Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

JoannA 23:43, 21 gru 2016

Pięknie Haniu z tymi światełkami Przydałoby się teraz chociaż trochę śniegu i klimat byłby magiczny. Dzisiaj taka odwilż, że gdyby nie dekoracje to pomyślałabym że to Wielkanoc się zbliża.
Nie przemęczaj się Haniu zbyt mocno bo odchorujesz te przygotowania.
A Twój patent na rozwieszanie światełek koniecznie muszę obejrzeć.
Buziaki zostawiam
Kasya 17:27, 22 gru 2016

Haniu, jestem pod wrazeniem swiatelek, niesamowity efekt Wilanow ma konkurencje
Dorota123 20:16, 22 gru 2016

Masz dużo dekoracji przed domem, to wymagało sporo pracy. Trudno mi doradzić Ci coś w sprawie parapetu, nie wiem w jakim stylu masz urządzony pokój i jakiego naczynia chcesz użyć. Myślę, że jakieś niskie takie do 5 cm wysokości i dość długie było by dobre. Po wbiciu gałązek w gąbkę florystyczną gałązki zakryły by go i wyglądało by tak jakby leżały na samym parapecie. Kilka szyszek dopełniłoby całość.
Gałązki na bokach powinny być dłuższe, a wbijane pionowo krótkie. Gąbka powinna być wyższa od pojemnika jakieś 2 cm, żeby można wbić gałązki poziomo.
Nie wiem czy pomogłam, ale po omacku trudno coś zdziałać.
Pozdrawiam przedświątecznie.
Anabell 23:39, 22 gru 2016

Zoja
- Ciebie wzięło na bombeczki, mnie na światełka.
Już dwa sznury świateł nie działają.
Z wysokiej Daglezji zdjęłam i odłożyłam, może zamokły. Znalazłam 500 światełek to założyłam nowy.
Na domku narzędziowym wisiały pod samym dachem sople długie i to masywne, paliły. Wczoraj chciałam wymienić na nowy rozdzielacz i przełączałam kilka razy i już nie pali. Założę wąż świetlny niebieski kupiłam synowi a on nie ma kiedy, tylko czy ja czas znajdę.

Margerytko - dziękuję bardzo.

Asiu
Przy śniegu ładniejsze wyjdą zdjęcia i mógłby poprószyć.
Zdjęcia patyków zrobię przy okazji.
Nie ma wyjścia w tym okresie wysiłek musi być, inaczej się nie da u mnie rodzinki będzieee bez wysiłku stół pusty.

wywar na zupkę grzybową ugotowany, (oczywiście dzięki Twoim grzybkom będzie zupka) co wszyscy uwielbiają i obowiązkowo co rok jest.

Kompot z suszu wystawiony i się studzi.
Karpie sprawiłam do smażenia, w galarecie, i faszerowana teraz się gotuje. Jutro zalewam.
Śledziki i pierogi są.
jutro ciasta i coś z mięs. sałatki przyniosą inni.
W Święta wychodzę, ale w Sylwestra okrągła rocznica ślubu się szykuje i cały poświąteczny czas przy kuchni ponownie.

Kasiu
Powinnam światełka zakładać jeszcze wcześniej w tym roku deszcze przeszkadzały.
Przecież wszystko tylko ja sama.

Dorotka
Podstawowe zasady to ja wiem, Układam kosze, robię stroiki. Tylko nerwowo nic nie chce wyjść. Zostawiłam wszystko najprościej, dwa wieczory straciłam na zawieszaniu bombek w oknach.
Już lecę do ryb, się ugotowały.

Anabell 21:50, 27 gru 2016

Dziś udałam się na wyprzedaż do K. po małe bombki. Mam zamiar uczyć się robić wianki po raz pierwszy.
Wyjechałam z całym wózkiem. Tuby po 12 szt były po 3, 20, wzięłam 15 szt dwie szt. złotych i dwa pudełka zegarowych ktoś wyciągnął mi z wózka jak węszyłam za innymi.
Na zdjęciu część zakupów. Jeszcze światełka Led po 4 zł i na baterię 15 m po 6. 50.

[img

Przezroczyste bombki tylko dwie trafiłam.

Świece stare okleiłam wstążką i koralikami.
Każdy coś stroi i mnie naleciało na zmianę.

Anabell 22:15, 27 gru 2016

O to szybki stroik, bez zaplanowania, w gąbce bo przy grzejniku szybko poszedł by na kompost. Chciałam tylko zieleń mało dekoracji bo w oknie wiszą bombki.
Bombka w stroiku jest dużo większa od wiszących, na zdjęciu nie widać różnicy.

wieczorem ze świecącą wstążką na baterię.

Zasłonięte rolety.

Drugie okno.
Anabell 22:22, 27 gru 2016

W oknie balkonowym gwiazda z Ikea znalazła wreszcie miejsce, kupiona 3 lata temu. tak chomikuję zakupy i nie pamiętam że są.

Choineczka w moim gabineciku przy kompie.
Margerytka40 00:02, 28 gru 2016

Jakie zakupy!

Okna ślicznie wyglądają ,piękne to z bombkami,taka ilość, nawieszałaś się pewnie
MirellaB 02:00, 28 gru 2016

Haniu ja również w tym roku zrobiłam pierwszy wianek i dwa stroiki
Pszczelarnia 10:23, 28 gru 2016

Anabell napisał(a)

wieczorem ze świecącą wstążką na baterię.

Zasłonięte rolety.

Drugie okno.

Pięknie zestawione kolory. Królewsko. Okno z bombkami świetne.