Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 19:17, 11 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No może nie tak źle. Tylko że w przykazaniach konsekwencja kolorystyczna jest a jak pani w szkółce pyta który kolor, to ja bez namysłu odpowiadam, wszystkie. No i co począć?

... Ja sobie te przykazania będę musiała na klacie wytatuować chyba .... Żeby przy każdym rozbieraniu się utrwalało ...

Bo inaczej zginę marnie ...
boguslawa_ma... 19:59, 11 lis 2013

Ja też wczoraj byłam u Żurka ,ale krótko tak po drodze myślałam ze jakieś promocje będą,ale nic...pozdrawiam
Mala_Mi 20:20, 11 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No może nie tak źle. Tylko że w przykazaniach konsekwencja kolorystyczna jest a jak pani w szkółce pyta który kolor, to ja bez namysłu odpowiadam, wszystkie. No i co począć?

Leżę i kwiczę..... ciociu.. tyś moja ciocia też.. upss.. to znaczy ja twoja ciocia jestem... my to mamy w genach.... fffsszystkie.... ja też tak mówię... dziś już zakupiłam chryzantemy zimujące, bo latem zapominam, a one do tej pory kwitną, chociaż przymrozki je zmasakrowały, miałam kupić jeden kolor i jedną odmianę.. a kupiłam co?????? 4 różne.... I tak sobie myślę, że może 4 to mało.. bo tam tyle było pięknych...
Mala_Mi 20:21, 11 lis 2013

Sorki Ela, że u Ciebie do Gosi piszę poemat.. ale ty u mnie na wątku plułaś w mointor, a ja u Ciebie...
gierczusia 20:44, 11 lis 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też wczoraj byłam u Żurka ,ale krótko tak po drodze myślałam ze jakieś promocje będą,ale nic...pozdrawiam

Nooo widzisz , szkoda ,że się ne spotkałyśmy , ale u nas to był pełny ponton , tzn spontan ... Promocji zero ale za to cudeniek się na kiju naoglądałam ,że hoho

Buziaki
gierczusia 20:47, 11 lis 2013

asc napisał(a)
Sorki Ela, że u Ciebie do Gosi piszę poemat.. ale ty u mnie na wątku plułaś w mointor, a ja u Ciebie...

A pisz sobie Kobito pisz ... Na zdrowie ... I pluj w monitor .... Przecież nie ma nic bardziej wskazanego w przededniu tego paskudztwa co się zaczyna na literę Z i jest słowem niebywałe krótkim , tylko czemu ten okres tak nieproporcjonalnie do nazwy długo trwa ??...

Nie kcem tego słowa wymieniać ,oj nie kcem....
Bogdzia 20:57, 11 lis 2013

gierczusia napisał(a)

[b]Bogdziu
.... Ja już mam chyba traumę krewetkową ..... Teraz kombinuje z wrotyczem , ale nie wiem czy sobie tego na wiosnę nie zostawić..niewątpliwie tych czarrrrnych potfforów jest znacznie mniej po tym larvanemie ... Nie zeżarły mi jeszcze wszystkiego , mimo ,że jaszczurki chyba już śpią ...
Ps. Melduję ,że lilia w apartamencie wiadrowym w mojej pralni na pierwszym piętrze ma sie całkiem dobrze.... Tylko nie wiem , czy ta wodę całkowicie wymieniać , czy raczej tylko dolewać....

Wystarczy dolewac ale nie trzymaj jej w bardzo ciepłym miejscu bo stale bedziesz musiała dolewac.
Po budowie zaległy mi sie w salonie pod progiem mrówki i w srodku lata któregoś dnia kazdego roku wylatywały na salon. Pryskałam chemią ale i tak sie powtarzało . Ktoś mi doradził włożyc wrotycz , więc pod próg wcisnęłam gałązki i od tego czasu mrówek nie było , moze i na inne robactwo pomoże.
Bea 21:04, 11 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Wystarczy dolewac ale nie trzymaj jej w bardzo ciepłym miejscu bo stale bedziesz musiała dolewac.
Po budowie zaległy mi sie w salonie pod progiem mrówki i w srodku lata któregoś dnia kazdego roku wylatywały na salon. Pryskałam chemią ale i tak sie powtarzało . Ktoś mi doradził włożyc wrotycz , więc pod próg wcisnęłam gałązki i od tego czasu mrówek nie było , moze i na inne robactwo pomoże.

Jutro chyba polecę jeszcze zerwać tego wrotyczu bo jedna żurawka padła przy aktywnym udziale czarnego robala.
gierczusia 21:09, 11 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Pralnia mało ogrzewana , wiec lilii raczej gorąco tam nie będzie , wręcz przeciwnie ...

Dzięki Bogdziu ... A co mówisz ,że ten wrotycz taki zabójczy..???? Czy raczej odstraszający??.... Zresztą bez znaczenia......no no... Muszę spróbować

Od strony ogrodu to nie chcę rąbać chemią bo tam masa ptaków i innych zwierzaków ...no i jaszczurek nie kcem sobie potruć.. Tak wiec muszę ekologicznie ....

Zresztą .. Nie muszę .. Chcę
gierczusia 21:10, 11 lis 2013

Bea napisał(a)

Jutro chyba polecę jeszcze zerwać tego wrotyczu bo jedna żurawka padła czy aktywnym udziale czarnego

robala.

Beatko .. To ten wrotycz jeszcze jest zielony i do zerwania sie nadaje ????