Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 16:24, 20 maj 2013

irena_milek napisał(a)
słodkie i taki bogaty zapach i aromat:L)

Oooo ... Mniam.. Uwielbiam ... Ciekawe czy w tym roku będę mogła skosztować ... Hmmmm...

Irenko ... Aż siem wstydzem zapytać.. .. Czy ja mam czekać na listonosza ??
gierczusia 16:25, 20 maj 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Nie narzekaj tylko posadz w donicy i podlewaj, nigdy go nie jadłam ale z chęcia zakupię jak gdzieś go zobaczę Ja koktajlowe choduje w donicach po tujach i mam ich tak dużo w sezonie że az nie przejadam

A jak to taki dzidziuś to będą w tym roku ???
GosiaJoanna 16:41, 20 maj 2013

A co to pomidor wieloletni jest? Pewnie że będzie w tym roku, u Was na śląsku również ciepło raczej jest, więc urosnie na słoneczku

Ja w ubiegłym roku z nasionek koktajlowe posadziłam i urosły takie kszaczory, tylko dziczki nalezy obrywać
gierczusia 17:13, 20 maj 2013

GosiaJoanna napisał(a)
A co to pomidor wieloletni jest? Pewnie że będzie w tym roku, u Was na śląsku również ciepło raczej jest, więc urosnie na słoneczku

Ja w ubiegłym roku z nasionek koktajlowe posadziłam i urosły takie kszaczory, tylko dziczki nalezy obrywać

Nie mam pojęcia czy wieloletni czy nie...nawet nie miałam pojęcia ,źe są takie opcje...
Kindzia 17:24, 20 maj 2013

Ty na karnację nie narzekaj...moja Siora też ma arystokratyczną, ale do tego uczulenie na słońce, wysypuje ją...kumasz? I swędzi, a ogród tyż ma...jak ostre słońce, z długim rękawem po polu chodzi...i filtr 60...jak dla noworodka...
Pocieszona jesteś? I bez tego seksówa jesteś

I murzynowego pomidorka nie ma (siostra znaczy się), ja też nie Starczy tego pocieszania?
GosiaJoanna 17:30, 20 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Nie mam pojęcia czy wieloletni czy nie...nawet nie miałam pojęcia ,źe są takie opcje...

Chyba nie ma wieloletnich hihi chyba że się rozsieje zaryzykuj, ciekawa jestem tego pomidorka
gierczusia 17:35, 20 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Ty na karnację nie narzekaj...moja Siora też ma arystokratyczną, ale do tego uczulenie na słońce, wysypuje ją...kumasz? I swędzi, a ogród tyż ma...jak ostre słońce, z długim rękawem po polu chodzi...i filtr 60...jak dla noworodka...
Pocieszona jesteś? I bez tego seksówa jesteś

I murzynowego pomidorka nie ma (siostra znaczy się), ja też nie Starczy tego pocieszania?

... Haha.. Seksówa .... Blada jak ser ..

Ale Siostrze współczuję , bo co innego spiec siem na raczka , a co innego jak jeszcze swędzi .. ... I filtr 60 i długi rękaw ... To do Egiptu nie ma po co jechać

Mudzinowy pomidorek został wystawiony na taras i będziemy mu kibicować
gierczusia 17:41, 20 maj 2013

A propos opalania na mudżina...

kiedyś w latach młodzieńczych jeżdziłyśmy z koleżankami nad Bałtyk na obóz.. Pewnego razu pojechała z nami Bożenka .. Piękna dziewczyna o nietypowej urodzie .. Ogniście rude włosy i moc piegów.. Pierwszego dnia po przyjeździe postanowiła ,że jak siem opali na mudżina właśnie , to wtedy piegów widać nie będzie... Nie pomogły tłumaczenia.. Leżała plackiem od świtu do zmierzchu na plaży... A potem.... Noooo potem , to było.. Okładaliśmy Bodzenke maślanką...łoooo mammma.. Jaki to by zapach.. Skóra zeszła a Bodzenka już się wyleczyła z opalania...

Wspominamy to do dziś
gierczusia 17:42, 20 maj 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Chyba nie ma wieloletnich hihi chyba że się rozsieje zaryzykuj, ciekawa jestem tego pomidorka

Ładnie mnie tu wpuszczasz w mailnki
GosiaJoanna 18:15, 20 maj 2013

Może z Ciebie mudżyna nie będzie ale bedziesz miała mudżyna pomidora