Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gdzieś na końcu świata...

Gdzieś na końcu świata...

anabuko1 22:01, 27 maj 2015

Jak będę wiedziała z hostami to pomogę
Tak myślałam,że to może lilia.I w pąkach ??.Szybka jakaś
Fajny pomysł z obsadzeniem żurawkami i trawami.Będę zaglądać , jak zrobisz to pokażesz.
A żurawki rożne , czy jedne gatunki ??
GosiaJoanna 22:14, 27 maj 2015

Raczej jakaś bordowa odmiana, chciałabym utrzymać tę rabatę w odcieniach fioletu, bordo i bieli.
GosiaJoanna 12:54, 28 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Tej strony ogrodu chyba jeszcze nie widziałam Tu trawka jest super

Ewciu specjalnie dla Ciebie pokażę Ci moją działkę, rabata będzie powiększana część roślin czeka na przesadzenie a część jest w planach do kupienia. Ogólnie to jeszcze trzeba nam ziemi na przed ogródek ponieważ kostka położona jest dość wysoko.

Za domem

Taras

Taras od strony przed ogródka

i nowe cudeńko od męża,żeliwne poidełko stoi na betonowej pokrywie od studni, którą panowie od kostki wykończyli mi obrzeżem, tylko muszę kupić kamień aby zakryć ten beton.

a tak wygląda w całości

Ewa777 13:46, 28 maj 2015

Dzięki, Gosiu, teraz mam pełny obraz Twojego ogrodu Dużo masz miejsca na roślinki, ale pewnie też część zagospodarujesz na placyk zabaw.
GosiaJoanna 14:01, 28 maj 2015

Działka jest 11 arowa, dom zajmuje 1/3 powierzni działki więc mamy sporo miejsca na rabaty, mały owocownik i warzywnik. Placyk zabaw jest w planach póki co dziadek robi piaskownicę ale marzy nam się domek w kształcie statku pirackiego Staram się z rozwagą planować nasadzenia i korzystam z wiedzy bardziej doświadczonych ogrodniczek i tak po mału tworzy sie nasz azyl
Anusia 19:40, 28 maj 2015

Gosia super to wyszło. Bardzo mi się podoba poidełko. Wyobrażam sobie jak będzie wkomponowane
BusyBee 19:57, 28 maj 2015

Ależ Ty masz dużą tą działkę- naprawdę pole do popisu!...masz rację z tymi nasadzeniami- tyle miejsca i warto to dobrze zaplanować....

Za trawkę trzymam kciuki będzie pięknie!

BusyBee 20:00, 28 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)

i nowe cudeńko od męża,żeliwne poidełko stoi na betonowej pokrywie od studni, którą panowie od kostki wykończyli mi obrzeżem, tylko muszę kupić kamień aby zakryć ten beton.

a tak wygląda w całości

A z tym poidełkiem to mi spadłaś jak z nieba właśnie już dwa wieczory poidełka poszukuję tyle, że ja chciałam kamienne, albo betonowe...przede wszystkim okrągłe i bez nóżki...ale to Twoje bardzo ładne....Mam nadzieję, że ptaszki je polubią
ewa004 08:19, 29 maj 2015

śliczne poidełko ,tez na takie choruję
anabuko1 22:56, 29 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Raczej jakaś bordowa odmiana, chciałabym utrzymać tę rabatę w odcieniach fioletu, bordo i bieli.

No to suuper kolorki wybrane
Poidełko bardzo ładne.Działka duuża.!! arów to jest gdzie sadzić !!Ojojoj a za domem ile miejsca.Ale roślinek tu się zmieści