Bogusiu wszystkie zdjęcia obejrzałam i muszę powiedzieć, że Zacieniona zyskała na podcięciu, zobacz jak szybko śnieg topnieje, cieplej na działce i rośliny szybciej wychodzą nie wiedziałam, że masz tyle bukszpanów moje zimowity też maja czarne końcówki a w ogóle u mnie więcej pod śniegiem, bodziszek ładnie Ci wszystko zadarni nie będziesz musiała pielić, ślicznie wygląda Zacieniona, a czemu nie masz ranników? może jeszcze wyjdą
Bukszpany sadziłam jeszcze przed O.,wszystkie są moje,sama je wyhodowałam ,sadzonki z jednego krzewu z jednego krzewu.Jest ich sporo,ale teraz dominujący kolor to brąz liści.W tym roku nazbierało się sporo,mimo że jesienią wygrabialiśmy.
Aniu...nie mogę się przyzwyczaić do wyglądu...nie wiem,czy wyszło to na plus,m.przekonuje mnie tak jak Ty,że więcej słońca...
Nie wiem dlaczego ranniki jeszcze u mnie się nie pokazują,może za zimno?
Bodziszki korzeniaste ładnie zakrywają i szybko się mnożą.
Hortensje od Ciebie maja pączki,mam też je w piwnicy,muszę jutro do nich zajrzeć.
Bogusiu, Twoje rośliny pięknie przezimowały. Pewnie to zasługa warstwy śniegu, którym były przykryte. U mnie najpierw ziemia zamarzła a śniegu było jak na lekarstwo.
Piękne, zieloniutkie masz bukszpany. Podziwiam
Ranników nigdy nie miałam i nie wiem, czy teraz na kwitnienie ich pora. Piszą, że w lutym, ale częściej w marcu. Myślę, że zakwitną, chyba że jakieś gryzonie się do nich dobrały. Oby nie!