Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

eliza3 21:56, 11 lis 2013

Poczytałam o wrotyczu, warto spróbować, bo u siebie też zauważyłam nadgryzione listki rodków... a czy te paskudy nie wymarzną zimą?
Agania 22:01, 11 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Ooo mammma serio ??... Napisz plizzz , jak duży , jaka cena i jak się sprawował u Ciebie

I czy on się nada do mojego mikro ??

Mój to Picea omorica Bruns, kosztował 30 zeta, już rośnie, to jego pierwsza zima u mnie będzie jak najbardziej nadaje się do Twojego micro chciałam 3 sztuki mam jedną , ale wrócę po nich, oczywiście do Krzywaczki
gierczusia 22:25, 11 lis 2013

eliza3 napisał(a)
Poczytałam o wrotyczu, warto spróbować, bo u siebie też zauważyłam nadgryzione listki rodków... a czy te paskudy nie wymarzną zimą?

A ja własnie byłam u Ciebie Elu ...

Niestety nie wymarzną... ... Wlażą głęboko pod ziemię jak jest naprawdę zimno , ale żerują już od temperatury ledwo dodatniej... Jak będzie lekka zima , to w jej ciągu mogą nam sporo roślin wykończyć....

Będę próbowała wrotyczu.... Podobno kiedyś konserwowali nim zwłoki ...
Loosiuu 22:25, 11 lis 2013

Chciałbym uprzedzić, żeby przy robieniu naparu zatkać sobie nos i wietrzyć mieszkanie. Śmierdzi strasznie!
gierczusia 22:27, 11 lis 2013

Agania napisał(a)

Mój to Picea omorica Bruns, kosztował 30 zeta, już rośnie, to jego pierwsza zima u mnie będzie jak najbardziej nadaje się do Twojego micro chciałam 3 sztuki mam jedną , ale wrócę po nich, oczywiście do Krzywaczki

Nnno nooooo , to ten sam ... A jakiego to cudo jest wzrostu teraz ???... I gdzież ta Krzywaczka ??

Było ich więcej , czy będziemy o brunsa organizować zapasy w kisielu ??
gierczusia 22:28, 11 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Chciałbym uprzedzić, żeby przy robieniu naparu zatkać sobie nos i wietrzyć mieszkanie. Śmierdzi strasznie!

Dzięki Filip ... Ale może gnojówka ??..bez gotowania i aromatów w domu .... Tylko czy nie jest zbyt zimno , by mi to sfermentowało ????? Bo w salonie tego trzymać nie zamierzam....
ka1sia 22:30, 11 lis 2013

Ela, ja dzięki Tobie wiem, że za moim ogrodzeniem rośnie wrotycz zatkam nos i użyję, ale chyba dopiero wiosną, bo suche badyle zostały a ile się zastanawialam co to za ładne żółte kwiatuszki , nawet im fotkę strzeliłam jak dobrze, że jest Ogrodowisko
Loosiuu 22:34, 11 lis 2013

Teraz może już być za późno na gnojówkę. Ja bym zagotował i zostawił tak na 2-3 dni. Potem odcedził i tym polał.

Mocno posiekaj to więcej soku wypłynie i więcej zielska się zmieści do gara
gierczusia 22:35, 11 lis 2013

Kasiu

To ja się cieszę ,że się do czegoś przydałam .... A u nas Beatka jeszcze widziała zielonego.. Ciekawe , ciekawe... ...

Ale grunt ,że potrafimy gościa zidentyfikować .... Ależ na wiosnę w całej Polsce będzie smierdziało wrotyczem .... A mnie zaś sąsiedzi przeklną

Buziam Kasiu
gierczusia 22:37, 11 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Teraz może już być za późno na gnojówkę. Ja bym zagotował i zostawił tak na 2-3 dni. Potem odcedził i tym polał.

Mocno posiekaj to więcej soku wypłynie i więcej zielska się zmieści do gara

Filipku ... Czy Ty mnie kcesz może zagazować ??.....

A tak serio ... Muszę poczekać i zobaczyć jaki będzie ten wrotycz co go Beatka znalazła ... I czy wogóle będzie