Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Katkak 06:30, 22 wrz 2018

Muszę Ci się Bogusiu przyznać, zeże jak bylam w sierpniu na wakacjach nadza morzem, to miałam wielką ochotę siesię wprosić na Zacienioną, ake jakos idpuscilam, bo glupio mi było głowę Ci zawracać
Joku 11:05, 22 wrz 2018

bogumila napisał(a)

Może zarazisz się jeszcze późno kwitnącym powojnikiem bylinowym New Love?Wart jest grzechu,ładnie przezimował.

To o tego powojnika pytałaś u mnie. Ja mam Cassandrę. Podobają mi się bardzo ich liście, mam nadzieję że się zadomowi. Twój ma bardziej fioletowy odcień kwiatów?
Uwielbiam te twoje dróżki, zakątki.
Rumianka 16:45, 22 wrz 2018

Boguniu, jestem pod ogromnym wrażeniem świetnie zaaranżowanych rabat kipiących ogromną ilością kwiecia...Przyznam, dawno tu nie byłam ale czas nadrobić te zaległości, bo nie można obojętnie przejść obok tak cudnego ogrodu...Jesteś kochana mistrzynią tworzenia uroczych zakątków i tajemniczych ścieżek...A hortensje w Twoim wydaniu przyprawiają o zawrót głowy...Masz cudnie....
bogumila 19:37, 22 wrz 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Ale tajemnicze ścieżki.
Bogusia w jakiej odległości sadzisz hort.że tworzą taki szpaler?

Limki posadziłam w siedmiometrowym szpalerze co 1 m, 7 sztuk.Tnę silnie,wycinam słabe gałązki.
bogumila 19:41, 22 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Powojnik cudny. Tym samym przypomniałaś mi, ze Rogucci też mam dzieki Tobie.

Jak miło słyszeć o takiej zarazie...też jestem z niego zadowolona,ładnie się rozrasta.Lubię bylinowe powojniki,bo nie ma z nimi kłopotu.

bogumila 19:45, 22 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Muszę Ci się Bogusiu przyznać, zeże jak bylam w sierpniu na wakacjach nadza morzem, to miałam wielką ochotę siesię wprosić na Zacienioną, ake jakos idpuscilam, bo glupio mi było głowę Ci zawracać

W tym roku mogłam być nieosiągalna,lipiec i sierpień miałam bardzo zajęty.Przez dwa miesiące byli u mnie moi najbliżsi z Meksyku.
GorAna 19:49, 22 wrz 2018

bogumila napisał(a)

Dziękuję.Trudno zrobić szerokie kadry ...zbyt mało miejsca.Pozdrawiam.

Bogusiu, co to za piękność?

W Twoim ogrodzie i dzięki Twoim fotografią czuję się jak w krainie czarów
Muszę uważać, żeby nie zabłądzić
Pozdrawiam
bogumila 19:49, 22 wrz 2018

Joku napisał(a)

To o tego powojnika pytałaś u mnie. Ja mam Cassandrę. Podobają mi się bardzo ich liście, mam nadzieję że się zadomowi. Twój ma bardziej fioletowy odcień kwiatów?
Uwielbiam te twoje dróżki, zakątki.

Trudno mi porównać,nie widziałam Cassandry.Wydają mi się bardzo podobne.Kwiaty niebieskie.Liście mają zdrowe,bardzo sztywne i ciemne.Część wycięłam,bo zasłaniały kwiaty.
ketmia syryjska kwitnie już dwa miesiące i jeszcze ma pąki.
bogumila 19:52, 22 wrz 2018

Rumianka napisał(a)
Boguniu, jestem pod ogromnym wrażeniem świetnie zaaranżowanych rabat kipiących ogromną ilością kwiecia...Przyznam, dawno tu nie byłam ale czas nadrobić te zaległości, bo nie można obojętnie przejść obok tak cudnego ogrodu...Jesteś kochana mistrzynią tworzenia uroczych zakątków i tajemniczych ścieżek...A hortensje w Twoim wydaniu przyprawiają o zawrót głowy...Masz cudnie....

Miło słyszeć,że moje maleńkie rabatki podobają się...a hortensje uwielbiam.
bogumila 19:59, 22 wrz 2018

GorAna napisał(a)

Bogusiu, co to za piękność?

W Twoim ogrodzie i dzięki Twoim fotografią czuję się jak w krainie czarów
Muszę uważać, żeby nie zabłądzić
Pozdrawiam

To Augusta Luize...pachnąca.
U mnie trudno zabłądzić...ogródek maleńki...staram się stworzyć wrażenie,że jest większy.Jeśli mi się udaje uzyskać to wrażenie...to cieszę się bardzo
.