Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

stychaz 08:35, 24 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Ja myśle o tym samym ., tym bardziej ,że majster klepka jestem i ostatnio zrobiłam z podzespołów sama roletę .. Podnosi się ,żeby nie było .,,,,

Wiem ze w ikea są takie systemy szynowe do firan panelowych .. I tak myślę i myślę ... Natomiast nie wiem , gdzie drapnąć tak duże płaty materiału... Najlepszy byłby chyba len .. Nooo może lekko zmodyfikowany , bo na żywca , to kto pierona wyprasuje ??..,,

Co do materiału, to bardziej polowałabym na allegro albo w Ikei (kiedyś były) na żagle. Materiał jest znacznie trwalszy niż len i posłuży na dłużej. No i nie trzeba będzie prasować
stychaz 08:36, 24 maj 2013

Co do kopytnika, to powtórzę za Filipem, że mi się skojarzyły żurawki ale te limonkowe. One tez bardziej do cienia i z tym skórzastymi listkami kopytnika fajnie by kontrastowały
gierczusia 09:15, 24 maj 2013

stychaz napisał(a)

Co do materiału, to bardziej polowałabym na allegro albo w Ikei (kiedyś były) na żagle. Materiał jest znacznie trwalszy niż len i posłuży na dłużej. No i nie trzeba będzie prasować

Dzięki .. Nie wiedziałam ,że w ikea był materiał na żagle ... .. Nooo to by było chyba super .. Tym bardziej ,że prasowanie .... .. Brrrrr
gierczusia 09:16, 24 maj 2013

stychaz napisał(a)
Co do kopytnika, to powtórzę za Filipem, że mi się skojarzyły żurawki ale te limonkowe. One tez bardziej do cienia i z tym skórzastymi listkami kopytnika fajnie by kontrastowały

Z tym cieniem , to jest skomplikowane ... Cała rabata jest w słońcu a kopytnik w cieniu ho mu go pieris robi
stychaz 09:26, 24 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Dzięki .. Nie wiedziałam ,że w ikea był materiał na żagle ... .. Nooo to by było chyba super .. Tym bardziej ,że prasowanie .... .. Brrrrr

W Ikea były już gotowe żagle. Chcięlismy w tamtym roku kupic ale zanim się obejrzeliśmy, to zostały tylko parasole
stychaz 09:26, 24 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Z tym cieniem , to jest skomplikowane ... Cała rabata jest w słońcu a kopytnik w cieniu ho mu go pieris robi

To żurawy zielone też dałyby radę
gierczusia 09:36, 24 maj 2013

stychaz napisał(a)

W Ikea były już gotowe żagle. Chcięlismy w tamtym roku kupic ale zanim się obejrzeliśmy, to zostały tylko parasole

Jesteś Aniołem .. Dzięki .. Ciekawe czy w tym roku pozostał ten asortyment
gierczusia 09:37, 24 maj 2013

stychaz napisał(a)

To żurawy zielone też dałyby radę

Ooooo ... I chyba tego mi trza ...

Matkoooo , chłop mnie chyba z domu wyrzuci , jak znów jakieś zielone badziewie przytaszczę ...
anna_g 11:49, 24 maj 2013

Bardzo mi się kopytnik podoba... kolejna roślinka do "upolowania"

Ela - a jak tam lista spotkaniowa - rozrosła się może cokolwiek?
GabiK 11:53, 24 maj 2013

Elu, Twój chłop powinien dziękować losowi, że macie tylko taki ogródek.
Jak będzie narzekał, to mu powiedz, niech sobie wyobrazi, co byś przytargała, gdybycie 3 tys. metrów mieli, no nawet 300. Na pewno się wtedy ucieszy, że tylko tyle przyniosłaś.