Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 21:01, 16 lis 2016

Dwie białe i Różowa 'Sofia Pink' większy kwiat do 8 cm śr.
wszystkie inne śr. 3/4 5 cm
mira 22:04, 16 lis 2016

No to poszłaś na całość, będzie u Ciebie i wiosna cudniasta i jesień to już zapamiętam pracusiu. Dopingujesz trzeba przyznać. Miłej roboty,

pozdrawiam
MirellaB 08:56, 17 lis 2016

Ładne kolory chryzantem
zoja 09:14, 17 lis 2016

jednak w tym roku kupiłaś?
ja poczekam do wiosny z zamawianiem

piękne kolory - istne szaleństwo będzie jesienią
Pszczelarnia 16:08, 17 lis 2016

Haniu, moja pani listonosz potrafiła wychylając się z pandy rzucić awizem przez bramkę. Nie widziała, że mama akurat widziała wszystko z domu.
Innym razem ta sama pani przy dostawie stłukła mi butelkę z likierem w paczce 9było dobrze zapakowane i opisane "ostrożnie") i przyjechała ze swoją kierowniczką, żeby mnie "ułagodzić".

Ale rajstopy poczta sprzedaje dobrze i gazety prawicowe.
Anabell 20:10, 17 lis 2016

Mira
dwa lata przymierzałam się do zakupu astrów niskich i chryzantem gruntowych ciągle tak wychodziło długo, aż wreszcie zrealizowane.
Tu wszyscy dopingujemy się wzajemnie, jednak każdy ma swój pułap i całe szczęście.

Mirello
kolorki wybierałam z fotek pomarańczowe, złoto rude, purpurowe czerwone tak widziałam, ale różowe wyobrażałam inaczej.

Zoja nie umiałam się powstrzymać do wiosny a teraz drżę, jak przetrzymają zimę.
Myślałam przetrzymać w piwnicy lub w szklarence.
Pani od chryzantem doradziła posadzić głębiej na miejsce stałe i okryć ziemię iglakami, a po większych mrozach jeszcze grubiej iglakami.

Sama jeszcze przesadza a jest z podobnego terenu.

Ewo jeszcze wcześniej wrzucali awizo do skrzynki, choć ciągle ktoś kręci się po ogrodzie.
teraz nie zawracają sobie głowy, robią notatki awizowano.

Trzeba omijać pocztę szeroką drogą. Dobrze że opłaty można innym sposobem zrobić i też w bankach gwarantowanych gdzie nie przetrzymują kasy.

Pozdrawiam miłe koleżanki zaglądające.
Rytla 22:44, 17 lis 2016

staram się nie mówić źle o ludziach i powstrzymyać paszczydło, ale niestety dzieci podchwyciły i powtarzają, pajac z poczty na rowerze...
ten co rozwozi paczki ok, ale od poleconych wrrrrrrrrrrrr!
JoannA 16:44, 18 lis 2016

Haniu,
berberys 'Bagatela' ma nasionka. Zebrać?
Anabell 20:54, 18 lis 2016

JoannA napisał(a)
Haniu,
berberys 'Bagatela' ma nasionka. Zebrać?

Asiu - dziękuję, wolę berberys 'Admiration', 'Bagatelę' mam jedną 3 lata temu posadzona z doniczki ledwo podrosła.
'Kobold' był zamawiany jesienią 4 lata temu maleńka ukorzeniona sadzonka razem z żółtymi tujami 'Danica' maleńkie ukorzenione a teraz prawie są jednakowej wielkości.

Tylko dziwię się że jednak mają nasionka.
JoannA 22:02, 18 lis 2016

Anabell napisał(a)

Asiu - dziękuję, wolę berberys 'Admiration', 'Bagatelę' mam jedną 3 lata temu posadzona z doniczki ledwo podrosła.
'Kobold' był zamawiany jesienią 4 lata temu maleńka ukorzeniona sadzonka razem z żółtymi tujami 'Danica' maleńkie ukorzenione a teraz prawie są jednakowej wielkości.

Tylko dziwię się że jednak mają nasionka.

Czytałam że nie mają nasionek i jak dzisiaj zobaczyłam że jednak tak, to się nawet ucieszyłam. Tylko że ja nie będę siała bo gdzie to wszystko później posadzić.