Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

barbara_kraj... 17:54, 31 sty 2014

Bogusiu, oczarowana jestem Twoimi liliami. Choć warunki u mnie nie za bardzo liliom sprzyjają, odważyłam się zamówić kilka odmian
Pstrokatych roślin masz bez liku, i jaka różnorodność!
bogumila 17:59, 31 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, oczarowana jestem Twoimi liliami. Choć warunki u mnie nie za bardzo liliom sprzyjają, odważyłam się zamówić kilka odmian
Pstrokatych roślin masz bez liku, i jaka różnorodność!
Basiu...sama się zdziwiłam,ale doliczyłam się 41 odmian.Gdzie ja je mam???W tym roku zacznę liczenie od nowa...na pewno wiosną coś jeszcze mi wpadnie...Lubię białe...Mogę je podziwiać nocą...z balkonu...na dodatek pachną...
Bogdzia 19:52, 31 sty 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Pierwsze kwiaty u mnie to ranniki zimowe...zawsze niecierpliwie ich wyglądam.Nie mam krokusów,bo nornice systematycznie je plewią i kwitną wtedy,kiedy mnie na Zacienionej jeszcze nie ma.Dosadziłam trochę jesienią...a może się wysiały?Widziałam nasionka.

To najpiękniejsze kwiatki bo pierwsze. Zawsze zaglądam na nie do Hani bo ma niesamowity łan. Twoje też piękne i dużo ich masz.Pozdrówka.
nebel 01:44, 01 lut 2014

Bogusiu, moję uwagę również przykuły "ranniki zimowe' .
Mam ogromną prosbę, jeżeli nie sprawi Ci to zbyt dużego kłopotu wstaw proszę na moja stronę jakieś zdjęcie z tą rośliną, ale koniecznie z nazwą ' cobym jej' nie zapomniała
Z góry dziękuję
jotka 06:18, 01 lut 2014

Śliczne zdjęcie komarowca powinien być Ci wdzięczny za takie pokazanie
bogumila 08:13, 01 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

To najpiękniejsze kwiatki bo pierwsze. Zawsze zaglądam na nie do Hani bo ma niesamowity łan. Twoje też piękne i dużo ich masz.Pozdrówka.
Mam cichą nadzieję ,że w tym roku się rozmnożą...zadbałam o nie w ubiegłym roku.
Eranthis Cilicica
bogumila 08:14, 01 lut 2014

nebel napisał(a)
Bogusiu, moję uwagę również przykuły "ranniki zimowe' .
Mam ogromną prosbę, jeżeli nie sprawi Ci to zbyt dużego kłopotu wstaw proszę na moja stronę jakieś zdjęcie z tą rośliną, ale koniecznie z nazwą ' cobym jej' nie zapomniała
Z góry dziękuję
Już biegnę do Ciebie...
bogumila 08:15, 01 lut 2014

jotka napisał(a)
Śliczne zdjęcie komarowca powinien być Ci wdzięczny za takie pokazanie
...zaskoczył mnie tym przebarwieniem...
janina_zawada 10:48, 01 lut 2014

A u mnie siedzą ,kwitną ale nie narastają , pewnie nie dostały pokarmu takiego jak lubią .. Ciekawe co im dajesz jeść że tak pięknie narastają ..
bogumila 10:59, 01 lut 2014

janina_zawada napisał(a)
A u mnie siedzą ,kwitną ale nie narastają , pewnie nie dostały pokarmu takiego jak lubią .. Ciekawe co im dajesz jeść że tak pięknie narastają ..
Dodałam dobrego kompostu i posadziłam w słonecznym miejscu.W tym roku przeniosę trochę do półcienia i zobaczę jak sobie poradzą..