aneta230972 napisał(a)
Milenko pięknie u Ciebie. Tyle zresztą komplementów już usłyszałaś, że nie będę się siliła na orginalność Pomysł z hiacyntami kapitalny,....... róże cudne........ a jeszcze te owoce. Rewelacja.
Może polecisz mi jakąś sprawdzoną szkółkę w okolicy? Teraz jesteśmy na etapie rozglądania się za sosną serbską i tują aerospicata. Sosnę bedziemy sadzic wzdłóż ogrodzenia od strony pola a tuje od strony drugiego sąsiada. Jeszcze nie wiemy co zrobily z tylnim ogrodzeniem. Może też sosna albo tuja?
Na wiosnę bedziemy zakładać warzywniak i też potrzebuje namiary na miejsce z dobrymi sadzonkami. I jeszce jakieś drzewka do małego sadu by się przydały i borówka amer. i ....... No i oczywiscie róże, które wydaje mi się darzysz wyjątkowymi względami Chcemy posadzić dwa krzewy róży pnącej na rogach ogrodzenia. Wprawdzie mój mąż ma już miejsce w Gdowie gdzie mają szkółkę z pięknymi różami ale może coś mi zasugerujesz? Kolor najlepiej herbaciany. Oj chyba zanudzę Cię pytaniami. Ale w zamian pewnego dnia zaproszę Cię na pyszną kawkę z jeszcze lepszym ciastem. Bo szczerze mówiąc na tym się lepiej znam
Anetko odpisałam Ci u siebie, ale przeklejam i tu

cieszę się, że Ci się u mnie podoba

Jak róże to na pewno w Karniowie. Jak jedziesz od Krakowa, to w Zielonej ( chyba, że to już jest Biurków) masz po prawej skręt na Karniów i reklamę szkółki róż i drzewek owocowych. Róże sprzedaje bardzo sympatyczny pan, a owocowymi zajmują się jego rodzice. Jak chcesz coś w Krakowie, to polecam Ogród Łobzów na Kazimierza Wielkiego. Mają dla mnie trochę drogo, ale czasem coś można trafić Oprócz tego mają w sklepie piękne rzeczy do ogrodu i domu i nie mówię tutaj o roślinach. No i szkółka w Nowej Hucie, na Marchołta Co do sadzonek warzywnych, to wiosną wybierz się na targ do Proszowic. Wkońcu to jesteśmy w zagłębiu rolniczym Spotkasz tam też wtedy pana od róż, bo zawsze tam jest. Targ jest w środę. A i jeszcze wiadomość dla Twojego M. Tutaj jest zagłębie rolnicze, ale i kwiatowe. Ludzie uprawiają tutaj wszelkie kwiaty letnie, balkonowe, a jesienią hryzantemy. Zresztą sama zobaczysz na targu wiosenne szaleństwo pozdrawiam