Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Tess 01:00, 07 maj 2016

Taczki tak mają, że zawsze w kadr wchodzą Irenki taczkę nawet swego czasu "wędrującą" nazwaliśmy

Ale masz tych sadzonek, rany! Podziwiam, że dajesz radę to wysadzić. O obrobieniu nawet nie mnyślę.

Aksamitki już posadziłam nad Rozlewiskiem. Marniejsze były niż Twoje, ale chciałam, żeby już się po domu nie walały (z okna na okno).
Matka 06:41, 07 maj 2016

Haniu, szkółka z tych rozsadek. Na ryneczku miałabyś wzięcie, tzn rozeszły by się raz dwa trzy
Mirka 06:55, 07 maj 2016

Anabell napisał(a)
Na parapecie posadziłam pomidorki dwa rodzaje samokończące gruntowe i wysokie ale pomieszały mi się które są które.
Ciekawe jak rozpoznam które wiązać na sznurku do góry.

Wzdłuż zagonu bokami wschodzi botwinka.

Kichawiec.

Lobelia na pierwszym planie, następny Tojad z moich nasion z kupionej torebki mam dwie roślinki.

Rozpikowana Trawka bronzita moje zebrane nasionka i jeszcze została pikówka.

Haniu przebijasz nas wszystkich swoimi wysiewam super zazdroszczę ci szklarenkę.Mnie nie wzeszły nasionka tej bronze co mi przysłałaś jak Ty siałaś ?
Kasya 07:33, 07 maj 2016

Ło matko Haniu alez ty pracowita jesteś
Takie ilości to mnóstwo pracy
I taki sukces ze wszystkim, wzeszlo i rośnie pięknie
A posialas tego tyle ci wszyscy pozostali na forum razem wzięci

Matka 07:34, 07 maj 2016

W szklarnie to stoi?bo chyba nie na parapetach
Karol99 08:24, 07 maj 2016

Jeny, ale masz tego duuużo.
Anabell 21:30, 07 maj 2016

Tess napisał(a)
Taczki tak mają, że zawsze w kadr wchodzą Irenki taczkę nawet swego czasu "wędrującą" nazwaliśmy

Ale masz tych sadzonek, rany! Podziwiam, że dajesz radę to wysadzić. O obrobieniu nawet nie mnyślę.

Aksamitki już posadziłam nad Rozlewiskiem. Marniejsze były niż Twoje, ale chciałam, żeby już się po domu nie walały (z okna na okno).

Teresko- taczki mam 4 szt to i tak jakąś złapię.
Właśnie nie daje rady, a aksamitki muszą czekać w kolejności. Teraz to róże najpilniejsze.
Aksamitki siałam w mnożarce nie dałabym rady w domu nie było gdzie postawić.
Dorota123 21:37, 07 maj 2016

Bardzo dużo siejesz różnych roślinek, nie mam już chęci do tak wielkiej pracy, a takie roślinki potrzebują wytrwałości, cierpliwości i systematyczności. Zaczyna mi brakować tych cech.
Anabell 21:40, 07 maj 2016

Matka napisał(a)
Haniu, szkółka z tych rozsadek. Na ryneczku miałabyś wzięcie, tzn rozeszły by się raz dwa trzy [/quote
Bogusia- wolę rozdać nadwyżki, szkoda by było sprzedać.

Aksamitkę siałam w mnożarce i nie pamiętam kiedy, nakryte były styropianowym platonikiem i kołdrą, jak zakiełkowały odkryłam.

Lobelię też tak będę wysiewała. Zawsze robię to w domu, w tym roku spróbowałam jedną torebkę wysiać pod osłoną, jest mniejsza, ale kiedy przyszło słońce ruszyła i już rozpikowałam.
Anabell 21:53, 07 maj 2016

Mirka napisał(a)
Haniu przebijasz nas wszystkich swoimi wysiewam super zazdroszczę ci szklarenkę.Mnie nie wzeszły nasionka tej bronze co mi przysłałaś jak Ty siałaś ?

Mirko - już zarzekałam się więcej nie sieję w domu, wyszło inaczej.

Bronze siałam dwa razy, zobaczyłam u Bogusi zaczęły kiełkować, to postawiłam na grzejniku jednak potrzebują ciepła do kiełkowania. Wychodziło to bardzo powoli i b. długo coraz więcej. Zrobiła się szczotka z podwójnego siewu.

Myślę może wyślę Ci to co zostało. Jest to zrośnięte to w paczce nie rozwali się, tylko kiedy ja wyjdę z domu a na poczcie trzeba stać w kolejce.
Dla Asi mam rozpikowane to kiedyś odbierze.