Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

malgorzata_s... 20:06, 20 paź 2013

Tu są sami uczynni i fajowi ludzie
gierczusia 20:09, 20 paź 2013

noemi napisał(a)
Część Elu , cały wieczór zajęło mi , żeby być u Ciebie na bieżąco .... dzieki za fotodokumentację na temat opuchlaka, bo walczę z nimi ....

buziam

Hej Madziu .. Mikro ogród pozdrawia serdecznie mikro ogród ...

Troszku siem bojammm ,że mi Twój eMuś zemby wybije ,że Cię na calusi wieczór porwałam ...

A tak na serio.. Przykro mi ,że też z opuchlakiem walczysz... Ja już walczę ze 3 lata i dalej ta wojna trwa a straty po obu stronach coraz większe ... Śmierć plaskata zbiera swoje żniwo , ale skoro jeden opuchlak to 1000 jaj , to ciężko się dziwić ,że froncie antyopuchlakowym łatwo nie jest ... Aaaa...

Mam nadzieję ,że ciutek pomogłam...i zawsze możemy sie skonsultować co do środków itp... Co dwie głowy to nie jedna , przecież

Buziaki
gierczusia 20:11, 20 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tu są sami uczynni i fajowi ludzie

To prawda .. Takiej wyjątkowej ekipy nie ma chyba ńigdzie indziej ... Ja to uwielbiam .. I myślę ,że Ty też
noemi 20:16, 20 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Hej Madziu .. Mikro ogród pozdrawia serdecznie mikro ogród ...

Troszku siem bojammm ,że mi Twój eMuś zemby wybije ,że Cię na calusi wieczór porwałam ...

A tak na serio.. Przykro mi ,że też z opuchlakiem walczysz... Ja już walczę ze 3 lata i dalej ta wojna trwa a straty po obu stronach coraz większe ... Śmierć plaskata zbiera swoje żniwo , ale skoro jeden opuchlak to 1000 jaj , to ciężko się dziwić ,że froncie antyopuchlakowym łatwo nie jest ... Aaaa...

Mam nadzieję ,że ciutek pomogłam...i zawsze możemy sie skonsultować co do środków itp... Co dwie głowy to nie jedna , przecież

Buziaki

Elu, bardzo pomogłaś , zapisałam sobie środki , które stosujesz oczywiście będę się jeszcze konsultować z Tobą i chciałam Cię pochwalić, że tak dokładnie opisujesz te paskudy ....choć może temat nie bardzo przyjemny .....

fotki jesienne miodzio

malgorzata_s... 20:34, 20 paź 2013

Pewno że uwielbiam. Piszesz że jedziesz tu a tu i od razu zaproszenia To cudowne jest dowiedzieć się że są u nas tacy Ludzie Buziaki.
mar_za 20:43, 20 paź 2013

Przyszłam się przywitać A tu widzę, że wojna z przeciwnościami trwa. Życzę Ci zwycięstwa w tych zmaganiach
gierczusia 21:05, 20 paź 2013

noemi napisał(a)

Elu, bardzo pomogłaś , zapisałam sobie środki , które stosujesz oczywiście będę się jeszcze konsultować z Tobą i chciałam Cię pochwalić, że tak dokładnie opisujesz te paskudy ....choć może temat nie bardzo przyjemny .....

fotki jesienne miodzio

Dzięki Madziu ...nie wiem czy wiesz o tym ,że jaszczurki też żzerają opuchlaki i są teź drapieżne chrząszcze , które nazywają się biegaczowate i one są naturalnymi wrogami opuchlaków .... Ja mam taki plan , że jak już wyrąbię chemią co sie da ( dorosłe paskudy ) a potem po odczekaniu jakiejś " chwili " larvanem .. To potem przyniosę z lasu kilka tych biegaczowatych i dam na mszę ,żeby się rozmnożyły i zafomowiły u mnie i z tą resztą bajdy opuchlakowej dały już sobie radę

Buziam ... A ze temat paskudny , trudno ... Walczyć trza ... A wymiana doświadczeń jest bezcenna
baraga1904 21:12, 20 paź 2013

...Eluś...dalej walczysz....ja zostawiam dalszy ciąg na wiosnę....wtedy odpalam armaty.....
GosiaJoanna 07:02, 21 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Gośka ... Dzięki .. Noo teraz byłam po Twojej reprymendzie ,za którą bardzo dziękuję ... Fajny chłopak , nooo nie ??... Teraz czekamy na Twojego

No czuje że to już też kwestia kilku tygodni, brzuszek już się obniżył więc chyba mój Mały Lokator chce już wyjśc na ten zimny i deszczowy świat
Mala_Mi 12:13, 21 paź 2013

Cofnęłam sie do śmierci plaskatej... musi tyle wystarczyć aby wiedzieć o co chodzi

Red baron w porównaniu do innych traw u mnie ma sie całkiem dobrze.. I wcale go przymrozki nie załatwiły na cacy a tylko troszeczkę..

Dużo nie mam, ale na ogródek cioci Małgosi trawka made in ASC się znajdzie
Trzyma się lepiej niż inne trawy, a mam w 3 różnych miejscach.... ale faktem jest bardzo późno rusza