Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 18:33, 17 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale fajna kumpela jesteś. Super pomysł.

Dziękuję ... Pomysł do użycia gotowy ... Duża porcja radochy gwarantowana
gierczusia 18:34, 17 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Czyli wszystko na mikro . Fajny pomysł.

... Czy wszystkoooo to nieeee wiem ... Dobrze ,że chłopem nie jezdem , bo bym poczuła urażona dumę ...

Hhhihiii , buziam Bogdziu
gierczusia 18:41, 17 paź 2013

Ania z ogrodoterapii się śmieje ,że bedem panią prezes stwowrzyszenia anty - opuchlakowego , bo od kiedy u Niej byłam to Ona ma opuchlaki ... Tzn. Ona już dawno miała opuchlaki ale żyła w błogiej nieświadomości aż do przyjazdu pewnej Gierczusi ...

Pokaże Wam zmasakrowane liście moich roślin .. Ze przez te czarne paskudy , to chyba mowić nie muszem ,......
To po to ,żebyście ewentualnie byli uświadomieni jak te opuchlakowe liście wyglądają ... I będę trzymać kciuki ,żeby Wam się to nie zdarzyło.....

gierczusia 18:53, 17 paź 2013

A teraz specjalnie dla Was relacja z placu boju ....znów biegałam po nocy z latarką w krzokach ... Jak mnie jutro ani pojutrze na forum nie będzie , to znaczy ze mnie w wariatkowie zamknęli i wtedy przybądżcie z odsieczą plizzzzz

Najpierw to , co te paskudniki lubią najbardziej , tzn. Rodek i bergenia .. Bluszcza tez uwielbiają , ale najmłodsze listki, a tam już nie dosięgam

I główny zainteresowany we własnej osobie ... Złapany na grasowaniu ... Odszedł do krainy wiecznych łowów , czy jak kto woli , zginął śmiercią plaskatą ... Zdjęcie słabe , sorry...

boguslawa_ma... 20:09, 17 paź 2013

Elu wydaje mi się że te dziury są podobne jak u mnie....ale nie wiem czy pamiętasz jak ty już na wiosnę pisałaś o tych chrząszczach a ja wtedy przyniosłam tego rodka z BIEDRONKI już miał dziurki i znalazlam takiego jednego ale te larwy musiały być już w korzeniach
Dziś zrobiłam oprysk ACTRA może coś pomoże.
gierczusia 20:29, 17 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu wydaje mi się że te dziury są podobne jak u mnie....ale nie wiem czy pamiętasz jak ty już na wiosnę pisałaś o tych chrząszczach a ja wtedy przyniosłam tego rodka z BIEDRONKI już miał dziurki i znalazlam takiego jednego ale te larwy musiały być już w korzeniach
Dziś zrobiłam oprysk ACTRA może coś pomoże.

Ooooo ... Larwy sa maleńkie... Jak kto się nie zna , to ich nie wypatrzy albo myśli ,ze to nawóz....

Przerąbane .... Ale Actara dobry środek , możesz też chyba podlać ,żeby te larwy w ziemi zakatrupić....aaaaa... Oprysk najlepiej po zmierzchu i po paru dniach powtórzyć bo te paskudniki nie wyłażą naraz

Łączę się w bólu....
Rench 20:39, 17 paź 2013

Kurdile,ja mam też takie dzurawce,ale sadziłam że to slimaki wyzarły.
gierczusia 20:48, 17 paź 2013

Rench napisał(a)
Kurdile,ja mam też takie dzurawce,ale sadziłam że to slimaki wyzarły.

Reniu ... Sprawdż dokładnie kształt dziur ... Te są od brzegu , takie małe kółeczka, kółeczko na kółeczku ... I nigdy nie w środku ....

A jak masz , to od razu walcz ...
monitka 20:53, 17 paź 2013

Hehe śmierć plaskata!!!!
No ale łączę się w bólu, z Tobą oczywiście
gierczusia 21:05, 17 paź 2013

monitka napisał(a)
Hehe śmierć plaskata!!!!
No ale łączę się w bólu, z Tobą oczywiście

Noo smierć plaskata, wskazana dla opuchlaczków ... Nie ma co robaczków żałować

A ból jest i to straszny ... Ale nie z powodu śmierci ,nie, nie.... Raczej z bezsilności i walki jak don kichot z wiatrakami ... Tylko ,że te paskudniki urojone niestety nie są

Buziam Moniu