Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 17:18, 11 lis 2013

Bogusiu , Małgosiu S... Miło mi ,że do mnie zglądacie ... Bardzo się cieszę ... Niestety teraz mam rodzinno urodzinowy czas i non stop gdzieś baluję , albo odsypiam balety,albo odgruzowuję dom lub usiłuję cosik ugotować dla reszty rodzinki... I tak to wychodzi ,że mi wciąż czasu brakuje.... A jeszcze nie nauczyłam sie wydłużać doby , niestety .....więc wybaczcie i się nie gniewajcie... Nadrobimy zimą

Aniu od ogrodoterapii ..achhhh , gdzież tam tysiączek , jak ja non stop nieczasowa ostatnio.. Widzę ,że ty też zabiegana... Tęsknię za czasem, kiedy dnie były dłuższe i człek jakoś siły i zapału miał wiecej

Bogdziu.... Ja już mam chyba traumę krewetkową ..... Teraz kombinuje z wrotyczem , ale nie wiem czy sobie tego na wiosnę nie zostawić..niewątpliwie tych czarrrrnych potfforów jest znacznie mniej po tym larvanemie ... Nie zeżarły mi jeszcze wszystkiego , mimo ,że jaszczurki chyba już śpią ...
Ps. Melduję ,że lilia w apartamencie wiadrowym w mojej pralni na pierwszym piętrze ma sie całkiem dobrze.... Tylko nie wiem , czy ta wodę całkowicie wymieniać , czy raczej tylko dolewać....

Julciu... Nooo widzisz , niedoczas wieczny... .. Gdyby udało sie tą dobę ciut rozciągnąć .... Choć prawda jest też taka,że te ciemne dni wpływają na mnie melancholijnie.....aaaaa.... Buziaki
gierczusia 17:19, 11 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Pozdrawiam Eluś

Odpozdrawiam Agusiu ,,, buziaki dołączam
gierczusia 17:22, 11 lis 2013

Kindzia napisał(a)
No Gierczuś....Ty też przepadłaś??? Razem z Julcią gdzieś urzędujecie?????
Tęskniem...

Słowo honoru ,że bez Julci ..... Ale ciało pedagogiczne jest już wymęczone....aaaaa... Djuracelki od Ańi Asc by mi się przydały ....

I ja też tęskniem... ... Nawet jeśli mnie nie ma , to myślę co tam u Was i w Waszych ogrodach.. Buziaki
gierczusia 17:28, 11 lis 2013

Byłam wczoraj w ramach relaksu w Ogrodzie Śląskim w Świerklańcu...szukałam inspiracji , koloru ,zestawień.....odkryłam połączenia , które mogą się wydawać kiczowate, ale je niestety lubię kolor w ogrodzie i to jest chyba moje przekleństwo.... Zobaczcie sami ... Trzon ogrodu jest jednak iglasty.. Bądż tam.. Zimozielony...

Zestawienie niebieskiego z czerwonym uznaję za jedno z najładniejszych.... Dąbrówka urzekła mnie po raz kolejny .... Po pierszym urzeczeniu wylądowała u mnie przed domem i teraz tylko czekam i sie zastanawiam , co to będzie znaczyć " częściowo zimozielona '"...

gierczusia 18:38, 11 lis 2013

A to była rzecz .. Nooo nie rzecz , tylko roślina .. Która mnie powaliła najbardziej ... Znacie ??...; pan Bóczek mi chyba chwilowo rozum odebrał , Bo obfociłam tabliczkę a rośliny nie... Dacie wiarę ??...jest piękna , tylko czemu ona tak rośnie ????... A może jak każdego Serba mogem ją chlastnąć ????

P

Zobaczcie sobie w całej okazałości

http://www.geolocation.ws/v/I/5598855351487246305-5598856202010549714/bruns-weeping-siberian-spruce-picea/en

malgorzata_s... 18:39, 11 lis 2013

Elu te kolory to nie tylko Twoje przekleństwo. Ja kolory uwielbiam i niestety upycham je. Trudno może nie elegancko ale kolorowo i wesoło Buziaki.
gierczusia 18:43, 11 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu te kolory to nie tylko Twoje przekleństwo. Ja kolory uwielbiam i niestety upycham je. Trudno może nie elegancko ale kolorowo i wesoło Buziaki.

Nnno własnie te dylematy.... .. Elegancko , nie elegancko.... Ale skoro u Żurka tak jest , to może nie jest tak najgorzej ... Tak kolorowo .... Co myślisz Gosiu ??... Ja tam lubię i echhhh.. Raz sie żyje
Urszulla 18:49, 11 lis 2013

super wyjście sobie zrobiłaś
Elu niebieskie i czerwone niezłe
gierczusia 18:56, 11 lis 2013

Urszulla napisał(a)
super wyjście sobie zrobiłaś
Elu niebieskie i czerwone niezłe

Nooo fajne te czerwono niebieskie wpadło mi w oko .... A u Żurka zabawa jak się patrzy , to wyjazd dla całej rodzinki

A brunsa obejrzałaś ??... Bo siem chyba zakochałam i mój eMuś teszzzz ... Będzie bida... Napisz co myślisz
malgorzata_s... 19:05, 11 lis 2013

No może nie tak źle. Tylko że w przykazaniach konsekwencja kolorystyczna jest a jak pani w szkółce pyta który kolor, to ja bez namysłu odpowiadam, wszystkie. No i co począć?