Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 19:18, 30 sty 2014

Moniika napisał(a)
Hej Bogusiu, szukasz nasion powojników, a nie lepiej próbować robic sadzonki? Dużo łatwiej o powodzeni i szybciej rosną. Widziałaś najnowsza polską odmianę Marie Curii Skłodowska ( w sprzedaży od 2014) pełne białe kwiaty? Ja planuje zamówić aż dwie sztuki na wiosnę ze szkółki e-clemantis. Pozdrawiam serdecznie M
Moniko....jak miło Cię widzieć.Z tymi nasionkami to tak się bawię...chyba z nudów.
Wiosną podejrzę posadzone w ubiegłym roku...kupiłam ponad 20 sztuk...i będę dalej dobierać.Nie jest to kwestia kasy...raczej zrobienia sobie przyjemności,że coś mam od maleńkiego ziarenka.Ślę pozdrowienia.
bogumila 19:20, 30 sty 2014

Dzidka napisał(a)

I ja też bez nich nie potrafię.
Kiedyś je wysiewałam. Ostatnio tak jak i ty kupuję sadzonki.
Próbowałam powrócić do siewów, ale zakupione nasiona nie wschodziły. Byłam przekonana, że coś zrobiłam nie tak. Ale podobne rezultaty, czy raczej ich brak, zanotowały znajome.

Masz rację...w sprzedaży sa dorodne sadzonki i w dobrej cenie...ach...ten zapach...już za nim tęsknię.
bogumila 19:26, 30 sty 2014

Zapatrzyłam się na te pstre listki...uwielbiam je,ożywiają moje zacienione rabatki i są ozdobą przez cały rok.Kwiaty przekwitają,a one są niezmienne.
bogumila 19:33, 30 sty 2014

...są niezastąpionym dodatkiem...pstre listki zawsze będą u mnie gościć...
monteverde 19:45, 30 sty 2014

Bogusiu będę miała gdzie wcisnąć piszesz, że szałwię w połowie lutego? oki Też myślałam jak Monika o Curie Skłodowskiej ale ma już Yuki no yoso oi a ona jest bardzo podobna, no najwyżej jedną to będą rosly koło siebie prawie taka sama wysokość Yuki może do 3m dorosnąć Curie do 2m
bogumila 19:52, 30 sty 2014

monteverde napisał(a)
Bogusiu będę miała gdzie wcisnąć piszesz, że szałwię w połowie lutego? oki Też myślałam jak Monika o Curie Skłodowskiej ale ma już Yuki no yoso oi a ona jest bardzo podobna, no najwyżej jedną to będą rosly koło siebie prawie taka sama wysokość Yuki może do 3m dorosnąć Curie do 2m
Cieszę się,że się na coś przydam....Wiosną podeślij nowy adres.Na razie wysiałam kilka nasionek,żeby sprawdzić kiełkowanie...na parapetach zimno.Clematisy to dla mnie nowe wyzwanie...dotąd miałam tylko jednego...hagleyka.
annawu 20:02, 30 sty 2014

Widzę Bogusiu, że już zaczęłaś z pstrymi listkami
monteverde 20:04, 30 sty 2014

Bogusiu jak teraz masz jasno, Zbyszek fajnie drzewa popodcinał to musisz ich więcej kupić będą po drzewach się piąć w naturalny sposób dać Ci linka do encyklopedii powojników cobyś sobie wybrała?
bogumila 20:14, 30 sty 2014

annawu napisał(a)
Widzę Bogusiu, że już zaczęłaś z pstrymi listkami
Uwielbiam pstre listki...i pstre słoneczniczki,które wyhodowałam z Twoich nasionek.
bogumila 20:15, 30 sty 2014

monteverde napisał(a)
Bogusiu jak teraz masz jasno, Zbyszek fajnie drzewa popodcinał to musisz ich więcej kupić będą po drzewach się piąć w naturalny sposób dać Ci linka do encyklopedii powojników cobyś sobie wybrała?
Mam tak jasno,że mam problem z cieniolubnymi...mus przesadzać wiosną...Podaj,proszę.