Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

KasiaWB 22:52, 23 maj 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu, przy okazji ostróżek zapytam, mam kilka i jedne mają liście ciemnozielone, ale jedna i to największa ma liście bardzo jasnozielone i zastanawiam się czy czegoś jej nie brakuje? może powinnam coś jej podlać? a może taką ma właśnie urodę?
Z góry dziękuję za odpowiedz
Nie zaszkodzi podlać nawozem w płynie - nawet jest wskazane,czy tylko w tym roku ma takie ma liście?Jak było wcześniej?

Podlewałam florovitem uniwersalnym, rośnie pięknie i ma już pączki ale właśnie taka jaśniutka jest. To stara odmiana, kupiłam ją bezpośrednio z ogródka pewnej pani, którą przekonałam, że chce sprzedać. Ostróżka wtedy też w sumie była jasna, ale wówczas nie zwracałam na to uwagi. Może ona tak poprostu ma?
bogumila 22:58, 23 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Bogusiu, przy okazji ostróżek zapytam, mam kilka i jedne mają liście ciemnozielone, ale jedna i to największa ma liście bardzo jasnozielone i zastanawiam się czy czegoś jej nie brakuje? może powinnam coś jej podlać? a może taką ma właśnie urodę?
Z góry dziękuję za odpowiedz
Nie zaszkodzi podlać nawozem w płynie - nawet jest wskazane,czy tylko w tym roku ma takie ma liście?Jak było wcześniej?

Podlewałam florovitem uniwersalnym, rośnie pięknie i ma już pączki ale właśnie taka jaśniutka jest. To stara odmiana, kupiłam ją bezpośrednio z ogródka pewnej pani, którą przekonałam, że chce sprzedać. Ostróżka wtedy też w sumie była jasna, ale wówczas nie zwracałam na to uwagi. Może ona tak poprostu ma?
Na pewno jest tak jak mówisz...ale specjalistką od ostróżek jest Ania Monte,może ona coś podpowie?Nie mam zbyt dużo mam niebieskie i jedna białą.Pozdrawiam.
KasiaWB 23:06, 23 maj 2012

Dziękuję Bogusiu
bogumila 23:09, 23 maj 2012

W donicach...co nieco...to tylko część...dopiero się zapełniają.
bogumila 23:12, 23 maj 2012

Dzwonek Plantador
bogumila 23:15, 23 maj 2012

Dwa tygodnie temu włożyłam do 3 doniczek tegoroczne pędy z piętką jagody kamczackiej.Mam nadzieję,że się ukorzenią,trzymają się stabilnie...
bogumila 23:21, 23 maj 2012

Na dzisiaj dosyć wklejania zdjęć...jeszcze tylko pachnąco...
monteverde 00:26, 24 maj 2012

bogumila 22:22, 25 maj 2012

W zbliżeniu...Tawuła Tulipan Piwonia Tawuła Stokrotka afrykańska Pomidorek Tawuła czosnek karatawski Stokrotka afrykańska
EPODLAS 22:45, 25 maj 2012

Bogusiu, trzymam kciuki za sadzonki jagody kamczackiej. Na pewno się ukorzenią. Napisz koniecznie czy się udało.