Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Celina 11:40, 16 lut 2014

monteverde napisał(a)
Bogusiu masz rękę do jakich nasion się nie dotkniesz one rosną

Oj tak!!

jak chce popatrzeć co można wyczarować z nasionek to do Ciebie w ciemno uderzam
boguslawa_ma... 12:16, 16 lut 2014

Pozdrawiam niedzielnie
Moniika 15:46, 16 lut 2014

Zdecydowanie popieram, ze masz rękę do nasion u mnie posadzona kobea, lobelia ( zgapiona od Ciebie) i dzis , jedna sądzonka z floksa zrobiona - niechcący wyciągnęłam ja dzis z ziemi wycinając suche patyki wiec ja posadzilam ... bo mi szkoda jaj było .
Ta zielona kropka koło patyka to pęd, pod ziemia jest jeszcze kilka pączków ... Zobaczymy czy sie uchowa
bogumila 16:14, 16 lut 2014

Celina napisał(a)

Oj tak!!

jak chce popatrzeć co można wyczarować z nasionek to do Ciebie w ciemno uderzam
CELINKO...nic nowego nie wyczaruję....każde jest zakodowane...i wyrośnie to co ma w środku.
bogumila 16:16, 16 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie
Przesyłam pozdrowienia...prawie zimowe.Pojechałam na Zacienioną,było pięknie,słonecznie...trochę bukowych liści wybrałam...ale nadciągnęły ciemne chmury i padał grad.
bogumila 16:22, 16 lut 2014

Moniika napisał(a)
Zdecydowanie popieram, ze masz rękę do nasion u mnie posadzona kobea, lobelia ( zgapiona od Ciebie) i dzis , jedna sądzonka z floksa zrobiona - niechcący wyciągnęłam ja dzis z ziemi wycinając suche patyki wiec ja posadzilam ... bo mi szkoda jaj było .
Ta zielona kropka koło patyka to pęd, pod ziemia jest jeszcze kilka pączków ... Zobaczymy czy sie uchowa
Nie ma za mokro?,,,na pewno się uchowa,przecież floksy dzieli się wiosną.Mnie też szkoda każdej roślinki...
Będę kibicować przy siewkach.Dzisiaj zauważyłam,że dużo roślin przemarzło...róże mają czarne łodygi,nawet naparstnice są z przemrożonymi,brązowymi środkami.

Moniika 16:44, 16 lut 2014

Dopiero go posadzilam , to podlałam, teraz juz będę uważać z woda. u mnie tez sie martwie o róże ale na razie nie jestem w stanie ocenić strat. Mam jeszcze dużo śniegu. Jednak juz wiem że Raczej straciłam powojnika którego za późno schowałam do garażu i w plastikowej donicy został na mrozie... Jeszcze mam ciut, ciut nadziei co do niego, ale liczę sie ze strata... To moja ewidentna wina, był piękny, miał mnóstwo kwitów a ja go zaniedbałam... Okropne .
bogumila 16:49, 16 lut 2014

Moniika napisał(a)
Dopiero go posadzilam , to podlałam, teraz juz będę uważać z woda. u mnie tez sie martwie o róże ale na razie nie jestem w stanie ocenić strat. Mam jeszcze dużo śniegu. Jednak juz wiem że Raczej straciłam powojnika którego za późno schowałam do garażu i w plastikowej donicy został na mrozie... Jeszcze mam ciut, ciut nadziei co do niego, ale liczę sie ze strata... To moja ewidentna wina, był piękny, miał mnóstwo kwitów a ja go zaniedbałam... Okropne .
W ubiegłym roku powojnikami podsadzałam drzewa.Dwa chyba padły już w ubiegłym roku.Teraz podglądałam,na niektórych widzę pączki...To mój powojnikowy debiut.Podziwiam Twoje,
malgorzata_s... 17:10, 16 lut 2014

Bogusiu macham z wiosennych gór
bogumila 17:11, 16 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogusiu macham z wiosennych gór
...widzę...wysoko...pozdrawiam.