Bogusia dziś byłam na działce piękna pogoda,powiem ci że werbena zostawiona w ziemi jest zielona nie przemarzła,a przebiśniegi mają pączki
Bogusiu, u na też już pojawiły się byliny w kapersach i wiosenne cebulowe. Krokosomie są piękne, i mają taki wyrazisty czerwony kolor. Najwięcej, najbardziej dorodne krokosomie widziałam w Anglii. Ale ponoć całkiem dobrze u nas zimują, trzeba im tylko znaleźć słoneczne i osłonięte miejsce. Ja już też zaczęłam wiosenne zakupy. Masz już sporą kolekcję pierwiosnków. Ja też je lubię, te z doniczek najpierw stoją w domu, a potem idą do ogrodu i całkiem dobrze rosną.
Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku. Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest... A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .
...już tęsknię do tych drobnych kwiatuszków...
To ja może takie coś zostawię na Przedwiośniu. Ale nie umiem obrócić.
Bogusiu ja też i to bardzo, moje bulwki też byly ladne, może coś im się stało, ale były w donicy, teraz je wyjmę i zobaczę co się tam z nimi dzieje bo mam w piwnicy
Aniu,sprawdź,może już kiełkują...pozdrawiam.