Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 09:27, 06 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia widzę że zakupy zrobione, sadze ten fasolnik pare lat strąki długie i dobry tylko trzeba podpory
Merony w sprzedaży u nas nie widziałam ,u mnie się sama sieje,ale taka brzydka a ta ma takie białe kulki
Astry miałam w ubiegłym roku takie z jednej torebki wyrosły 2 szt.
Mogę podzielić się nasionkami maruny,nie wysieję wszystkich.Będę miała w tym roku trzy rodzaje maruny: swoją, od Bogdzi i tą kupioną.Pokaż jaką masz.Szkoda,ze astry tak słabo kiełkowały,ja nie potrzebuję dużo,mam nadzieje,ze dla mnie trochę wyrośnie....pozdrawiam.Twój aster piękny...
boguslawa_ma... 12:16, 06 lut 2014

Bogusiu nie mam fotki,bo ja ją reguralnie niszczyłam rosła wszędzie ,ale moja to była
taka zwykła środek miała żółty ja mówiłam na nią ślepa nie wiem czemu a mnie się podobają właśnie takie białe kulki ,jeśli ci nie sprawi kłopotu to wrzuć do koperty pare nasionek-będe wdzięczna,one prawie kwitną cały rok
bogumila 14:01, 06 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu nie mam fotki,bo ja ją reguralnie niszczyłam rosła wszędzie ,ale moja to była
taka zwykła środek miała żółty ja mówiłam na nią ślepa nie wiem czemu a mnie się podobają właśnie takie białe kulki ,jeśli ci nie sprawi kłopotu to wrzuć do koperty pare nasionek-będe wdzięczna,one prawie kwitną cały rok
Wiadość na priv., pozdrawiam.
Bogdzia 17:12, 06 lut 2014

Fajne nasionka kupiłas Bogusiu , maruna i fioletowe astry bardzo mi do gustu przypadły. U mnie dziś śnieg zaczał sie topic , było +5 stopni w południe. Myśle ze i u Ciebie się ociepliło i tez śnieg topnieje.Pozdrawiam serdecznie.
bogumila 18:05, 06 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Fajne nasionka kupiłas Bogusiu , maruna i fioletowe astry bardzo mi do gustu przypadły. U mnie dziś śnieg zaczał sie topic , było +5 stopni w południe. Myśle ze i u Ciebie się ociepliło i tez śnieg topnieje.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdziu,u nas pogoda bez zmian...mróz trzyma,śnieg nie topnieje...tylko wiatr ucichł...dobre i to...
ewsyg 18:46, 06 lut 2014

Szczęściaro, mieszkasz sobie nad morzem
bogumila 18:48, 06 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Szczęściaro, mieszkasz sobie nad morzem
Mogę powiedzieć to samo o Tobie...pozdrawiam.
bogumila 19:04, 06 lut 2014

...chciałabym zdobyć nasionka tej szałwii muszkatołowej...niestety od dwóch lat nie spotkałam..{.fotka zapożyczona}.
monteverde 19:25, 06 lut 2014

a nie masz większego zdjęcia? zobacz jakie drobne koleusy i większe znalazłam na angielskiej stronce
http://www.finegardening.com/plantguide/genus/solenostemon.aspx
bogumila 19:48, 06 lut 2014

monteverde napisał(a)
a nie masz większego zdjęcia? zobacz jakie drobne koleusy i większe znalazłam na angielskiej stronce
http://www.finegardening.com/plantguide/genus/solenostemon.aspx
większej fotki nie mam...fajne koleuski.W ubiegłym roku rosły mi słabo,przed dwoma laty miałam bardziej dorodne.Nie wiem,od czego to zależy....