Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 20:41, 03 gru 2011

dzięki
an_tre 20:46, 03 gru 2011

Bogusiu Twoje hortensjowe przypominajki zawsze wywołują mój uśmiech piękne kolory delikatne i zachwycające bardzo lubię do Ciebie wpadać i sycić oczy pięknem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 20:25, 04 gru 2011

an_tre napisał(a)
Bogusiu Twoje hortensjowe przypominajki zawsze wywołują mój uśmiech piękne kolory delikatne i zachwycające bardzo lubię do Ciebie padać i sycić oczy pięknem

bogumila 20:31, 04 gru 2011

elkatei napisał(a)
Witam Cię Bogusiu. Dzisiaj tyle razy wywalało mi sieć, że zaczęłam wątpić, czy dotrę do końca Twojego pękatego wątku. Udało się.
Jak to miło trafić ze swojej patelni do takiego zacienionego ogrodu. Twoja letnia rezydencja strasznie mi przypomina pewien dom nad Jeziorem Rożnowskim, w którym byłam na wiosnę... No ale „te klimaty” zawsze są podobne... Pięknie u Ciebie. No i nie wiem, czy to ogród jest w lesie czy las w ogrodzie? Tak misternie wkomponowane jedno w drugie. Urzekło mnie zdjęcie jeziora przez szuwary. No i te jesienne zdjęcia też, cudnie kolorowe, a niektóre płomienne! Artystycznie skomponowane kolaże – ten znad morza z hortensjami przypadł mi najbardziej... Masz wymarzone warunki dla hortensji, a do Twojej kolekcji będę nieraz zaglądać. Rewelacja! Na żurawki też Cię już wzięło, całe szczęście! (egoistycznie przyklaskuję swoim żądzom... ). No i następny ogród z rabatami w obwódkach z bukszpanu – jejku, jak strasznie zazdroszczę! U Ciebie wypatrzyłam też koleuski, mam identyczne, najbardziej kocham tę z różowym środkiem.
Twój wątek to kopalnia wiedzy na różne tematy, choćby „bij szkodnika”, „sztuka robienia rozsad”, „sadzenie butelkowe”, „smakowicie”, „przepisy i podpowiedzi nalewkowe” – z wszystkiego po trochę skorzystam... Ale w pierwszym rzędzie wykorzystam pomysł podsadzenia karmnika dla ptaszków jakimś bluszczem... Tak mi się spodobało! Ale to na wiosnę, ma się rozumieć.
A do Ciebie w zimie będę jeszcze wstępować, bo bardzo dobrze mi się chodziło po Twoim ogrodzie... Do zobaczenia!

Dziękuję za tyle miłych słów,chyba niezasłużenie,mój ogródek jest prosty w formie,trochę niedopieszczony - ale taki ma charakter -jest prawie naturalny.Nie mogę go codziennie doglądać ze względu na znaczną odległość,ale cieszę się tym co mam i sprawia mi to olbrzymią przyjemność.Przepraszam,że dopiero teraz piszę -wcześniej byłam bardzo zajęta.
monteverde 20:46, 04 gru 2011

Bogusiu masz piękny ogród, nie bądź taka skromna
Bogdzia 20:49, 04 gru 2011

Ja też tak uważam.
bogumila 20:51, 04 gru 2011

Dla mnie jest on najpiękniejszy....
Bogdzia 20:55, 04 gru 2011

No i takie postawienie sprawy mi się podoba.
bogumila 21:03, 04 gru 2011

Bogdzia napisał(a)
No i takie postawienie sprawy mi się podoba.

Mam w tej chwili zbyt mało czasu na spacery po ogrodach -jest tyle nowych, ciekawych.Dopiero pod koniec stycznia znajdzie się trochę mniej zajętych wieczorów i wtedy sobie pooglądam.
bogumila 21:23, 04 gru 2011

Kawałeczek zostawiłam dla łasuchów...dobranoc.