Tą z prawej strony miałam w ubiegłym roku -była jednoroczna -ale niespecjalnie mi rosła,mam swoją rozsadę szałwi trójkolorowej-prawdopodobnie jest śliczna -ja widziałam ją na obrazku -czekam,bo dopiero dostaje pączki.
Bukszpan przygotowany do ukorzenienia,pozostałe -coniki i te pstrokate listki już ukorzenione -do wysadzenia./original.jpg[/img] [img size=640x480]
Bogusiu, no zadziwiłaś mnie tymi ukorzenionymi conikami , to że masz dobra rękę już chyba nie jeden raz słyszałaś
Jakie piękne sadzonki i ile tego, że hoho Podziwiam. Śliczne bukszpany, za kilka lat będą z nich wspaniałe obwódki. No i conici ukorzeniłaś A jak rośnie u Ciebie conica? U mnie co roku mam problem z przędziorkami
Conicę mam jedną,jest już dosyć duża i z niej robię sadzonki.Mam 2 w dużych donicach na str.199 i 3 w małych -muszę je przesadzić,już się ukorzeniły.Traktuję je podobnie jak pozostałe sadzonki - z piętką do ukorzeniacza i do cienia na 1 rok.Chcę je mieć w dużych donicach .
A co do bukszpanów,to mam już duże,średnie i jednoroczne obwódki;czasami sadzę na miejsce stałe-ale mam zapasik w doniczkach,czasem muszę dosadzić -u mnie dobrze rośnie,jest zacienione {w słońcu trochę żółknie}.
Ja kupiłam w tym roku kilka jak zobaczyłam dziury po pierwszych roztopach .Pomyślałam ,ze nic pewnie z moich lilii mi nie zostało .Mam zdjęcia zakupów też zobaczę czy nie ma pomyłek ))
Bogusiu skopiowałam od Bogny gratulacje bo one były kierowane do Ciebie .Wyjaśniłam Bognie ,że jej też się należą i dlatego nie zmieniałam u niej tekstu gratulacji Pozdrawiam
A lilia jest ładna może okaże się ,że bardziej ekspansywna niż inne .Miałam taką różową ,ale po rozdaniu cebul już taka nie była ...
Ja kupiłam w tym roku kilka jak zobaczyłam dziury po pierwszych roztopach .Pomyślałam ,ze nic pewnie z moich lilii mi nie zostało .Mam zdjęcia zakupów też zobaczę czy nie ma pomyłek ))
Bogusiu skopiowałam od Bogny gratulacje bo one były kierowane do Ciebie .Wyjaśniłam Bognie ,że jej też się należą i dlatego nie zmieniałam u niej tekstu gratulacji Pozdrawiam
A lilia jest ładna może okaże się ,że bardziej ekspansywna niż inne .Miałam taką różową ,ale po rozdaniu cebul już taka nie była ...
Gratulacje bardzo miłe,dziękuję,to fajnie,że Bogdzie też coś skapnęło - należą się jej.
Lilia, też mi się podoba -chociaż miała być biała -lekki krem też mi pasuje,teraz jak rozkwita to dopiero widać jej całą krasę.
Ale nie chcę więcej niespodzianek.