój eM nie ma co liczyć .,,
Magda70 19:32, 16 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Anitko .. Mnie się wydawało,że ciemiernik ma właśnie kwitnąć coś koło stycznia , lutego .. A wychodzi z tego ,że Ty masz pedziwiatra a ja anemika
A co do szarlotki , to mam nadzieję ,że kiedy indziej sobie odbijemy .. Buziaki

No to ja też mam anemika...ciemiernika...