Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Ewa4 16:42, 13 lut 2014

Bogusiu ja tak po cichu do Ciebie zaglądam czy już coś siejesz czy jeszcze czekać ale czytam o begoni posadzić ale nie podlewać tak zrobiłaś więc ja też tak zrobię co za prędko dziko mi nie będzie rosła.Pozdrawiam
bogumila 16:59, 13 lut 2014

Ewa4 napisał(a)
Bogusiu ja tak po cichu do Ciebie zaglądam czy już coś siejesz czy jeszcze czekać ale czytam o begoni posadzić ale nie podlewać tak zrobiłaś więc ja też tak zrobię co za prędko dziko mi nie będzie rosła.Pozdrawiam
Masz rację,trochę się pospieszyła...wsadziłam do wilgotnej ziemi i poczekam,aż wypuści listki.Trochę je powstrzymam.Posiałam werbenę, lobelię,orliki,jeżówki,rozwar,powojnik kamczacki,stipę...już powschodziły...czekam na wschody pomidorów,one są szybkie.wschodzą po kilku dniach.
monteverde 17:29, 13 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Po wczorajszej działkowej wycieczce postanowiłam pójść do piwnicy....jak zwykle zrobiłam sobie małe grzebanko w ziemi.

Niektóre bulwki begonii już zaczęły wypuszczać listki...powkładałam je do ziemi,ale nie podlałam...niech jeszcze poczekają.Te z małymi pączkami zostawiłam w piwnicy,jeszcze mają czas...

U mnie na begoniach też takie kiełki ale jeszcze nie ruszam niczego mam ciemną piwnicę a w domu nie mam gdzie ich postawić nasiona przeglądam jeżówek, ostróżek, orlików dzisiaj
monteverde 17:30, 13 lut 2014

...i moje ulubione hortensje...od Ani Monte

Patyczki

One tak w domu czy w piwnicy popuszczały?
bogumila 17:38, 13 lut 2014

monteverde napisał(a)

U mnie na begoniach też takie kiełki ale jeszcze nie ruszam niczego mam ciemną piwnicę a w domu nie mam gdzie ich postawić nasiona przeglądam jeżówek, ostróżek, orlików dzisiaj
Powkładałam do doniczek,żeby kiełki nie zaschły i nie wybujały za bardzo.
bogumila 17:40, 13 lut 2014

monteverde napisał(a)

One tak w domu czy w piwnicy popuszczały?
Aniu,były w piwnicy,dzisiaj przyniosłam do domu...bo listki były wybielone...część zostawiłam na Zacienionej...to od Ciebie.
monteverde 17:42, 13 lut 2014

Oki niech ładnie rosną
EPODLAS 20:02, 13 lut 2014

No to hortensje w tym roku zapowiadają się u ciebie pięknie. U nas też prawie wiosennie. Na działkę jadę w następny weekend. Ale tam śniegi zawsze dłużej trzymają.
boguslawa_ma... 20:07, 13 lut 2014

...ja też...

Bogusia ile lat ma ten żywopłocik,ja dopiero w ubiegłym roku wsadziłam 80% się przyjęło
Ewa4 20:32, 13 lut 2014

Bogusia a jak te hortensje ukorzeniałas odrazu do ziemi czy w wodzie korzonki puściły bo ja walczę z ukorzenianiem i marne skutki jak ukradłam odnużkę z piętką to mi się ukorzeniła inaczej z łodyg nic nie wyszło.