Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

majkel0326 19:15, 27 mar 2012

Danusza napisał(a)

Dziewczyny,nie straszcie tą zimą,bo aż się boję

strachy na lacy zapowiadaja ale nie zawsze na 100% sie spełnia i dobrze , u mnie ciepło żadnej zimy nie widze

Ja mam nadzieję,że to fałszywy alarm.Poza tym moje córka zapewnia mnie,że zima już jest przegnana,bo razem z przedszkolakami spalili Marzannę
bogumila 20:13, 27 mar 2012

majkel0326 napisał(a)

Dziewczyny,nie straszcie tą zimą,bo aż się boję

strachy na lacy zapowiadaja ale nie zawsze na 100% sie spełnia i dobrze , u mnie ciepło żadnej zimy nie widze

Ja mam nadzieję,że to fałszywy alarm.Poza tym moje córka zapewnia mnie,że zima już jest przegnana,bo razem z przedszkolakami spalili Marzannę

I tak trzymaj,nie wpuszczaj ponownie zimy...
bogumila 20:22, 27 mar 2012

Martek napisał(a)
Bogusia widzę,że każdy kto zajrzy widzi co ty tu narobiłaś w celu upiększania świata Docenia też trud jaki wkładasz bo to jest nie lada "zabawa"
Sama mam o wiele mniej ,a nie wiem jak to ogarnę kiedy przyjdzie mi na drobniej rozsadzać ...
Bogusiu ja znowu z prośbą o opinię .
W minionym sezonie chciałam przyspieszyć wzrost daliom.Włożyłam w ziemię,podlałam stały na podłodze przy grzejniku.3 sztuki mi spleśniały czy zgniły jak kto woli
Wczoraj wsadziłam dalie do ziemi i nie podlewam ,ziemia sama w sobie była taka wilgotna.Pomyślałam sobie,że w ciepłym pomieszczeniu karpy powypuszczają kłącza bez wody ...Niektóre miały już coś ,a jedna listki nawet .Czy ja dobrze robię ???Nie zgnije mi to znowu w tych doniczkach plastikowych???
Nie wiem czy Ci nie zgniją,moje przetrwały,trzymałam w żwirku w piwnicy.Może kupiłaś jakieś trefne...Przy grzejniku miały zdecydowanie za gorąco,może je ugotowałaś?Swoje włożyłam do donic z ziemią,zaczęły puszczać pąki i zawiozłam na zacienioną,wsadziłam do piwnicy,nie podlewałam,jak się czuprynka zazieleni to zacznę podlewać,Jedną zostawiłam w domu i uszczykuje,bo zaczęła intensywnie rosnąć.trzeba uważać na kiełki,nie uszkodzić przy sadzeniu,są bardzo delikatne.
bogumila 20:23, 27 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, podziwiam i akceptuję!!!
bogumila 20:23, 27 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Ma być śnieg ale na plusie, nie będzie źle
bogumila 20:24, 27 mar 2012

anula_wn napisał(a)
wow ! Bogusiu ale się napracowałaś ! piękna robota
co do wnusia - wiadomo
bogumila 20:26, 27 mar 2012

justi napisał(a)
Bogusiu imponująca szkółka. Ja juz coraz mniej sieję, bo brak dobrze oświetlonego miejsca. A taki regał to dobry pomysł, duzo się zmieści.

Odważyłam się wysiać takie różności,mam teraz miejsce,ale zaczyna już brakować...
Martek 01:43, 28 mar 2012

Dziękuję Bogusiu to z tego co czytam zrobiłyśmy jednakowo tylko ja mam te dalie na werandzie zabudowanej .Nie będę podlewać,cierpliwie poczekam,aż będzie coś wystawać z ziemi .
monteverde 01:48, 28 mar 2012

Pozdrawiam Bogusiu, dzisiejsze czytanie wolno mi idzie jestem w O.,
Bogdzia 08:41, 28 mar 2012

Mnóstwo tych roslinek nasiałas , podziwiam pracowitośc i cierpliwosc do tych rozsad, ale przyjemnosc tez jest . Pozdrawiam serdecznie.