Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Madzenka 22:50, 18 paź 2013

Jedziemy, nie ma żadnych wykrętów !!!
butterfly 23:04, 18 paź 2013

Poczytałam o opuchlakach - przy sadzeniu hiacyntów jedna Obsidian zostałą mi w łapce...
Otrzepałam ją porzadnie i podzieliłam - chciałam zobaczyć czy nie siedza głębiej... no i siedziały... mam wrazenie że nawet wżarte w korzonki....

Czy ten Actara to można teraz użyć? To są granulki, więc sypać dookoła roślinki?
gierczusia 23:13, 18 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jedziemy, nie ma żadnych wykrętów !!!

Ciźby terrrror jakowyś ??.....imprezę mam ....
gierczusia 23:20, 18 paź 2013

butterfly napisał(a)
Poczytałam o opuchlakach - przy sadzeniu hiacyntów jedna Obsidian zostałą mi w łapce...
Otrzepałam ją porzadnie i podzieliłam - chciałam zobaczyć czy nie siedza głębiej... no i siedziały... mam wrazenie że nawet wżarte w korzonki....

Czy ten Actara to można teraz użyć? To są granulki, więc sypać dookoła roślinki?

Jesteś pewna ,że granulki ???... A nie trzeba tego rozcieńczać wodą ???? Tylko się sypie ???...

Opuchlaki grasują w temperaturach dodatnich, więc póki co..... działają ... Ale same chrząszcze tylko liście ongryzą i jest problem natury estetycznej...za to larwy korzenie zżerają .. I to jestproblem , bo roślina ma zgon... Ja bym lala... Sama niedawno actarą lałam

Co do otrzepywania roślin , to bym radziła zlać je porządnie wodą lub wręcz okąpać ... Wtedy są największe szanse ,ze jakiś paskudnik się nie ostanie
gierczusia 23:22, 18 paź 2013

anna_studio napisał(a)
Jest.... dotrzymałam słowa....
ale Ty jak zwykle śpisz....

Nooo... Ja przepraszam znów śpię .... Może następnym razem wpadniesz ciutek wcześniej ??
gierczusia 23:25, 18 paź 2013

anna_studio napisał(a)
...a może latasz z latarką...

Efekt biegania z lataerczką w postaci zdjęcia uroczego opuchlaka ( ja nie wiem ,czy zdjęcia trupów można w necie bezkarnie publikować , no bo zgody na upublicznienie już ńie wydają ) jest na poprzedniej stronie Aniu

Ale skoro jeszcze piszę ,tzn że mnie sąsiedzi nie zadenuncjowalii mnie w psychiatryku jeszcze noe zamknęli

Buziam goRrrąco
gierczusia 23:26, 18 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Domagam się pysia
znikna nasze, i co, choc przed co, nie ma przecinka, chyba?

Irenko ... Moja jaszczura zdecydowanie bardziej fotogeniczna ode mnie ... I jak jej z zielonym do twarzy ....
gierczusia 23:30, 18 paź 2013

Urszulla napisał(a)
Elu, normalnie straszna sprawa z tymi opuchlakami,
a myśmy się u Ani śmiały
A tu chrząszcz w pełnej okazałości nocą
co za drań!!!
ale Ci zeżarł

a jeśli chodzi o tort, bardzo pomysłowy mikroklimatyczy
urodzinki pewnie makro

Ulka ... No śmiałyśmy się , śmiałyśmy.. Ale dla mnie to był taki troszku śmiech przez łzy... Bo wiem , jak się z tym paskudztwem walczy .. Drogo i bezskutecznie....

A te wygryzione liście to tylko tak z bliska widać ... I ńie wszystkie zdążyły zezreć przed eksterminacją ... A teraz zostały tylko niedobitki

Buziam , urodzinki też były mikro , choć nie moje ...
gierczusia 23:31, 18 paź 2013

Kasiek napisał(a)

Gierczusia troche sie mylisz,a mianowicie, to jaja opuchlakow sa male,podobne do nawozu,a larwy sa calkiem spore, to takie male krewetki....Gdzies u mnie na watku mam je na fotkach...

Tak , tak ... Pochechlalam larwy z jajami ... Zgadza się Kasiu ...

Ps. Piękny ten nowy awatarek
butterfly 23:32, 18 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Jesteś pewna ,że granulki ???... A nie trzeba tego rozcieńczać wodą ???? Tylko się sypie ???...

Opuchlaki grasują w temperaturach dodatnich, więc póki co..... działają ... Ale same chrząszcze tylko liście ongryzą i jest problem natury estetycznej...za to larwy korzenie zżerają .. I to jestproblem , bo roślina ma zgon... Ja bym lala... Sama niedawno actarą lałam

Co do otrzepywania roślin , to bym radziła zlać je porządnie wodą lub wręcz okąpać ... Wtedy są największe szanse ,ze jakiś paskudnik się nie ostanie

No tak, granulki ale trzeba je rozcieńczyć - masz rację
http://www.sklep.rudnik.agro.pl/pl/p/Actara-25-WG-40G/782

Dzieki, nie znałam tego preparatu