Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 22:25, 26 maj 2013

Anitko.. Ja muszę wysłonić drewutnię.. Bo póki co , ona najbardziej rzuca się w oczy ... A leszczyna by mi się podobała , no i zawsze mogem ją chlastnąc .. Więc nożyce do cięcia będą mile widzianym prezentem
anna_g 22:26, 26 maj 2013

Ela - nadrobiłam u Ciebie. Normalnie mnie "kole w oczy" ten Twój wicek Jest po prostu cudownie czyściutenki i świeżuteńki. Śliczniusi.
Ja też zimowa jestem - ale w zimie też można sobie łopatkę kupić i sekatorek takie prezenty zażyczyłam sobie na urodzinki i dostałam A dzisiaj są "jak znalazł" i oba doskonałe
A jeśli chodzi o zakupy ciuchowe... yyyyy... to doskonale was rozumiem... jadę na zakupy ciuchowe a wracam z zieleniną, bo przecież zawsze gdzieś po drodze jakiś sklep lub szkółka z zielonym się znajdzie a potem już nie ma czasu (i chęci) na ciuchy...
Pozdrawiam
sylllwia 22:39, 26 maj 2013

Elu odnośnie twojego rh z czerwonawą łodygą to chyba nie pomogę, może to brak fosforu?
gierczusia 23:09, 26 maj 2013

sylllwia napisał(a)
Elu odnośnie twojego rh z czerwonawą łodygą to chyba nie pomogę, może to brak fosforu?

Sylwio .. Witam Cię ... Ja się martwię ,że to początek fytoftorozy ... Wycięłam już mu jedną łodygę a poza tym facet rośnie i kwitnie ... Ale ta jedna łodyga mnie niepokoi...noo i dziwne jest to ,że wszystkie pozostałe są koloru normalnego .. A jakiego koloru są łodygi Twoich rodków ??
gierczusia 23:11, 26 maj 2013

anna_g napisał(a)
Ela - nadrobiłam u Ciebie. Normalnie mnie "kole w oczy" ten Twój wicek Jest po prostu cudownie czyściutenki i świeżuteńki. Śliczniusi.
Ja też zimowa jestem - ale w zimie też można sobie łopatkę kupić i sekatorek takie prezenty zażyczyłam sobie na urodzinki i dostałam A dzisiaj są "jak znalazł" i oba doskonałe
A jeśli chodzi o zakupy ciuchowe... yyyyy... to doskonale was rozumiem... jadę na zakupy ciuchowe a wracam z zieleniną, bo przecież zawsze gdzieś po drodze jakiś sklep lub szkółka z zielonym się znajdzie a potem już nie ma czasu (i chęci) na ciuchy...
Pozdrawiam

Aniu .. Ja Ci mówię ,że wicek taki śliczniusi z powodu tego owadofosu .. Bo bluszcze z przodu teź wyrąbałam a one teź były przysmakiem mszyc

Ja już się nie mogę doczekać na nasze spotkanie ... Cały czas nas przybywa
Madzenka 06:30, 27 maj 2013

Anita ma rację w małym ogrodzie nie szalej z drzewami. Jeśli juz to takie ktore łatwo utrzymasz w ryzach - będziesz formować. Masz już wiąza formowanego w parasol...
Lepiej jakimś pnączem wysłonić drewutnię.
gierczusia 06:45, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Anita ma rację w małym ogrodzie nie szalej z drzewami. Jeśli juz to takie ktore łatwo utrzymasz w ryzach - będziesz formować. Masz już wiąza formowanego w parasol...
Lepiej jakimś pnączem wysłonić drewutnię.

... Mam jeszcze buka purpurea , brzozę i tulipanowca ...

Jak oglądam te wszystkie projekty małych ogrodów ( również te Twoje Madzenko ) to wszędzie pisze i na obrazkach widać ,że bezwzgzlędnie należy wysłonić granice działki ,żeby płotu widać nie było ...,

I bądż tu babo mądra

Bużiam Madzen , dzięki za radę ...
gierczusia 07:56, 27 maj 2013

Wszystki Zaglądającym życzę miłego tygodnia .. Tym bardziej ,że będzie cuuuudownie krótki ...

A poza tym .. Już tylko 12 dni do spotkania

A teraz narażę się na poważne odmrożenia i wyjdę na taras ,żeby zrobić Wam zdjątko mojej hortki ... Kto pokrywa koszty pobytu w szpitalu ??

ka1sia 08:41, 27 maj 2013

Wreszcie chwila, żeby do Was coś napisac, bo tylko ostatnio podglądałam

Ty się Ela do szpitala nie wybieraj, hortka nie przemarzła, to i Tobie nic nie będzie a fotki pokazuj i już, bo fajniusie są Pozdrawiam i buziaki zostawiam, Kasia
stychaz 09:00, 27 maj 2013

Pikna hortensja A może na drewutnię bluszcza rzuć, chyba że słońce, to może winobluszcza na kracie albo hortensję pnącą.

Piszą o wysłanianiu ale zdjęcia, to potem chyba w photoshopie obrabiają A tak na serio, to drzewa owszem ale coś o wyrażnym pokroju i najlepiej jeszcze je powtórzyć jeżeli miałoby być ich więcej niż jedno, tak aby dało to wrazenie zwięzłości ogródka.