Zaczęły już lilie rozchylać się. Tylko bardzoooo dużo wymarzło, wyciełam kilka taczek łętów, myślałam że jeszcze puszczą następne paki.
ciekawe jak cebule odrodzą się.
Piękny ten cherry. Haniu a jaka wysokość ma cleome? I co ile sadzić?
Trzeba kontrolować wiosną czy ta muchówka - ona jakaś mała jest - nie składa jaj w pąkach lilii.
Te nie w pełni rozwinięte na ostatniej focie to martagony?
Basiu, będę zbierała wszystkie nasionka oddzielnie to podzielę się innymi kolorami.
Ożanka ma o ciut jaśniejszy kolor od cleome. też ją lubię.
Cos mi szwankuje klawisz myszki.
i czosnki wysokie różowe późno kwitnące, wszystkie inne odmiany dawno przekwitły.
coś mi się wydaje że to Sumer Drumer wysokie 120 cm.
Clematisy zwalił deszcz, opadły z łuków.
Aniu co 20/30 cm może jeszcze gęściej. w tej chwili mają ok. 80 cm wys ale już wcześniej zaczęły kwitnienie.
Nie wyrabiam teraz z trawnikiem, w tygodniu był koszony, a dziś nie widać węży leżących.
Złocień pewnie właściwy, a teraz nasadziłam w kilku miejscach swoje rozsady Złcień Crazy Daysy zakwitnie w następnym roku.
Tu złocień wrotycz, maruna, rozpoznała Bogusia.
Sieje się sam.
Alu u mnie w maju latały chrząszcze poskrzypki zbierałam je. ok dwóch tygodni temu tez zauważyłam wyżarte pąki nie w każdym miejscu, robiłam oprysk decisem i
mospilanem, a powinnam dużo wcześniej kiedy były opryski bukszpanu przed miodówką.
ja mam trzeci rok lilie to nie wiedziałam co im może dolegać.
Właśnie martagony coś mi żre, bo pąki wychodzą i nie dorastają, a nie zaglądałam do nich są w głębi rabaty.
Te na zdjęciu sama nie wiem jakie, wciskałam tam co rok jakieś pomarańczowe, chciałam smolinosy, jak zakwitną oznaczę.
pomarańczowa niska na początkującej rabacie ognistej.
w tej odmianie wygryzione były pąki i najwiecej wymarzło.