Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

barbara_kraj... 17:27, 29 mar 2012

Bogusiu, hortensje rozmnażasz po raz pierwszy?
an_tre 17:30, 29 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Basiu Bogusia jest w tej branży specjalistką , szkoda, że nie mieszka bliżej uśmiechnęła bym się do niej o małą sadzonkę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 17:34, 29 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)

W ubiegłym roku rozmnożyłam z odkładów,które zrobiłam wiosną z cieńszych przygiętych gałązek.Wszystkie się pięknie do jesieni ukorzeniły i czekam w tym roku na pierwsze kwiatki.Gałązki cięte tez robiłam,ale mało wypuściło korzonki,teraz przywiozłam na balkon i stoją,zabrałam na noc do domu,bo było bardzo zimno.Jestem jednak zwolenniczką robienia odkładów,szybciej i wszystkie się ukorzeniają.
bogumila 17:36, 29 mar 2012

an_tre napisał(a)

Basiu Bogusia jest w tej branży specjalistką , szkoda, że nie mieszka bliżej uśmiechnęła bym się do niej o małą sadzonkę
barbara_kraj... 17:37, 29 mar 2012

No właśnie, to chcialam usłyszeć, Bogusiu
Ogrodnicy są niecierpliwi, więc lepiej wybierać bardziej efektywne metody. Ja robię to pierwszy raz i już jestem pewna, że cierpliwosci mi braknie
Martek 17:58, 29 mar 2012

Czyli mogę hortensję kupować ...
Kurcze Bogusiu ja się załamię zaraz jakie masz już wielkie,przepikowane tytonie u mnie wyglądają jak kępki lobelii )))))))))Idę porozdzielać
Zła jestem,że wysiałam nagietka .Nasiona nie były tanie i pisało na nich,że to nowość smierdziuchów dlatego kupiłam.Po zobaczeniu nasion zorientowałam się ,że to nie to co podali .Rośliny się pokładają nie wszystko warto wcześniej podpędzać ...
Martek 17:59, 29 mar 2012

Barbaro ja bym była cierpliwą ogrodniczką gdyby nie pokazy innych ogrodniczej z cieplejszych klimatów i takich pędzarek jak Bogusia ))))))))))
bogumila 19:21, 29 mar 2012

Martek napisał(a)
Czyli mogę hortensję kupować ...
Kurcze Bogusiu ja się załamię zaraz jakie masz już wielkie,przepikowane tytonie u mnie wyglądają jak kępki lobelii )))))))))Idę porozdzielać
Zła jestem,że wysiałam nagietka .Nasiona nie były tanie i pisało na nich,że to nowość smierdziuchów dlatego kupiłam.Po zobaczeniu nasion zorientowałam się ,że to nie to co podali .Rośliny się pokładają nie wszystko warto wcześniej podpędzać ...

Tytoń po przepikowaniu szybko idzie do góry,zdąży wyrosnąć przed sadzeniem do gruntu.Nagietka nie wysiewałam,miałam tylko jeden raz i strasznie mi się wykładał a na dodatek atakowały go mszyce tak jak nasturcje.Mam różne sadzonki ale w ilości 8-12 sztuk,lepiej mniej a bardziej doświetlone i zadbane.
monteverde 19:24, 29 mar 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Wilczomlecz białobrzegi - podobają mi się jego przebarwione listki.

piękne zadbane sadzoneczki, wszystkie
an_tre 19:26, 29 mar 2012

monteverde napisał(a)

Wilczomlecz białobrzegi - podobają mi się jego przebarwione listki.

piękne zadbane sadzoneczki, wszystkie
Aniu bo Bogusia jest bardzo staranna
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies