Pisałam do speca od chorób w sprawie mojego rodka. Powiedział, że najpierw trzeba za chorego liścia pociągnąć. Jeżeli się trzyma ręcami i nogami to prawdopodobnie fyto...Jak łatwo odpada, to nadzieja jest
..., a ja bym myślała ,że dokładnie odwrotnie ... Dzięki Kaśka ... Najgorsze jest to ,że to cała łodyga jest czerwona , a pozostałe ok... Więc cooo ,za łodygę ciągnąć ??
Ale to jest fajny sposób diagnozy ... " jak odpada , to nadzieja jest "
Oooo ... Fajna rada .. Powtarzanie żeby utrzymać zwiezłosć ogródka .. Bardzo to do mnie przemawia ... Bluszcz tam raczej nie wytrzyma , bo tam słońce ...poza tym " plecy " drewutni sąsiada ... Zresztą .. Fotkę zrobię
Tam sobie stoi świerk iseli fastigiate , ale rośnie bidoczek powoli , bo u mnie ta cholerna glina .. A on taki niebieskawyy , to może by ładnie wyglądał z taką czerwoną leszczyną ..a poza tym.. Ona nawet zimą ładnie wygląda ,z powodu tych wariackich pędów
A cooo mialaś na myśli Justynko pisząc o drzewie o wyrazistym pokroju ??
...tez podpinam sie pod prośbę o maszynki do teleportcji albo cosik takiego...bo nawet na Ogrodowisko czasu mi brakuje...
...ale wpadam do Ciebie zawsze kiedy mogę...
Ja też tak mam Aguś .. Zwłaszcza teraz , kiedy koniec roku bliski i u nas jest szał ciał ... Ale zimą to wszystko sobie odbijemy
Ale mi szkoda ,że Cię nie będzie u Kapiasów ... A chora Ty może nie jesteś ???... Nooo nie ,żebym życzyła choróbska , aleeee.. ... Jakaś mała migrena ze zwolnieniem lekarskim ??
Elu, ja tu naprawdę nie widzę miejsca na leszczynę. Z dobrego serca Ci to piszę
Poza tym ta drewutnia ma swój urok i ja bym jej wcale nie osłaniała,tylko zadbała o to, żeby drewienka były równo poukładane Ale to z Sebą chyba nie przejdzie,co?
Zobacz sobie na tym wątku u Gusiarz, jak może być ładnie drewutnia wkomponowana w ogród
Anitko .. Drewutnia rzecz użytkowa , póki co .. I nikt tego drzewa układał za bardzo nie będzie.. Tym bardziej , że tam widać drewno sąsiada i nie mam na tyle przebicia ,żeby jeszcze on poukładał
Znam drewutnię Gusiarz .. Oczywiście.. Tyle ,że u mnie jest wszystko w skali mkro i wszystko z bliska widać jak pod lupą ... A może coś innego zamiast tej leszczyny ???.... Coś ładnego zimą i latem ?? Wierzba mandzurska ??
Róg drewutni ma 90 cm na 90 cm..więc może nie tak malutko???
Elu, czy Ty chcesz zasłonić ten fragment drewutni sąsiada? Chyba tak
Ja bym tego świerka Iseli stamtąd wysadziła,bo on w końcu kiedyś urośnie, a już teraz rośnie za blisko drewutni.Ja bym wysłoniła tę część elegancką kratownicą drewnianą i puściła na to np.wiciokrzew japoński purpurea , zimozielony i pachnący w dodatku