Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Agania 10:33, 11 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Bogdziu ... Renia odgadła .. To Tulipanowiec gaboński .. To jest całkiem spore drzewo a tych kwiatów jest na nim caaała masa .... Jest naprawdę zjawiskowy

To faktycznie cudo, ten tulipanowiec gaboński, nigdy go nie widziałam, ani o nim nie słyszałam, a straśnie lubię kwitnące drzewa

No to siem przestraszyłam, że ty kcesz wszystko od nowa zmienić w micro
elzbieta_g 15:15, 11 lut 2014

na konkurs się nie załapała, bom gapa ale i tak bym nie zgadła co do różyczek to będę podglądać co wybierzesz bo sama szukam jakiejś fajnej, ale nawet nie wiem jaką chcę
Bogdzia 16:38, 11 lut 2014

Ja go dziś znalazłam pod nazwą tulipanowiec afrykański, a ten który najbardziej znamy to tulipanowiec amerykński.
gierczusia 16:46, 11 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Eluś, wiosenne zmiany jak widzę już planujesz? Różanka będzie?

Aguś .. Mam tak malutko roślin kwitnących ,że stwierdziłam ,że muszę koniecznie coś z tym zrobić ...

A ponieważ przy tarasie miałam wysadzoną jednoroczną kobeę ( czyli trupa na chwilę obecną ) to mam tam wakat .....

A ponieważ są Takie Ogrody, które budzą mój zachwyt a w których jest piękna różanka z lawendą to postanowiłam zrobić sobie taka namiastkę u siebie .. Mam nadzieję ,zę róża wytrzyma w donicy....
gierczusia 16:48, 11 lut 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Elunia Ty to mnie ciagle zaskakujesz, naprawde masz ogród z gumy hehehe u mnie jak widziałaś kolejne lotnisko do ogarniecia.

Gośka .. Wiesz jak to ogrodnicy .... Uwielbiają kopać w ziemi .. Przecież nie mogem całe lato siedzieć i się obijać ....

A serio .. Ta budowa wymusiła zmiany w trybie natychmiastowym ....

A U Ciebie....aaaa.. Dasz radę ...., jak kcesz , to zawsze pomogę
Buziaki
gierczusia 16:53, 11 lut 2014

Agania napisał(a)

To faktycznie cudo, ten tulipanowiec gaboński, nigdy go nie widziałam, ani o nim nie słyszałam, a straśnie lubię kwitnące drzewa

No to siem przestraszyłam, że ty kcesz wszystko od nowa zmienić w micro

Naprawdę cudo ten Tulipanowiec .... Tyle ,że wieeeelkie

A co do mojego ogródeczka , to już bym siły nie miała wszystkiego zmieniać ..... Czasem to się cieszę ,że mam mało ......
gierczusia 16:57, 11 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
na konkurs się nie załapała, bom gapa ale i tak bym nie zgadła co do różyczek to będę podglądać co wybierzesz bo sama szukam jakiejś fajnej, ale nawet nie wiem jaką chcę

Elcia ... Nie zawsze udaje się wszędzie zdążyć.. Trudno się mówi ..,, ja też ńie wiedziałam ,żaden wstyd..ale teraz juz wiem .. I to mnie cieszy

A co do różyczek , to sama nie wiem co wybiorę i co chce .. Fffszystko wyjdzie w praniu

Buziam
gierczusia 17:01, 11 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Ja go dziś znalazłam pod nazwą tulipanowiec afrykański, a ten który najbardziej znamy to tulipanowiec amerykński.

Bogdziu ... Po tym jak mój syn robił zielnik i pisał szczegółowo o liściach to mi się wydawało,że w obrębie jednego gatunki nie może być taka rozbieżność w formie liści.... Praktycznie dałabym sobie rękę obciąć ,że to nie Tulipanowiec....a jednak

Buziaki ... To tez poszukiwałaś , rozumię

Buziaki
gierczusia 17:33, 11 lut 2014

Kupiłam sobie dziś śliczniste dziabągi na wianki .... Jak tylko widzę coś tak maciupkiego to nie potrafię się oprzeć ..... Dla porównania wielkości położyłam obok łyżeczkę do herbaty

Sebek 17:47, 11 lut 2014

Do Twojego ogrodu idealne