Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 19:08, 04 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

A czy jak mam donice z bukszpanami w garażu na zimę to też je nawozić ???? Bo zauważyłam że brązowieją od środka ?? Może głodne??

Teraz nawozu nie dawaj bo zaczną rosnąc a jak światła będą miały mało to wyrosną blade i długie. W środku krzaka gdzie nie dochodzi światło zawsze będą brązowiały , dobrze je troche z tych brązowych liści oczyścic bo grzyb sie w nich moze pojawic.

Ok bardzo dziekuje za radę bo pierwszy raz je zimuję .....a kocham .....i chciałabym żeby żyły sobie ze mną . A czym najlepiej na wiosne nawozić ??? Florowitem dolistnie i doglebowo wystarczy???
Madzenka 19:08, 04 sty 2013

Bociek jak ja lubię Twoje poczucie humoru
Sorki Zetka, że u Ciebie ale widzę, że weteranki wracją do formy i na forum
Zeta 19:10, 04 sty 2013

bociek napisał(a)
Zetunia, masz zajefajny ogrod. Fiu, fiu, pierwsza klasa

I taki wypieszczony, wymuskany wrecz

Psice tez fajne, chociaz duze, i siem bojam bo majom duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuze zemby

W donice daj trawki, hakone, albo stipe (stipa lubi przemarzac)

I jesli mozna to ja chetnie poprosze troche sniegu, bo u nas bloto i futro mi siem brudzi

No uśmiałam się do rozpuku
Witam sedecznie w moim ogrodzie.....bardzo by mi miło było ......gdyby bociek mnie odwiedzał....u mnie piaski i żabek mało ale innych rozrywek sporo
Zeta 19:12, 04 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bociek jak ja lubię Twoje poczucie humoru
Sorki Zetka, że u Ciebie ale widzę, że weteranki wracją do formy i na forum

Jasne ja nie z tych co siem z takich powodów denerwuja hihi
bociek 19:19, 04 sty 2013

Zecia, ale na pewno masz swierszcze, co nie??? Ja tam obrzydliwa nie jestem, nie musisz mnie rozpieszczac poledwica z zaby

Odwiedzac bede z kielbasa, dla psiulkow - tak na wszelki wypadek Krakowska moze byc???
Zeta 19:22, 04 sty 2013

Mam świerszczy do woli i ważki latają co mnie dziwi trochę ....nobo ważki na pustynii????
Hmm może to jakaś pustynna odmiana ......ale pewnie też smakują ....w każdym razie zapraszam...
Bogdzia 19:24, 04 sty 2013

Zeta napisał(a)

A czy jak mam donice z bukszpanami w garażu na zimę to też je nawozić ???? Bo zauważyłam że brązowieją od środka ?? Może głodne??

Teraz nawozu nie dawaj bo zaczną rosnąc a jak światła będą miały mało to wyrosną blade i długie. W środku krzaka gdzie nie dochodzi światło zawsze będą brązowiały , dobrze je troche z tych brązowych liści oczyścic bo grzyb sie w nich moze pojawic.

Ok bardzo dziekuje za radę bo pierwszy raz je zimuję .....a kocham .....i chciałabym żeby żyły sobie ze mną . A czym najlepiej na wiosne nawozić ??? Florowitem dolistnie i doglebowo wystarczy???

Moim zdaniem tak ale od bukszpanów najlepszą specjalistką jest Szefowa.
Zeta 19:39, 04 sty 2013

Taaaaaa
kwiatholandii 19:40, 04 sty 2013

Zeto, dziękuję, że mnie odwiedziłaś. No i się zaczęlo............. M juz mnie nie może słuchać. Pokazałam mu Twój ogród w lesie, który zawsze chciałam mieć i z językiem na wierzchu siedzę i czytam. Krótko. Masz cudowne miejśce do życia. Pozytywnie zazdroszczę. Pięknie. Muszę ochłonąć Bedę Tu bardzo często, bardzo Pozdrawiam
noemi 19:46, 04 sty 2013

Melduję , że widziałam donice szczęściara z Ciebie takie prezenty uwielbiam .... ... no to już fiesz co ma w nich rosnąć !!!