Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 01:14, 17 sty 2015

To w białym wykonaniu najlepsze, wzór nazwa haft biały, same dziurki okrągłe i haft nakładany.

Anabell 01:19, 17 sty 2015

Kilka mam niebieskich. za to wzór ładny.

Czerwone

Anabell 01:29, 17 sty 2015

i szukam w domu czerwonych obrabianych szydełkiem, były na regale przed malowaniem pomieszczenia i zaginęły. przez dwa dni miałam pomoc do sprzątania przed i po malowaniu tylko w tym pomieszczeniu. Więcej bez słów.

Takie tez modziłam, wzory materiału obrabiane szydełkiem.
Anabell 01:35, 17 sty 2015

Szydełkiem też bawiłam się. kolory na różne okazje.

Anabell 01:43, 17 sty 2015

Potem wyparły żakardowe/ gobelinowe serwety.

Tą ostatnio kończę wycinanie.
w okresie zimowym tak ciągnie do haftu jak latem do ogrodu.
Tess 04:57, 17 sty 2015

O matulu, szczęka mi opadła! Jakie cudne serwetki pokazałaś! A w dodatku okazuje się, że sama je zrobiłaś!
Szacun, Haniu!

Podziwiam i zazdroszczę takich manualnych talentów.
Szydełkiem umiem robić, nawet nieżle, kiedyś poełniłam nawet kilka serwetek i to z cienkiej nitki, ale haftować nie umiem.
Łaaaał!

Dołączam do grona dziewczyn warszawskich, które dotąd nie widziały tych cudnych iluminacji.
Widuję napis "Warszawo kocham cię" na wiezowcu Galeco przy Rondzie Daszyńskiego, a także tunele na Świętokrzyskiej, o których wspomniała Hania, ale jedynie dlatego, że codziennie jeżdzę Świetokrzyską
Wybieraliśmy się z eM na oglądanie iluminacji i wybrać się nie możemy. Najpierw czekaliśmy na śnieg, żeby było nastrojowo, jak spadł, to do weekendu stopniał, potem padał deszcz, a w święto Trzech Króli byłam chora.
Ale i tak wstyd jak beret.

Buziaki, Haniu
Gocha 12:22, 17 sty 2015

Haniu oglądam z rozdziawioną paszczą. Wielki szacun. Wiem co to znaczy haftować takie cuda. Sama kiedyś takie cuda robiłam na zlecenie- wysyłane były gdzieś za granicę. Robiłam duże obrusy i serwetki na 12 osób.I nie miałam już siły żeby coś dla siebie robić. Chyba mam tylko parę sztuk w domu. Ale te Twoje to istne cuda. Gratuluję tatentu i cierpliwości. Czasami mam ochote do tego wrócić ale nie jestem już tak cierpliwa i oczy mi wysiadły. Kiedyś też dużo robiłam na drutach ale teraz do tego mnie nie ciagnie. Może porobiłabym jakieś serwetki na szydełku ale tego musiałabym się nauczyć a nie mam od kogo. Jeszcze raz podziwiam i pozdrawiam gorąco
Anabell 14:51, 17 sty 2015

Tesiu -jak teraz wyjęłam serwetki do prasowania, to cieszę się jak mała dziewczynka. więcej czasu mam i zaczynam kończyć zaczęte.
Wcale nie prawda że nie ma się cierpliwości, odwrotnie bardzo uspokaja, przez haft odwróciłam sobie dzień i noc.
tak ciągnęło by jeszcze jedną nitkę wyrobić a potem całą mulinę i tak zarywało się noce. teraz zarywam przy kompie.

Wybierz się do Wilanowa wszędzie nie dasz rady w jednym dniu.
My autokarem byliśmy i tak przeleciało więcej jak 6 godz.

Gosiu!
to chciałabym zobaczyć Twoje obrusy, zawsze kręciło mnie zrobienie ale w tym czasie ciężko było o dobry cienki len, a z płótna bałam się prasowania. serweta szybszy efekt końcowy.
Cieszy, że są osoby co się potrafią zachwycać
ewa004 18:36, 17 sty 2015

Ja zaniemówiłam
Ja do takich rzeczy kompletne beztalencie jestem dlatego tym bardziej podziwiam
Joku 20:14, 17 sty 2015

Najpierw podziwiałam u ciebie szpalery żywopłotów i łany funkii. A teraz zachwyciły mnie serwetki. Podziwiam precyzję wykonania i ładne wzory. Należę do pokolenia, któremu nieobce były różnego rodzaju robótki i widzę że jest nas tu więcej.
Znam również taki rodzaj haftu, kilka serwetek też wyprodukowałam. Jednak "poległam" na takich mocno ażurowych fragmentach.