Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 17:02, 04 cze 2013

Moniika napisał(a)

Wyjątkowy !! Śliczny
Ciekawa jestem jak ten nowy powojnik sie będzie rozwijał , tez o tej odmianie myślałam ale jakoś sie nie zdecytowałam będę u Ciebie oglądać !
Piekne zdjecia z wycieczki ! Mam nadzieje ze odpoczeliście pozdr M
Dziękuję...nowy powojnik mnie zauroczył...te jego liściowe końcówki kwiatów...są takie ciekawe.
reni 17:03, 04 cze 2013

Ja w tamtym roku intensywnie z nią walczyłam wywalałam wiadrami... teraz też wyrasta ale już mniej i jak widzę to od razu wyrywam...a jak tam pogoda bo u mnie znowu pada mam już dość...pozdrawiam
Pszczelarnia 17:07, 04 cze 2013

Bogusiu, co nie tak zrobiłam różowej sałacie, że nie chce rosnąć? Widziałam Twoją i cała prawda o moich umiejętnościach stanęła mi przed oczami.
bogumila 17:08, 04 cze 2013

reni napisał(a)
Ja w tamtym roku intensywnie z nią walczyłam wywalałam wiadrami... teraz też wyrasta ale już mniej i jak widzę to od razu wyrywam...a jak tam pogoda bo u mnie znowu pada mam już dość...pozdrawiam
Tojeść mam żółtą i zieloną...rośnie pod drzewami i bardzo mi się podoba...to dobrze,że mamy takie różne,skrajnie różniące się pomysły,przynajmniej nie jest nudno...
U nas dzisiaj bardzo zimno i pochmurnie,wietrznie,wróciłam na chwilę do domu zrobić zapasy...
bogumila 17:14, 04 cze 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Bogusiu, co nie tak zrobiłam różowej sałacie, że nie chce rosnąć? Widziałam Twoją i cała prawda o moich umiejętnościach stanęła mi przed oczami.
Nie wiem co nie tak,u mnie rośnie jak szalona.Kupiłam w tym roku bydlęcy obornik granulowany ,kilka worków,podsypałam na rabatach,dałam pomidorom do donic...może to to?
Nie mogę się niestety pochwalić trawą cytrynową,coś z nią nie tak,jak poszła do gruntu ,to nie nadaje sie do pokazania...i niech już sobie spokojnie drzemie...u mnie na przyszłość już nie ma racji bytu...
bogumila 17:37, 04 cze 2013

Maleńka hortensja dębolistna zaczyna kwitnąć.
barbara_kraj... 19:40, 04 cze 2013

MIkroklimat Twojej 'Zacienionej' służy roślinom. I troskliwa opieka przede wszystkim!
Bogusiu, a wiesz, że perowskii trzeba zapewnić dużo słońca i suche miejsce?
EPODLAS 20:05, 04 cze 2013

Bogusiu, mam chyba taką samą tojeść. Moja kwitnie na żółto i też muszę ją kontrolować. Na szczęście nie jest aż taka straszna.
bogumila 20:06, 04 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
MIkroklimat Twojej 'Zacienionej' służy roślinom. I troskliwa opieka przede wszystkim!
Bogusiu, a wiesz, że perowskii trzeba zapewnić dużo słońca i suche miejsce?
Wiem Basiu...dostała najbardziej słoneczne miejsce i rośnie na stoku...
bogumila 20:08, 04 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, mam chyba taką samą tojeść. Moja kwitnie na żółto i też muszę ją kontrolować. Na szczęście nie jest aż taka straszna.
Po prostu trzeba mieć nad nią kontrolę...kwitną jednakowo ...na żółto -o zielonych i żółtych listkach.