Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

AniaDS 16:01, 10 lut 2012

Ale koleusków, ile odmian.
U mnie się nie trzymają zbytnio te rośliny.
bogumila 16:02, 10 lut 2012

jotka napisał(a)
Ja mam podobny problem, na parapecie koleusy, a gdzie miejsce na nowe wysiewy???

Znowu chciałabym u kogoś wynająć słoneczne parapety na marzec, kwiecień ...

Mamy je z jednego żródełka.....i ten sam problem.
W tym roku będę pikowała mniej kwiatów - tylko dla siebie,po kilka sadzonek.
Wysiałam swoje nasionka rozwaru i chyba zaczynają wschody....ziemia poruszona.To mój debiut z rozwarem.
bogumila 16:04, 10 lut 2012

monteverde napisał(a)
ja dzisiaj byłam na zakupach ale do ogrodniczego świadomie nie doszłam, bo na pusto bym nie wracała
ja w tym roku wysieję tylko trochę cynii i więcej nic na parapety, nie wiadomo dokąd będę jeszcze siedziała w O., idę zrobic kawke, bo po obiedzie cosik mi się spać chce

Tez planuję mniej.
bogumila 16:07, 10 lut 2012

AniaDS napisał(a)
Ale koleusków, ile odmian.
U mnie się nie trzymają zbytnio te rośliny.

Też już o nich zapomniałam,kiedyś traktowałam je jako roślinki domowe,ale zauroczyły mnie u Ani [nie tylko mnie].
monteverde 16:09, 10 lut 2012

bo pamiętam w tamtym roku wariacje z tymi wszystkimi sadzonkami, pikowaniem, a cosik ręka mnie cały czas boli i źle się wogóle czuję, nie będę świrowała, powsadzam wszystko to co poprzychodzi, pokupowane w grudniu, tyle mieczyków dalii, liliowców, bodziszków,powojników starczy...a jeszcze pelargonie będą w skrzynkach
bogumila 16:25, 10 lut 2012

monteverde napisał(a)
bo pamiętam w tamtym roku wariacje z tymi wszystkimi sadzonkami, pikowaniem, a cosik ręka mnie cały czas boli i źle się wogóle czuję, nie będę świrowała, powsadzam wszystko to co poprzychodzi, pokupowane w grudniu, tyle mieczyków dalii, liliowców, bodziszków,powojników starczy...a jeszcze pelargonie będą w skrzynkach

Aniu,to będziesz miała mnóstwo pracy - a masz uważać na rękę....to był taki wystrzał naszej naiwności -chciałyśmy wszystko co ładne-ale tak się nie da - nie wszystko wszędzie się udaje,dlatego teraz planuję nasadzenia...wybiórczo
monteverde 17:06, 10 lut 2012

no właśnie posadziłam tytonie, a one takie wysokie porosły i pozasłaniały inne rośliny, fakt pachniały, ale ładnie to w całości nie wyglądało, tak samo aksamitki piękny kolor miały ecru, ale porosły zamiast niskich wzniosłe i tak było z innymi nasadzeniami, cynie mi zagłuszyły dzwonki irlandzkie miałam chyba tylko ze 3 mizeroty a u ant_re ładnie rosły, teraz już nie będę szalała, niech zakwitnie to co jest to starczy
bogumila 17:21, 10 lut 2012

monteverde napisał(a)
no właśnie posadziłam tytonie, a one takie wysokie porosły i pozasłaniały inne rośliny, fakt pachniały, ale ładnie to w całości nie wyglądało, tak samo aksamitki piękny kolor miały ecru, ale porosły zamiast niskich wzniosłe i tak było z innymi nasadzeniami, cynie mi zagłuszyły dzwonki irlandzkie miałam chyba tylko ze 3 mizeroty a u ant_re ładnie rosły, teraz już nie będę szalała, niech zakwitnie to co jest to starczy

Tytoń posieję - ale do donic,nie wyrosły takie olbrzymy i chodziłam z nimi po całej działeczce.Także zagości u mnie ponownie szałwia trójbarwna -wysieję malutko -wydaje mi się,że się rozsiała-widziałam jesienią małe wschody,ale dla pewności wysieję nasiona.Milin też -puszczę go na pień aronii.Wysiałam nasionka -od Ciebie-tej białej piwonii,ale na razie cisza.
To nasiona moje,zebrane przeze mnie.Zastanawiam się jeszcze nad wysianiem złocienia dużego -gdzieś mi uciekł i małych dalii -tez do doniczek [ślimaki je lubią].
monteverde 17:40, 10 lut 2012

U mnie w donicach na tarasie był bardzo wysoki, szałwia mi zginęła trójbarwna te nasionka piwonii moga być drzewiastej, ale podobnież trzeba je lekko zgnieść przed wsadzeniem, chciałam podac strone z ta piwonią ale nie mogę znaleźć tyle tego u mnie jest
bogumila 20:02, 10 lut 2012

monteverde napisał(a)
U mnie w donicach na tarasie był bardzo wysoki, szałwia mi zginęła trójbarwna te nasionka piwonii moga być drzewiastej, ale podobnież trzeba je lekko zgnieść przed wsadzeniem, chciałam podac strone z ta piwonią ale nie mogę znaleźć tyle tego u mnie jest

Aniu,już wsadzone ,nie będę zaglądać.Poczekam.