Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gdzieś na końcu świata...

Gdzieś na końcu świata...

gierczusia 09:27, 31 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Aaaa i Te , które dopiero zaczynają z ogrodem zachęcam do zakopania od rynien zbiorników pod ziemią na deszczówkę ... To bardzo duźe ograniczenie kosztów wody do ewentualnego podlewania ... Moźna kuknąć do mnie , tam są pokazane zbiorniki ( jak kogoś to zainteresuje ) Miłego wieczorku

My zrobiliśmy inny myk z deszczówką, od rynien poprowadzone są dreny które odwadniają nam działeczkę ale dren podłączylismy do studni i mamy duuuuuuuuuuuuużo wody do podlewania oraz sucho na działeczce

Nooo Fantastiko koncepcja , wszystko chycone za jednym razem ... Ja zamiast studni mam dziurę w ziemi a nad zbiornikiem rosną roślinki ...no ale to mus w moim przypadku , bo jak się ma tylko 30 M , to trzeba każdego metrusia pilnować

A o botoksie pamiętaj
GosiaJoanna 11:59, 31 sty 2013

Witam U mnie coraz mniej śniegu ale coraz więcej błota, wieje, pada i jest bleeeeee....więc siedze sobie pod kocykiem z goracą czekoladą, kotek śpi tuż obok, przeglądam ostatnie notatki przed sobotnim egzaminem i patrzę na moje kffiatuszki ależ one pachną

Milka 12:00, 31 sty 2013

U nas tak było wczoraj, dziś słońce i wiatr i sucho się robi
GosiaJoanna 12:05, 31 sty 2013

Dobrze że jest ten wiatr to osuszy troszkę ziemię jest tak dużo śniegu że mam obawy gdzie on sie podzieje. Jednak jak patrzę na działkę to kretom w niczym ta zła pogoda nie przeszkadza heheh kręcą kopce że hohoh
GosiaJoanna 12:19, 31 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Aaaa i Te , które dopiero zaczynają z ogrodem zachęcam do zakopania od rynien zbiorników pod ziemią na deszczówkę ... To bardzo duźe ograniczenie kosztów wody do ewentualnego podlewania ... Moźna kuknąć do mnie , tam są pokazane zbiorniki ( jak kogoś to zainteresuje ) Miłego wieczorku

My zrobiliśmy inny myk z deszczówką, od rynien poprowadzone są dreny które odwadniają nam działeczkę ale dren podłączylismy do studni i mamy duuuuuuuuuuuuużo wody do podlewania oraz sucho na działeczce

Nooo Fantastiko koncepcja , wszystko chycone za jednym razem ... Ja zamiast studni mam dziurę w ziemi a nad zbiornikiem rosną roślinki ...no ale to mus w moim przypadku , bo jak się ma tylko 30 M , to trzeba każdego metrusia pilnować

A o botoksie pamiętaj

Elllllllllllla jak chcesz to potraktuję Cie tym jadem kiełbasianym heheh ale po co to tylko ma skutki uboczne,polecam masaż i jeszcze raz masaż oraz kwasy owocowe 100 % naturliś
Anusia 14:52, 31 sty 2013

Witaj Gosiu ! Nas także pogoda nie rozpieszcza ,więc piję sobie gorący domowy rosołek i przeglądam "ogrodowisko" . Wszystko przez Ciebie w zasadzie dzięki Tobie nie mogę oderwać się od tych bajecznych obrazków a przy okazji pozdrawiam Wszystkie ogrodowiczki .
Milka 15:01, 31 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Dobrze że jest ten wiatr to osuszy troszkę ziemię jest tak dużo śniegu że mam obawy gdzie on sie podzieje. Jednak jak patrzę na działkę to kretom w niczym ta zła pogoda nie przeszkadza heheh kręcą kopce że hohoh

ja jeszcze nie patrzyłam...boję się!
GosiaJoanna 15:37, 31 sty 2013

anna_makuch napisał(a)
Witaj Gosiu ! Nas także pogoda nie rozpieszcza ,więc piję sobie gorący domowy rosołek i przeglądam "ogrodowisko" . Wszystko przez Ciebie w zasadzie dzięki Tobie nie mogę oderwać się od tych bajecznych obrazków a przy okazji pozdrawiam Wszystkie ogrodowiczki .

Witamy Aniu wśród pozytywnie zakręconych heheh sama się przekonasz, że na tę CHOROBĘ nie ma leku ( i niech nie ma ponieważ ja nie chce być z niej wyleczona ) Pozdrawiam
gierczusia 19:40, 31 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gośka weź no zapakuj jednego Kreta albo ze dwa ( coby im smutno w worku nie było ) i wyślij mi w paczce .. Bo krety zjadają te pieprz.... e opuchlaki... Sorry Gosiu , że ja znów o robakach , wiem ,że Ty ich nie lubisz ....a ja chyba wolałabym Kreta niż te małe czarne potwory
gierczusia 19:41, 31 sty 2013

Gosiuuuu może już w pewnym wieku kwasy owocowe nie dają rady